Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem vagyok szerelmes a barátnőmbe. Elítélendő lenne együttmaradni vele? Egyáltalán hogy szeressek belé újra?
Másfél év után úgy érzem, hogy elmúlt a szerelem a részemről. Emberileg kedvelem, igazából szexuálisan is kívánom, de inkább olyan érzéseim vannak iránta, mintha csak barátok lennénk extrákkal.
Nincs harmadik fél a képben, igazából nem is történt semmi, ami ezt előidézné. Egyszerűen nem esik jól, ha megöleljük egymást, nem esik jól vele a csók, ha nem szex közben történik, és kellemetlenül érzem magam attól, ha alvás előtt simogatom a hátát, vagy ha bújik hozzám. Szerintem észre sem vette, hogy máshogy tekintek rá, mert igyekszem vele úgy viselkedni, mintha semmi baj nem lenne.
Igazából nem tudom, hogy szakítsak-e vele. Együtt élünk a nagyszüleimtől kapott lakásban, szóval ha vége, akkor neki kellene költözni. Az egyik gond az, hogy nincs hová mennie, sajnálnám elküldeni, nélkülem biztos, hogy nem tudná boldogulni, ha most rögtön véget vetnék a kaocsolatnak. Másrészt nem akarom összetörni a szívét. Látom rajta, hogy ő még mindig nagyon odavan értem, meg amúgy kedves lány, nagyon aranyos, gondoskodó. A társaságát kedvelem, mint barátot, és elveszíteni se szeretném. Másrészt ez lehet önzőn fog hangzani, de az együttléteink fantasztikusak, ő is elég kezdeményező, nyitott sokmindenre.
Jó lenne újra úgy hazamenni, mint az elején, hogy jajj, de jó lesz, átölelem, úgy, hogy jól is esik. Igazából szeretném újra úgy szeretni, ahogy a párját szereti az ember, de nem tudom, hogy ez hogy lenne megoldható. És nem tudom, hogy rossz húzás-e azért fenntartani a kapcsolatot, mert jó vele a szex, meg mert sajnálnám azt a helyzetet, amibe egy szakítás hozná. Mert végülis ez történne, ha nem változnának az érzéseim.
Megcsalni nem szeretném, ha felmerülne a harmadik fél akkor nem lenne kérdés, véget vetnék ennek, hogy ne csalják meh. De igazából nincs harmadik fél, meg nem is érzem, hogy szeretnék párt keresni, ha most szakítanék vele.
"Konkrétan az a helyzet áll fenn, hogy ha nem csinálja, nincs velem, akkor hiányzik, ha meg velem van és ölelget, akkor nem esik jól."
Én még mindig tartom magam ahhoz, hogy igazából csak valami sima megoldatlan párkapcsolati probléma van. Nem lehet, hogy túl ragaszkodó természetű, és egy kicsit "sok" volt belőle az idők során? Csak te meg semmikor nem tudtad megmondani neki, hogy kicsit hagyjon már nyugton?
Jól van akkor, tegyük fel igazad van.
A probléma az, hogy a kérdező nem érzi, hogy már szerelmes. Hogyan hozza vissza az érzést? Beszélgetésekkel, programokkal, szexszel? Nem lehet ha úgy érzi magát! Csak erőltetett menet lenne.
Szerintem egyértelműen nem volt belé szerelmes soha! Az ember nem szeret ki a másikból másfél év után. A fellángolás tarthat 1 hétig és maximum két évig. Pontosan beleesik a fellángolás kategóriájába. Az "okosak" szerint a szerelem minimum 2,5 évig tart, de tarthat nyugodtan tovább és keveredhet a szeretettel, vággyal, akár "fellángolással" a párod iránt.
Na de én tőlem tessék feldobni a kapcsolatot ezzel-azzal-amazzal. Nyugodtan húzza egymás idejét.
Vagy az az eset áll fent hogy a kérdező a fene nagy jólétben már azt sem tudja mit csináljon, mert a barátnője szereti és ezt minden létező módon ki is mutatja. Itt az oldalon napi szinten azért sírnak a férfiak mert ez nekik nem adatik meg.
Vagy a másik eshetőség az, hogy másfél év után már valamilyen szintlépés szokott lenni a párok között.
Ez kinél éppen mi, pl: összeköltözés/eljegyzés/házasság/gyerek/közös lakás vagy ház stb.....
Lehet hogy tudat alatt azt érzi a kérdező, hogy a ragaszkodó barátnővel eljutottak egy olyan pontra, hogy ebből már komolyabb elköteleződés is lehetséges, legalábbis a barátnő biztos számít rá, erre vár.
És ilyenkor jön az, hogy a kérdező bepánikol. Biztos hogy ezt az embert akarja komolyabban, hosszabb időre a párjának/házastársának/gyerekei anyjának (kinél éppen mi)?
Vannak akik elvannak egy kapcsolatban, de amikor már ők is érzik hogy kezd az egész komolyabb, tartósabb lenni akkor visszakoznak. Van a kérdező írásában egy olyan érzés is mintha neki kellene felelősséget vállalnia a barátnője lakhatásáért, életének alakulásáért. Mintha nem ő akarná viselni a lány lakhatási nehézségeinek a terhét. Ami érthető, csak akkor sokkal egyenesebb és tisztességesebb elbeszélgetni a barátnővel és elmondani hogy ki mit érez, hogyan tovább a kapcsolatban, lakhatásban, együtt vagy külön.
Mert szegény lány tényleg biztosra veszi hogy szeretik, van hol laknia, minden rendben, közben meg nagyon nem így van.
"A probléma az, hogy a kérdező nem érzi, hogy már szerelmes. Hogyan hozza vissza az érzést? Beszélgetésekkel, programokkal, szexszel? Nem lehet ha úgy érzi magát! Csak erőltetett menet lenne."
Én tartom magam ahhoz, hogy csak úgy nem szeretsz ki egy emberből, akivel nagyon jól érzed magad és a szex is nagyon jó. Szerintem nem beszürkülve van a kapcsolat, hanem megoldatlan problémák vannak szőnyeg alá söpörve. Vagy csak a kérdező kicsit tapasztalatlan, nem ismeri fel jól a saját érzéseit, vagy sokáig a csigaházba húzódás a kedvelt helyzetkezelési megoldása. Lásd az azóta született #27-es válasz.
Utolsó olvasd el micsodát írt mégegyszer:
"Másrészt ez lehet önzőn fog hangzani, de az együttléteink fantasztikusak, ő is elég kezdeményező, nyitott sokmindenre...És nem tudom, hogy rossz húzás-e azért fenntartani a kapcsolatot, mert jó vele a szex, meg mert sajnálnám azt a helyzetet, amibe egy szakítás hozná."
Szóval maradjon a lánnyal sajnálatból és használja közben szexre mert az fantasztikus?
"Konkrétan az a helyzet áll fenn, hogy ha nem csinálja, nincs velem, akkor hiányzik, ha meg velem van és ölelget, akkor nem esik jól."
Ez mindenre utal csak nem őszinte szeretetre és főleg nem szerelemre a lány iránt!
Az áll fenn a szexen kívül, hogy a kérdezőnek elkötelezettségi problémái vannak.
Lehet éretlen és abból fakadva, de talán mélyebbek a gyökerek, pl. nem megfelelő családi háttér, trauma.
"Meg abban sem vagyok biztos, hogy nem vagyok csak simán összezavarodott, mert még ennyire komolyra soha nem fordult egy kapcsolatom sem, szóval simán lehet, hogy csak beparáztam"
Lényegében az összes lehetőség ami le van írva bárki által arra vezeth vissza, hogy nem tudja mi a szerelem, mert nem tapasztalta meg soha, nem tud elköteleződni hosszabb távra.
Ha tényleg szeretné, tisztelné nem akarná tovább kihasználni a saját érdekei miatt, a szex a fő motívum, az, hogy a lánynak el kéne költözni csak a saját maga lelkiismerete megnyugtatására szolgál. Sajnálna kidobni másfél évet az ablakon hiszen eddig még rövidebb kapcsolatokban volt része.
U.I: Akit szeretsz mint társat attól nagyon de nagyon jól esik a babusgatás, ölelés, törődés és viszonzod értelemszerűen.
Ő neki nem esik jól, mert nem szereti.
Na de nyugodtan írja akárki, hogy maradjon vele hadd használja továbbra is szegény lányt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!