Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Melyikőnk látja jól a dolgot szerintetek?
3 gyermekünk van, egyikükkel GYOD-on vagyok. Most a férjem felvetette, hogy mennyivel jobban járnánk, ha ő igenyelné a GYOD-ot, mert ő részben tud itthonról dolgozni, én meg vissza tudnék menni dolgozni legalább 4 órában. Amivel viszont problémám van, az az, hogy a logisztikát teljesen kihagyta a számításból. Most szabályosan meg van sértődve, hogy ő is meg tudna mindent oldani itthon, nekem csak a gyerekeket kellene hoznom-vinnem suliba, haza, meg fejlesztésre. Mikor rákérdeztem, hogy tanulni hogy fog a középsővel napközben és, hogy a háztartasi dolgokat is megcsinalja-e, kiakadt, hogy miért is kellene, neki, hiszen ő dolgozik, majd hazajövök és akkor megcsinálom... Ez nekem sehogy nem áll össze. Most azt várja, hogy 4 órás munka mellett oldjam meg az egészet, míg eddig azért nem tudtam visszamenni dolgozni, mert nem tudtam összeegyeztetni a munkát a gyerekekkel.
Nem veszekedve szeretném ezt megbeszélni vele, hanem normál hangnemben. Érdekelne, hogy kívülállóként ti hogy látjátok, melyikőnknek van igaza.
Hmm amig otthon van megcsinalja azt a hazimunkat ami gyorsan megvan.
Pl bepakkol a mosogato es mosogepbe elinditja a programot. Elokesziti a kajahoz a dolgokat. Pl a hust zoldseget a fagyobol. A terhetes is max 10 perc egy mosasnal a kipakkolas a mosogatogepbol is 5 perc. Felporszivozza a nappalit masnak a halot harmadnap a gyerekszobat ezek is max 5-10 percek.
Manapsag mar elegge gepesitvw van csomo minden hogy gyors legyen.
Jaj, már tudom ki vagy.
A múltkor azért húztad a szádat, hogy lehívott téged strandolni és a gyerekekre nem gondolt, aztán még azelőtt azért fújtad magadat, hogy nem fejezi ki úgy ahogyan te elvárnád, hogy szeret. De még mindig vele vagy. A közelmúltban derült ki, hogy enyhén autista és a legkisebb tőle örökölte, valamint a másik kettő is valószínűleg miatta olyan amilyen. Bár lehet miattad elvégre 15 éve egyáltalán nem dolgozol.
Tudod mennyi nő dolgozik ADHD-s, sőt autista gyermekek mellett mert muszáj? Nagyon sok.
Neked egyszerűen nincs lelkierőd, fingod arról hogyan is kéne megoldani a háztartást, gyerekeket és a munkát. Pedig szerte a világban nagyon sok nő egyedül megoldja.
Szóval kétszer se nem mondom, hogy az ADHD tőled figyel be és nem a férjedtől.
Egyszerűen egymásra találtatok.
Viszont neked már ő nem kell mert sok vele a baj. Habár azelőtt is volt míg ki nem derült, hogy enyhén autista.
Vagy meg fogod magad és határozottan kijelented, hogy elmész dolgozni, de ha nem áll be segíteni elválsz, vagy szenvedj míg meg nem unja, hogy ő az egyedüli pénzkereső. Ezt te más férfi mellett nem tudtad volna csinálni ez biztos. Már rég elhagyott volna téged mert lusta és még életképtelen is vagy. Egyedül a férjed viseli el valameddig mert ugyanolyan mint te vagy!
Nem ismerem a többiekkel ellentétben a történetet és nekem nincs se 3 gyerekem se ADHD, autista. Azt mondjuk tudom, hogy a szomszéd nő egy felnőtt, autista gyerek mellett csak home-officeban dolgozik nem teljes állásban, cserébe mindig mindenki el volt ájulva a gyerektől, hogy mennyire fejlett lett a korai diagnosztizálás ellenére, elvileg ezt intézetben nem tudták volna megadni neki. Szóval gondolom gyereknevelés és gyereknevelés között is van különbség.
Én csak azt tudom javasolni, hogy esetleg csináljatok egy próbahetet, amikor a férjed átkéri magát egy hétre ho-ba és megnézi, hogy milyen feladatokat tud átvenni tőled, hogyan nézne ki a logisztika stb.
A másik amit látok, hogy igaziból lazán ki tudjátok próbálni. Ha nem jön be, akkor meg maradsz otthon továbbra is, de az is lehet, hogy tényleg működne a rendszer. Mivel, ha nem jön be, akkor dolgozni úgysem akarsz visszamenni, az első három hónapban valószínűleg bármikor felmondhatsz és visszaveheted a gyodot, nem történik semmi.
De mégis hogyan oldjam meg, hogy egyszerre legyek két helyen? A gyerekkel is és a munkahelyemen is? Ha meg nem tanulunk vele, hogyan tudna levizsgázni? Egyedül nem fog leülni, mert elvonja a figyelmét meg az is, ha egy bogár mászik az ablakon.
Strand? Ez hogy jött ide? Soha nem jártunk strandon és nem is tervezünk menni.
Jelenleg is sokat dolgozik itthonról, mert heti 1 napot kell bejarnia kötelezően.
Azért attól, mert szereti a munkáját szerintem még nem autista.
A gyerekeket sem tudja vinni, mert neki nincs jogsija, ha meg egyedül mennének, túl sok lenne az utazás. Addig, amíg elviszem a két bejáróst, nyilván itthon tudom rá hagyni a középsőt, de azért 5-6 órára nem nagyon.
Már voltak ilyen próbáink, de nem túl sok sikerrel. Egyszerűen munka mellett nem lehet mondjuk fizikát tanulni a gyerekkel, ha meg magántanárt fogadnánk hozzá az számunkra megfizethetetlen lenne.
Mennyi idosek a gyerekek?
Miert nem jar iskolaba ????
az életkorukra voltam kíváncsi de látom kerülöd a kérdést...
alapban a gyerekek akár sérült akár nem 8-16-ig tanintézményben vannak- ebben az időszakban belefér neked a 4 óra munka
a külön tanrendes is tud járni suliba pláne ha már ekkora ... van spéci iskola neki és nem baj ha lassan de szokja a közösséget - az életben nem fogja tudni kikerülni ! és ha ti már nem lesztek akkor megy a szociba??? szóval hiba az h kivonod a közösségből lassan de biztosan ellehetetleníted az életét az önálló életét
de amint látom te nem akarsz dolgozni és mindenre ráfogod hogy mi miatt nem ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!