Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg baromi nagy kérés, hogy most az egyszer ne adja haza a pénzt, mert állatorvosra kéne?
A macskámat műteni kell, 150 ezer ft, és utána is kell gyógyszer meg utókezelés, ami alkalmanként 5-10 ezer ft.
Simán beleférne anyagilag, csak a párom minden hónapban hazaad a szüleinek 200 ezer ft-ot. Már ez alapból zavar valamennyire, de elfogadtam.
Most megkértem szépen, hogy most az egyszer ne tegye, de hallani sem akar róla, merthogy jön a fűtésszezon és a szülei kétségbe vannak esve, és már amiatt is csalódott bennem, hogy eszembe jutott egyáltalán, hogy helyettük a 8 éves macskámra költenénk, akinél nem is garancia, hogy felépül, meg amúgy is pár év és elpusztul.
Az is a problémám, hogy ha szakítok vele, akkor biztos vagyok benne, hogy egy fillért sem fogok látni az állampapíros megtakarításból. Sőt, még attól is félek, hogy azzal fog szórakozni, hogy letiltatja a bankkártyát vagy elszedi róla a pénzt."
Ne legyél már ilyen málé! Abból a pénzből már úgyse fogsz látni soha semmit! Nagyon okos a te pasid, hogy hogyan kell téged kifosztani! Viszont minél tovább maradsz, annál több pénzed megy neki, amit sose fogsz látni. Egyszerűen nyitsz egy másik számlát, a fizetésedet oda utaltatod, magadat leveteted a közösszámláról és lelépsz. Előtte persze kifizeted a macskát, így hónap közepén csak tudsz még annyit leszedni a számláról.
Ne szégyelld magad, biztos van olyan családtagod akinek nagy vonalakban el tudod mondani, hogy mi történt, hogy hogyan bánt veled, ordibálás, lehúzás, fenyegetés, azt verte a fejedbe, hogy nélküle vége az életednek és tönkre tesz és nagyon szépen megkéred, hogy addig hadd menj oda, míg nem találsz más helyet ahol lakhatsz. Mivel jó fizetésed van, meg esélyed is arra, hogy még sokkal jobb legyen, így nem kell attól félned, hogy mi lesz veled egyedül.
És ha fontosabb? Egy ilyen párnál nekem a plafon sarkában terpeszkedő pók is fontosabb.
#59! Mit? Hát, fizukor vedd le az összes penzt a számláról és húzz el onnan. Az állampapírokból úgyse fogsz te látni egy fillért se soha, akármeddig is maradsz ott. Szerinted miért van az ő nevén, okoska?
Jó, akkor megegyeztünk, hogy nem szeretem magam eléggé, és abban is, hogy hülye vagyok.
Elfogadom.
De akkor koncentráljunk a megoldásra.
Az első és legfontosabb: Hogyan fizessem ki a macskát? Egyszerűen csak vegyem le a bankszámláról és tojjam le a reakcióját?
A második: Ha lelépek tőle, akkor technikailag mit csináljak? Hogyan akadályozzam meg, hogy szórakozzon a közös számlával? Azt sem tudom, mennyi idő nyitni egy újat. Azért feljelenthet a rendőrségen, ha mondjuk a jelenleg számlán lévő pénzt átutalom a saját anyámnak, majd nyitok egy új számlát és átutalja nekem?
A harmadik: A megtakarításból hogyan jussak hozzá a pénzhez, ami engem illet? Ha igazságosak vagyunk, legszívesebben elvenném az egészet. Mert az én bevételemnek köszönhető az, hogy van. Ő a kétszeresével támogatja a láncdohányos, pénzzel valóban bánni képtelen szüleit. Soha nem lenne pénze nélkülem állampapírra.
De ha lehetetlen, akkor megelégszem a felével.
"vagy hogy pöffékelnek (attól még lehetnek jó emberek, a cigaretta nem bűn)"
Ha a gyerekedtől kell akár csak egy forintot is kérni akkor igen is bűn a dobozonként 2000 forintál is drágább cigicskét pöfékelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!