Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Felnőtt gyerek féltékenységéve...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Felnőtt gyerek féltékenységével mit kezdjek?

Figyelt kérdés
Nő vagyok, a párom elvált, van egy 20 éves gyereke. Egyke a gyerek, és mindene apja. Eléggé el van kényesztetve, azt hiszi ő a világ közepe. A párom adja is alá a lovat. A lány ki akarja sajátítani az apját, a kapcsolatunk kárára. 20 évesen kikötötte az apjának, hogy nem akar testvért, velem meg közölte, hogy az apja mindig az apja marad. Gyakran előttem hozza fel a párom volt nejét, hogy tudod apa, amikor anya stb, meg beszámol az anyjának a dolgairól, és akkor ott előttem elkezdenek nosztalgiázni. Én ilyenkor végighallgatom őket, de kivülállónak erzem magam, mert a lány szándékosan hoz fel olyan régi csaladi közös emlékeket, amikhez nekem semmi közöm, és emiatt hozzá sem szólok a dolgokhoz. Előttem nosztalgiáznak. Sajnos a párom nem veszi észre a lány felém intezett gúnyos mosolyát, és színjátékát. A párom érthető hogy ragaszkodik a lányához, de nem egy 2 éves gyerekről van szó, aki körül forognia kellene a világnak, pláne nem a kapcsolatunknak. Én erősen túlzásnak érzem ezt a szimbiózist. Kb a reggeli produktum állaga (nagy wczés) is téma köztük. Az jó, hogy ilyen szoros a kapcsolatuk, de nincsenek egészséges határok, és ennek a lánynak sosem voltak. Nem olyan mint egy felnőtt 20 éves, hanem mint egy 2 éves. En meg nem tudom mit kezdjek a féltékenységével, hogyan kell ezt kezelni helyesen?
2024. febr. 16. 11:48
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯
 91/110 anonim ***** válasza:

Mert én nem a lánya vagyok, velem foglalkozik és a kislányunkkal is. Nem mérvadó az hogy ő milyen férje vagy apja volt a múltban .

De én nem is válok el és viszem el tőle a gyereket, hanem lehetőséget is hagyok arra hogy az édesapja lehessen.

2024. febr. 21. 09:09
 92/110 anonim ***** válasza:

Nem tudom hogy te anya vagy e vagy apa, de egy 18 éves gyerekeddel mit foglalkozol, aki konkrétan csak akkor jelentkezik ha pénz kell neki.

Öledbe ülteted? Vagy ölelgeted? Vagy simogatod?

Vagy a sofőrje, vagy a bankautómatája vagy.

Persze úgy hogy 10 éve nem lakik veled hanem az anyjával.

2024. febr. 21. 09:12
 93/110 anonim ***** válasza:
#92 egészen nyilvánvaló hogy a felnőtt gyerek viselkedése a gyermekkorában való nevelés és foglalkozás hiányáról tanúskodik. Ami igen, az apa felelőssége is. Ilyen embernek minek szülni? Meg akarod ismételni a múltat?
2024. febr. 21. 10:42
 94/110 anonim ***** válasza:
37%

A gyakorin minden 2. válasz azzal kezdődik vagy végződik, hogy 1. minek vagy vele? 2. miért nem válsz el? 3. minek szülsz/szültél neki gyereket?

Itt mindenkinek szűz, makulátlan férje-felesége van.

Örülök neki nagyon.

2024. febr. 21. 10:47
 95/110 anonim ***** válasza:

93!

Hát nézd!

Mindenki annak szül akinek akar.

Joga van mindenkinek házasságot kötni, családot alapítani.

Én nem a múltban élek, nem azon kattogok hogy ő milyen apa volt ott.

Nekem a jelen a fontos, a mi életünk, a mi családunk.

Nagymamámtól elvitte az első gyerekét a férje. Kvázi milyen anya az aki nem neveli a gyerekét ugye?

Mikor kibömbölte magát, talpraállt, újra férjhez ment és szült 2 gyereket akiket példásan nevelt, és gondoskodott róluk.

Most akkor ő az első gyereke szemszögéből egy sz@ranya mert apuka el tudta vinni tőle,anyám szerint pedig a legjobb anya volt a világon.

Lehet hogy a férjem a felnőtt lánya szerint rossz apa, de nem 1 ember dönti el hogy mi milyenek vagyunk.

Engem nem érdekel. Van aki szerint én is pocsék anya vagyok és nem vagyok képes gyereket nevelni, mások szerint pedig példás ahogyan lavírozok a szeretet és a nevelés útvesztőiben egy hiperaktív gyerekkel.

Tudod mi kell egy gyereknek?

Szeretet és szabályok.

Ez a két dolog amivel fel lehet nevelni egy egészséges lelkivilágú kisemberkét.

Ha a férjem nem tud, nem akar szabályokat hozni mert túl lágy szívű, attól ő nem rossz apa.

De bárkit megkérdezel hogy milyen a kapcsolata válás után a gyerekével, mindnek nehéz.

Nem csak az én férjem miatt olyan a lánya amilyen. Van ott egy édesanya is ,akivel töltötte a napjait 12 éves korától.

Nekem bőven elég a férjem , bíztam benne hogy több diplomás embertől okos lesz a gyerekem is. Amit megkeres a munkájával, azt nekünk hozza haza a családnak .

Ő nem iszik, nem haverozik, nem bánt minket.

És nem lesz ő rossz apa attól, mert a felnőtt lánya annak tartja.

Lehet egy gyereket vinni hozni strandolni, kirándulni, nyaralni, venni neki autót, kifizetni az egyetemet, alaposan pénzelni. De!

Ha ezután a gyerek beint a szülőknek akkor nem biztos hogy a szülő a rossz szülő.

Lehet hogy a gyerek rossz .

Lehet nevelni hálátlan , irigy , gonosz gyereket is, csak annak mindegy hogy mit nyújtasz, nem leszel elég jó soha.

2024. febr. 21. 11:22
 96/110 anonim ***** válasza:

Ez olyan mintha azt kérdezné valaki hogy minek házasodtam össze olyan emberrel akit valaki más elhagyott. Az a múlt . Az ex szemében a férjem biztosan nem jó férj.

Ő eldobta , neki nem kellett, nekem pedig pont megfelel.

Férjnek is, apának is.

2024. febr. 21. 11:26
 97/110 anonim ***** válasza:
Persze, de az, hogy egy ember hogy viselkedik a saját gyerekével, hogy neveli, vagy hagyja hogy nőjön mint a gaz, olyan alapvető emberi jellemet mutat, ami nem éppen elhanyagolható a közös jövő szempontjából. Ha neked jó, ha a te szemeddel, ilyen “selejtes aljas” gyereket nevelt elsőre, az téged is minősít. Csak akkor nem kéne leszólni a “prototípust”, hiszen valószínűleg egy hasonló szintet fogsz kapni, ha rajta múlik. A gyerekneveléshez való hozzáállás nem változik csak úgy, mint a szemét kivitel, vagy ajándékozási szokás, amiben felmerülő hiányosságokon, ha akarsz, szemet is hunyhatsz. De igaz, a te felelősséged, a te döntésed, neked kell együtt élni a következményekkel.
2024. febr. 21. 13:00
 98/110 anonim ***** válasza:
46%
Nem azt írta, hogy a lány az anyjával élt/él?
2024. febr. 21. 13:06
 99/110 anonim ***** válasza:
65%

Egy váláskor viszi a nő a gyereket és akkor autómatikusan rossz apa akit elhagytak. Meg nem neveli meg nem törődik vele. Ugye???

97!

Ha a férjem vitte hozta, nyaraltatta, és fizette a suliját, kocsit vett neki, hívogatta százszor éveken keresztül, akkor ő az az apa aki törődik a gyerekével.

Az egyetlen 1 pont amin elromlott a kapcsolatuk hogy a lánya rám támadt.

Itt nem egyeztek. Lehet hogy rossz apa azért mert nem vált el tőlem a felnőtt lánya kedvéért????

Vagy ide kellett volna hurcolnia erőszakkal hogy na mostantól én nevellek?

Hogy gondolod.

Selejtes alantas gyereket nevelt elsőre????

Elváltak! A nő vitte a gyereket!

Nem a férjem eredménye!

Az ő eredménye a jogsi, a kocsi, a diploma. Ennyi mindössze! Ezeket tudjuk felmutatni mi! Mert közösen döntöttünk !

Ahol élt oda mi nem láttunk be a falak közé. Ez nem a férjem szégyellni való múltja .

Akkor igen, ha itt él a lánya. Akkor ő nevelte és ezt hozta ki belőle.

De utoljára írom! Nekem ő megfelelő férj!

A lányom is szereti.

Mi szeretjük.

És minket nem érdekel hogy kinek a szemszögéből vagyunk rossz szülők mert a mi kettőnk közösen nevelt gyereke fogja ezt eldönteni.

Nagyon jó apa a férjem!

2024. febr. 21. 13:24
 100/110 anonim ***** válasza:
#99 ha jó apa lenne, akkor nem ilyen “patkány” lenne a lánya. Nem a pénz meg a nyaralás az apa, hanem az, aki neveli a saját gyerekét. Sajnálom ha keserű a szőlő. Odaadó, de felelősségteljes apai nevelés mellett nem lesz “patkány” személyisége valakinek. Tehát vagy nem “patkány” a lány, vagy nem odaadó az apa. A kettő együtt nem lehet.
2024. febr. 22. 07:53
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!