Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Nem vagyok szerelmes a barátnő...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem vagyok szerelmes a barátnőmbe. Elítélendő lenne együttmaradni vele? Egyáltalán hogy szeressek belé újra?

Figyelt kérdés

Másfél év után úgy érzem, hogy elmúlt a szerelem a részemről. Emberileg kedvelem, igazából szexuálisan is kívánom, de inkább olyan érzéseim vannak iránta, mintha csak barátok lennénk extrákkal.

Nincs harmadik fél a képben, igazából nem is történt semmi, ami ezt előidézné. Egyszerűen nem esik jól, ha megöleljük egymást, nem esik jól vele a csók, ha nem szex közben történik, és kellemetlenül érzem magam attól, ha alvás előtt simogatom a hátát, vagy ha bújik hozzám. Szerintem észre sem vette, hogy máshogy tekintek rá, mert igyekszem vele úgy viselkedni, mintha semmi baj nem lenne.

Igazából nem tudom, hogy szakítsak-e vele. Együtt élünk a nagyszüleimtől kapott lakásban, szóval ha vége, akkor neki kellene költözni. Az egyik gond az, hogy nincs hová mennie, sajnálnám elküldeni, nélkülem biztos, hogy nem tudná boldogulni, ha most rögtön véget vetnék a kaocsolatnak. Másrészt nem akarom összetörni a szívét. Látom rajta, hogy ő még mindig nagyon odavan értem, meg amúgy kedves lány, nagyon aranyos, gondoskodó. A társaságát kedvelem, mint barátot, és elveszíteni se szeretném. Másrészt ez lehet önzőn fog hangzani, de az együttléteink fantasztikusak, ő is elég kezdeményező, nyitott sokmindenre.

Jó lenne újra úgy hazamenni, mint az elején, hogy jajj, de jó lesz, átölelem, úgy, hogy jól is esik. Igazából szeretném újra úgy szeretni, ahogy a párját szereti az ember, de nem tudom, hogy ez hogy lenne megoldható. És nem tudom, hogy rossz húzás-e azért fenntartani a kapcsolatot, mert jó vele a szex, meg mert sajnálnám azt a helyzetet, amibe egy szakítás hozná. Mert végülis ez történne, ha nem változnának az érzéseim.

Megcsalni nem szeretném, ha felmerülne a harmadik fél akkor nem lenne kérdés, véget vetnék ennek, hogy ne csalják meh. De igazából nincs harmadik fél, meg nem is érzem, hogy szeretnék párt keresni, ha most szakítanék vele.

2024. márc. 16. 11:05
1 2 3 4 5
 11/48 A kérdező kommentje:

#8 "Ha lenne harmadik fél, akkor nem sajnálnád a barátnődet hogy nincs hová mennie?"

Sajnálnám, akkor sem akarnám utcára tenni. De nincs harmadik fél. Feltételezem, hogy ha valami csoda folytán lenne, akkor jobban keresném a megoldást. De így, hogy másra rá sem tudok nézni...

"Egyébként ha téged nem ismert volna meg soha, akkor hol lakna? A híd alatt?"

Valószínűleg szüleinél, akik masszívan alkoholisták és nem túl jófejek szépen szólva. Ha nem jövök a képbe nincs vitája velük, ami kapcsolat megszakítással végződött.

#10 "a úgy érzed meg fogod bántani, el fogod hagyni mert nem vagy szerelmes akkor most szólj neki. Ha úgy érzed fontos neked és csak elmúlt a tűz akkor még adj egy esélyt."

Azt tudom, hogy megcsalni nem szeretném, de nem tudom pontosan, hogy mit érzek. Ha hazamegyek, ölelget, puszilgat, este bújik hozzám, akkor kellemetlenül érzem magam, pedig korábban nem volt ilyen, amikor meg egy hétvégét a barátnőjénél töltött, akkor hiányzott, rossz volt, hogy nem volt ott velem. És most előállt az a helyzet, hogy szeretek vele időt tölteni, mint egy baráttal, de igazából a szexuális életünk is jó, de nem szeretem úgy, mint ahogy a páromat szeretni "kéne", de ha rossz érzésem van azzal kapcsolatban, hogy szakítsak, mert hiányozna, ha nem lenne velem, meg nem akarom, hogy sírjon.

2024. márc. 16. 17:08
 12/48 anonim ***** válasza:
100%
Mi neked a szerelem, amit úgy érzel, nincs meg? A pillangos érzés ? Mert ha erre gondolsz, az minden esetben elmúlik.
2024. márc. 16. 18:18
 13/48 anonim ***** válasza:
73%
Tehát megcsalni nem szeretnéd, mert milyen dolog az, de hogy átvered nap mint nap az nem baj. :)
2024. márc. 16. 18:47
 14/48 anonim ***** válasza:
100%

Mondd el neki, hogy úgy érzed, megcsappantak az erzelmeid. Ha gondolod, próbáljátok meg dolgozni rajta. Ha egyáltalán nem szeretnéd javítani, akkor hagyd el, de nőként mondom, hogy normális not találni baromi nehéz.

25N

2024. márc. 16. 18:51
 15/48 anonim ***** válasza:
54%

Azon nem gondolkoztál, hogy esetleg csak túl "biztos" neked ez a kapcsolat? Annyira müködik, hogy már szinte magától értetödönek veszed, hogy van. Nincsenek veszekedések, viták, nincsenek problémák, a barátnöd szeret, ölel, jó a szex, jó hozzád, semmi okod panaszra, jól megvagytok. Ezért nem tudod annyira értékelni, mintha minden nap meg kéne dolgoznod azért, hogy figyeljen rád, hogy legyen szex, nincsenek meg azok a problémák, amik egy kapcsolatban elö szoktak fordulni. Csak akkor vennéd észre, hogy milyen jó dolgod is van emellett a lány mellett, amikor már nem lenne. Csak akkor tudnád ezeket értékelni, amiket most magától értetödönek veszel. Szerintem ha belegondolsz, a férfiak jó nagy része, akik egy befásult, problémákkal teli kapcsolatban élnek, szívesen átvennék a helyed.

Megfogalmaztad magadban, hogy mit szeretnél, ill. mit gondolsz, hogy mit kellene érezned? Másfél év után már általában nincsenek pillangók a gyomrodban, már leesett a rózsaszín szemüveg, már megérkeztetek a hétköznapokba. Gondolom az elején azt érezted, amit most már hiányolsz, szerelmes voltál. De az nem tart örökké. Ha azt keresed, akkor kétévente új barátnöd lesz.

2024. márc. 16. 21:07
 16/48 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy nem szakítanék azelőtt, hogy ne gondoltam volna alaposan mögé.

Olyan a világon nincs, hogy tökre kedveled a másikat és szexuálisan is rá vagy kattanva, mégsem esik tőle jól az ölelés, a csók, bújás, stb. Szerintem párkapcsolatban vagy egy hozzád passzoló emberrel, viszont nem tanultál meg kiállni az igényeidért, kommunikálni, konfrontálódni és konfliktust kezelni, így aztán mindent a barátnődnek rendelsz alá, és ez szépen felemészt és most már nagyon terhelőnek érzed a kapcsolatot. Lásd nem esik jól az ölelés meg a csók, de azért a másik öröméért bevállalod. Ahelyett, hogy mondanád, hogy "bocsi, nekem most nem esik jól".

Neked kell tudni, hogy mi hiányzik, de végig kéne gondolni, aztán leülni beszélgetni és megoldást keresni a problémákra.

2024. márc. 16. 22:37
 17/48 anonim ***** válasza:
100%
Off, bocsi: gondoljatok bele, ez a nő is azt hiszi, úgy érzékeli, hogy egy boldog, jól működő kapcsolatban van, bizonyára kívülről is így látszik. Közben meg... Na, az ilyenek miatt is gondolom úgy, hogy nagyítóval kell keresni a jó kapcsolatokat, és nem mérvadó nemcsak a látszat, hanem a benne élő egyik vagy másik fél őszinte véleménye sem. Itt is tök őszintén, mindenféle vetítés nélkül mondaná a lány, hogy ők jól vannak...
2024. márc. 17. 06:40
 18/48 A kérdező kommentje:
Igazából nem is maga a "rózsaszín köd" hiányzik. Csak nem tartom normálisnak, hogy mindig kellemetlen számomra, ha a barátnőm megölel. Pl ha elalvás előtt hozzámbújik, akkor az jár a fejemben, hogy mikor kezd már el végre forgolódni és enged el. És ez az érzés nagyjából mindennapos az elmúlt másfél-két hónapban. Amikor a barátnőjénél volt egy hétvégét akkor tökre hiányzott az érzés, hogy hozzámbújjon, azt hittem utána jobb lesz, amikor hazajön, de nem. Konkrétan az a helyzet áll fenn, hogy ha nem csinálja, nincs velem, akkor hiányzik, ha meg velem van és ölelget, akkor nem esik jól. De azt meg csak nem mondhatom minden egyes alkalommal, hogy ne csinálja, egyszerűen nem lenne normális azt várni, hogy szexen kívül kb soha ne érjünk egymáshoz sehogy, meg amúgy azt jó látni, hogy mennyire mosolyog egy ölelés után.
2024. márc. 17. 10:04
 19/48 anonim ***** válasza:
49%
Nem kell minden egyes alkalommal elmondani, ülj le vele és mond el neki, hogy hogy érzel, aztán beszéljetek meg, mi legyen. Rosszul fog neki esni? Igen. De legyél hozza őszinte, mert ez is sokkal jobb, mintha hazudnal neki és eltitkolnad előle az érzéseidet.
2024. márc. 17. 10:06
 20/48 anonim ***** válasza:
74%

Adj neki időt, hogy elköltözzön, pl. 1-2 hónapot ha haza a szülőkhöz nem mehet valami miatt és ennyi. Nem vagy szerelmes és nem is voltál.

"Másfél év után úgy érzem, hogy elmúlt a szerelem a részemről."

1,5 év után így érezni fellángolást jelent. Még úszni kéne a szerelemben kérdező.

Azt hitted, hogy szerelmes vagy, de mostanában kaptad az ébresztőt, hogy nem.

A "rózsaszín köd" egyébként maga a szerelem.

Amiről te beszélsz az az idealizált állapot, vonzalom és kémia keveréke.

Semmi köze a rózsaszín ködhöz.

Nem is szereted őt mint embert. Ha szeretnéd akkor már szakítottál volna vele, hogy mással legyen neki kölcsönös a szerelem.

Tapasztalod, hogy "még mindig" bújik hozzád, ugyanolyan mint az elején. Azért mert ő szerelmes beléd.

Engedd el őt nehogy az legyen, hogy másba essel bele és megcsalod (érzelmileg/fizikailag).

2024. márc. 17. 10:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!