Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Nem vagyok szerelmes a barátnő...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem vagyok szerelmes a barátnőmbe. Elítélendő lenne együttmaradni vele? Egyáltalán hogy szeressek belé újra?

Figyelt kérdés

Másfél év után úgy érzem, hogy elmúlt a szerelem a részemről. Emberileg kedvelem, igazából szexuálisan is kívánom, de inkább olyan érzéseim vannak iránta, mintha csak barátok lennénk extrákkal.

Nincs harmadik fél a képben, igazából nem is történt semmi, ami ezt előidézné. Egyszerűen nem esik jól, ha megöleljük egymást, nem esik jól vele a csók, ha nem szex közben történik, és kellemetlenül érzem magam attól, ha alvás előtt simogatom a hátát, vagy ha bújik hozzám. Szerintem észre sem vette, hogy máshogy tekintek rá, mert igyekszem vele úgy viselkedni, mintha semmi baj nem lenne.

Igazából nem tudom, hogy szakítsak-e vele. Együtt élünk a nagyszüleimtől kapott lakásban, szóval ha vége, akkor neki kellene költözni. Az egyik gond az, hogy nincs hová mennie, sajnálnám elküldeni, nélkülem biztos, hogy nem tudná boldogulni, ha most rögtön véget vetnék a kaocsolatnak. Másrészt nem akarom összetörni a szívét. Látom rajta, hogy ő még mindig nagyon odavan értem, meg amúgy kedves lány, nagyon aranyos, gondoskodó. A társaságát kedvelem, mint barátot, és elveszíteni se szeretném. Másrészt ez lehet önzőn fog hangzani, de az együttléteink fantasztikusak, ő is elég kezdeményező, nyitott sokmindenre.

Jó lenne újra úgy hazamenni, mint az elején, hogy jajj, de jó lesz, átölelem, úgy, hogy jól is esik. Igazából szeretném újra úgy szeretni, ahogy a párját szereti az ember, de nem tudom, hogy ez hogy lenne megoldható. És nem tudom, hogy rossz húzás-e azért fenntartani a kapcsolatot, mert jó vele a szex, meg mert sajnálnám azt a helyzetet, amibe egy szakítás hozná. Mert végülis ez történne, ha nem változnának az érzéseim.

Megcsalni nem szeretném, ha felmerülne a harmadik fél akkor nem lenne kérdés, véget vetnék ennek, hogy ne csalják meh. De igazából nincs harmadik fél, meg nem is érzem, hogy szeretnék párt keresni, ha most szakítanék vele.

2024. márc. 16. 11:05
1 2 3 4 5
 41/48 A kérdező kommentje:

"Biztos, hogy a barátnőd iránti érzésekkel van baj? Mármint nem állt be valami változás az életedben, ami miatt stresszesebb vagy, kimerültebb vagy? Egyébként milyen a közérzeted?"

Őszintén már abban sem vagyok biztos, hogy a barátnőm iránti érzéeim a fő baj.

Munkahelyet váltottam, jelenleg többet dolgozom suli mellett, hétköznap tulajdonképpen nincs túl sok időm semmire házon kívül. Igazából tök rossz, mert heti kétszer azért mindig belefért, hogy elmenjek valahová akár egyedül, akár a barátaimmal, akár a barátnőmmel. Mostanában nem vagyok nagyon boldog, csak elvagyok, meg jól vagyok, de nagyon rosszul nem szoktam magam érezni túl sűrűn.

"Vannak még közös programjaitok, egyáltalán miket csináltok együtt?"

Csak itthon. Többnyire együtt főzünk, vagy filmet nézünk együtt, dumálunk, de ennyi. Hétköznap én nem érek rá a suli+munka miatt, neki meg úgy állt össze az órarendje, hogy pénteken és szombaton dolgozik, vasárnapra rendszerint mind a ketten fáradtak vagyunk, szóval itthon maradunk. Ő jól érzi magát, de én kicsit többre vágyok, minthogy a házimunka után csak ölelkezve nézzek valami random sorozatot.

"Mit érzel, ha arra gondolsz, hogy szakítasz vele, elmegy, nincs többé? Egyáltalán szakítottál volna már, ha lenne hová mennie?"

Ha lenne hová mennie se szakítottam volna. Nem tudom megtenni vele. Ragaszkodom hozzá, hiányozna, nem akarok mást helyette. Ha szakítanék, biztos, hogy megbánnám a döntést.

"Mi az, amit szeretsz benne?"

A mosolyát, a kedvességét. De szeretem a vicceit, azt is, hogy minden arpóságnak nagyon tud örülni. Meg amúgy jó mellette ébredni, megnyugtató, ha a közelemben van. Alapvetően jól megértjük egymást(csak ezt a problémát még nem hoztam szóba, mert nem akarom megbántani). Azt is szeretem, hogy ennyire bújós, ezért sem értem pontosan, hogy miért nem esik jól mégsem.

2024. márc. 19. 12:49
 42/48 anonim ***** válasza:
84%

Hm, a kevés együtt és főleg minőségi idő nyugodtan vezethet oda, hogy nincsenek érzéseid a másik iránt. Mivel nincs mi táplálja a tüzet, a lángot teljesen kialszik és már lehetetlen feléleszteni. A kedvelés, rajongás, kötődés kevés ilyen rövidnek számító kapcsolatban. Természetesen az is benne van a pakliban, hogy semmilyen szerelemről nem volt szó hiszen a csajod ugyanúgy ragaszkodik, bújik érzésekkel tele mint a múltban. Ő alig várja, hogy együtt legyetek bármilyen formában is te meg menekülnél ki a világból ha lehetne. Ilyen érzelmi állapotban nem valószínű, hogy az érzések fellángolnak, de ha úgy érzed, hogy megérdemel egy esélyt az egész még, tartozol vele mindkettőtöknek akkor lehetne többet ide-oda eljárni, emberek közé, kikapcsolódni nyugis, szép helyeken és ha azután is úgy érzel mint most, valamint ha hozzászoksz a hektikus, stresszes, nyomás alatti helyzethez és akkor is fennáll, hogy eltűntek az érzéseid akkor jó lenne szakítani. Akármennyire sajnálod, bármennyire is tökéletes a szex.

(Olyasmi nem lehetséges hogyha annyira bírod, szereted, hogy te költöznél el? Nem rosszból kérdezem csak egy lehetőség ha annyira visszatart, hogy vele mi lenne.)

2024. márc. 19. 13:18
 43/48 anonim ***** válasza:

Nekem ez inkább tűnik kiégés közeli állapotnak, amikor így intenzíven nem igazán érzel dolgokat, mintsem annak, hogy elmúlt a szerelem. Mármint suli-munka-szokásos filmnézés-szex közül nyilván az utóbbi a legintenzívebb dolog egy ilyen napi rutinban. Kérdező, szerintem csináljátok valamit házon kívül, hátha jobb lesz. Ha utána is fennáll a helyzet, akkor érdemes újra elővenni a szakítást, mint opció.

#42 Most attól, hogy a csajszi érzései nem változtak, az max annyit jelent, hogy ő otthonülősebb, a kérdező meg nem.

(Azért elég nonszensz lenne, hogy a kérdező költözzön ki a saját nagyszüleitől kapott lakásából:D meg ugye fennáll, hogy akkor a kérdező hová megy? Valszeg azért lakik külön, mert a szülői házból nem megoldható a bejárás egyetemre. Lehet neki sincs megtakarítása kaucióra, ami amúgy akkor is sok, ha szobát bérel, meg lakótársai lesznek.)

2024. márc. 19. 15:35
 44/48 anonim ***** válasza:
100%

(Nonszensz, egyetértek teljes mértékben, én sem adnám kölcsön az én lakásom, kizárólag azért említettem mert felelősnek érzi magát a lány miatt. Pedig nem az. Mindenkinek számítani kéne rá, hogy egyszer csak vége és aki költözött oda az is költözik el mindegy hová.

Írtam, hogy adjon neki időt természetesen, hogy találjon magának albit ha semmiképpen sem jó opció a hazaköltözés.)

A kiégés/burn-out egyébként nagyon komoly mentális betegség és illene kezdeni vele valamit minél előbb. A kevesebb munka tanulás mellett lenne a legjobb megoldás, pszichológus, nyugalom és olyan tevékenységek amelyek feltöltik az embert.

El kéne menni szakemberhez, hogy pontosan diagnosztizálja és tanácsokkal lássa el.

E cikk alapján kiégés esetén nem esik jól igazából semmi, depresszió is jelen van, szexuális étvágy megcsappanása, majd eltűnése, dührohamok, szorongás, emésztési zavarok, sírógörcsök és hasonlók:

[link]

De utána lehet nézni több oldalon is és főként kompetens orvoshoz fordulni.

(Ha csak kezdetleges szinten van még könnyebb kigyógyulni belőle, bár én remélem, hogy nem az a probléma, inkább "csak" eltűnt a szerelem, mert azon könnyebb túllépni...)

2024. márc. 19. 16:39
 45/48 anonim ***** válasza:

"Munkahelyet váltottam, jelenleg többet dolgozom suli mellett, hétköznap tulajdonképpen nincs túl sok időm semmire házon kívül. Igazából tök rossz, mert heti kétszer azért mindig belefért, hogy elmenjek valahová akár egyedül, akár a barátaimmal, akár a barátnőmmel."

Ez lehet a probléma. Fáraszt és túlságosan leköt az új munka, nincs időd magadra és más programokra. Jó lenne, ha megint ki tudnál egy kicsit mozdulni, ahogy régebben.

2024. márc. 21. 15:42
 46/48 anonim ***** válasza:

Bocs ha volt mar ez a kerdes csak nincs kedvem vegig olvasgatni.

Mi valtotta ezt ki beloled hogy pl nem szereted megolelni? Siman elmultak az erzeseid vagy valami miatt undorodsz? Esetleg nem tetszik annyira mint amilyen nöre vagynal?

2024. márc. 22. 19:07
 47/48 A kérdező kommentje:
#46 Nem undorodom, csak nem esik jól, amikor megölel. Az elmúlt napokban tapasztaltam, hogy azzal nincs bajom, ha én ölelem őt. Arról meg tényleg nincs szó, hogy ne tetszene nekem.
2024. márc. 22. 22:41
 48/48 anonim ***** válasza:
100%
Hát persze, mert nem vagy szerelmes. Csak a te érzéseidnek feleljen meg. Csak akkor legyen ölelés, szex ha te akarod. Nincs szó kölcsönös érzésekről. Ha úgy éreznéd magad nem zavarna, hogy megölel. Ilyen egyszerű.
2024. márc. 24. 09:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!