Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A férjem nem úgy reagál a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A férjem nem úgy reagál a babánk érkezésére, ahogy hittem, hogy fog? (Hosszú lesz, köszi,ha elolvassàtok!)

Figyelt kérdés

Nos, 5 éve kiderült, hogy elég sok egészségügyi, immunológiai problémám van, amik miatt nem tudtam teherbe esni. Fél év próbálkozás után, gyanakodni kezdtünk, bár tudom, ez nem sok idő, de a férjem aki NAGYON akart kisbabát (én akkor még nem annyira, de belementem) felvette a kapcsolatot az egyik meddőségi központtal. Innentől elkezdődtek a kivizsgálások, kiderült, hogy velem van a baj és kezdődtek az inszeminàciók, szám szerint 5db, mind sikertelen. Ekkor javasolták, hogy kezdjünk bele a lombikba, mert ennyi sikertelen inszeminàció után indokolt.

Volt 3 sikertelen beültetés, egy sikeres, de ott nagyon hamar elvetéltem és végül az ötödik beültetésem lett sikeres, pedig már egyikünk sem hitte, hogy sikerülhet. Most vagyok 24 hetes, a baba nagyon aktív, egészséges, velem is minden Rendben. Viszont a férjem azok kívül,hogy mivel veszélyeztetett terhes vagyok a lombik miatt és sok dolgot nem csinálhatok, szóval azon kívül hogy segít a háztartásban, megveszi, amit úgy megkívánok, ezeken kívül mintha nem is akarna beszélni a babáról. Ő amúgy alapból nagyon zárkózott típus. De nekem picit rosszul esik, hogy ha felhozom a témát, hogy adott nap mennyit mozog a baba, hogy nyugodtan tegye rá a kezét a hasamra, hogy ő is érezze, sosem csinálja . Nem várom el, hogy beszéljen hozzá, mert az nekem is csak ritkán megy így, hogy még a hasamban van, de az, hogy nem akarja érezni sem, hogy mozog, furcsa nekem. Alacsony a vérnyomásom, így ha front jön, sokszor nem vagyok a toppon , de már nem is mondom neki, mert "ne stresszeljem őt ezzel". Vállakozó, sok a teher rajta , ezt elfogadtam, ezért nem is panaszkodok, ha valami nem kerek.

Megvettünk minden baba cuccot, az orvosom tanácsára, mert elég nehezen mozgok,jó nagy már most a hasam, energiám meg semmi és később ez a doki szerint még rosszabb lesz. De igazából a listát én írtam, a férjem csak fizetett, azt éreztem, neki tök mindegy, hogy miből mit veszünk, legyünk túl rajta és kész.

Nem várom el, hogy este ha munkából hazaesik, még engem is pàtyolgasson, de jól esne ,ha megkérdezné, hogy mozgott -e sokat a baba,meg ilyenek.

A szülésre nem jön be, nem akar amit őszintén nem is bánok, csak valahogy az egész lombikozàs, a sok év, a terhesség, a szülés, szóval minden az én testem viselte, viseli meg és az ő élete nyilván semmit nem változott. És ha meglesz a baba ,akkor is én leszek egyértelműen vele a legtöbbet, mert hát valakinek dolgoznia is kell.

Sokszor hoztam fel a témát, miért ilyen érdektelen (nem szekàlós stílusban, vagy hisztizve próbáltam vele beszélni róla) a babával szemben, mikor igazából az elején ő akarta nagyon, hogy legyen gyerekünk, de mindig vagy terel, vagy azt mondja, én dramatizàlok túl.

Félek, hogy tényleg minden majd az én nyakamba szakad ,ha meglesz a baba, mert kétlem, hogy olyan lelkes lesz, mint mikor elkezdtük a lombikozàst és vártuk, hogy sikerüljön.

Nem tudom,miért ilyen, de nem esik jól és sajnos esélyét sem látok, hogy változzon. Nincs nője, ez tuti, nem azért ilyen. És én sem vagyok elviselhetetlen a terhesség alatt.

Nem tudom hogy leszünk így egy igazi család,ha ő így áll a dolgokhoz.

2023. nov. 1. 11:42
1 2 3 4 5 6 7
 61/66 anonim ***** válasza:
74%
54es válasz minden szavával egyetértek.
2023. nov. 1. 21:16
 62/66 anonim ***** válasza:
7%
Nem lehet valaminek nonstop örülni, ez nem gonoszság, hanem az ember képtelen rá. Ráadásul, min 60-as írta, ő nem érzi a babát. És lehet, ha egész nap egyedül vagy, hazaér és a nyakába borítod, már pont abból van elege, hogy folyton azt várod, hogy lelkesedjen vagy faggasd arról kritizálva, miért másmilyen, mint amilyennek szeretnéd. Valami más témád is szokott lenni, mint a baba vagy az, hogy te hogy vagy? Szoktatok valami programra menni, legalább egy séta vagy meghallgatni egy előadást, megnézni egy filmet vagy összebújni, vagy bármi, ami összeköt titeket lelkileg? Simán lehet, hogyha nem nyaggatod az érzelmeiről, hanem csak érdeklődsz aziránt, őt épp mik érték aznap, mi foglalkoztatja, mit szeretne csinálni, mittudomén, akkor magától megnyílik ebben a témában IS, és újra közelebb kerültök. Ne csak az elvárásaid rakd rá és az igényeid nyújtsd be, mert akkor egyre távolabb fog szaladni a társaságod elől, mert ez így tényleg stresszforrás, ha egyikőtöknek sincs más élménye a másikkal, ami kiegyensúlyozza a másikra rakott panaszokat. Azért természetesen ez nem azt jelenti, hogy ne mondd el neki, ami bánt, csak legyen más is a kommunikációban. És a másik, hogy amikor elmondod, akkor mindig arról beszélj, amit te érzel, egyes szám első személyben és sose arról, hogy tőle mit vársz. Az már sajnos nagyon vége, amikor valamelyik fél elhallgat egy házasságban, mert úgy gondolja, hogy a másik úgyse vevő a mondandójára. Ha meg mindkettő, onnan nagyon nehéz lesz visszajönni, ha egyáltalán lehet, de a gyereked érdeke azért mégiscsak ez lenne, hogy megpróbáld...
2023. nov. 2. 09:26
 63/66 anonim ***** válasza:
100%

#62:

"Amúgy nem úgy kell ám ezt az egészet elképzelni, hogy napi szinten 25-ször nekiállok csesztetni, hogy fogja meg a hasam. Kérdezni szoktam tőle régebben, már nem ,mert felesleges"

Nem mondja már neki, már semmit se mondogat, mert ő rá van kenve, hogy ő a terhesség miatt érzékeny nagyon.

Kíváncsi lennék hogyha ne adja Isten valami baj történne és szólna a parjanak vagy bárkinek itt a férj helyében hogy komolyan venné-e. Úgy tűnik hogy a többség nem, ami nagyon szomorú.

Nem lehet mindent arra fogni, hogy terhes és akkor már bolond lett, már túldramatizálja a helyzetet.

Vállalkozó a párja, stresszes, van elég a nyakában, a kérdező veszélyeztetett 🤰! Szerinted programoznak eleget? Ez most komoly kérdés volt részedről?

2023. nov. 2. 09:33
 64/66 anonim ***** válasza:
82%
62, a kérdező próbálta, de a párja képtelen kommunikációra, a baba cuccokat is csak megvették, de arról sem hajlandó beszélni, ahogy olvastam sok írást kérdezőtől, arról sem tud beszélni, hogy Ő, hogy van, kivéve ha jól, bármi baja van, akkor "ne stresszelj", stb...
2023. nov. 2. 10:03
 65/66 anonim ***** válasza:
89%
63-as: Sajnos sokan nem veszik a fáradságot, hogy rendesen el is olvassák, vagy ha megteszik, értelmezni már nem tudnak, csak írják, ami eszükbe jut a témáról… Mindketten érdemelnek megértést, a férj és a feleség is, de az nincs rendjén, hogy az egyik lépkedjen tojáshéjon, és maradjon inkább csendben. Meg bírom a túlzásokat is, ha vkinek problémája van, azt feltételezni, hogy biztos 0-24-ben csak ezt nyomja. Igen, nagy szomorú itt egyesek hozzáállása, és úgy csinálnak, mintha a baba is csak a kérdezőre tartozna, és egy kéretlen dolog, amivel nyaggatja a párját… Azt is leírtam már, oké, valós, hogy sok leendő apuka nehezebben tudja átélni az egészet, de van pár momentum, ami segíthet közelebb kerülni ahhoz az érzéshez, hogy gyereke lesz. Ilyen pl. egy 3 vagy 4 D-s babamozi, ha érzi, ahogy rúg a baba stb. Ha vki ezekből kivonja magát, akkor persze, hogy még lassabb a folyamat. Ettől függetlenül simán lehet, hogy a kérdező férje mintaapa lesz, én pl. ismerek olyan apát, aki nagyon bánatos volt, mikor kiderült, hogy lánya lesz, és imádja, de megértem a kérdező aggodalmait, ill. férjként, társként is szüksége van egy nőnek a párjára, természetesen fordítva is.
2023. nov. 2. 11:25
 66/66 anonim ***** válasza:
92%

Én kérdező személy szerint leülnék a férjemmel beszélgetni. Ha nem hajlandó rá, megint jön a hülye dumáival, akkor ultimátumot adnék neki. Hogy vagy mint felnőtt ember kinyögi mi a fészkes fene baja van, vagy elhagyom! Mert úgy ahogyan ti együtt éltek nem lehet gyermek mellett a jövőben! Abból, hogy le vagy tudva abból alakulnak ki félreértések, sértések.

Egyszerűen ha tisztel mint embert, mint a gyermeke anyját akkor nyissa ki a lepénylesőjét!

2023. nov. 2. 11:57
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!