Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg baromi nagy kérés, hogy most az egyszer ne adja haza a pénzt, mert állatorvosra kéne?
A macskámat műteni kell, 150 ezer ft, és utána is kell gyógyszer meg utókezelés, ami alkalmanként 5-10 ezer ft.
Simán beleférne anyagilag, csak a párom minden hónapban hazaad a szüleinek 200 ezer ft-ot. Már ez alapból zavar valamennyire, de elfogadtam.
Most megkértem szépen, hogy most az egyszer ne tegye, de hallani sem akar róla, merthogy jön a fűtésszezon és a szülei kétségbe vannak esve, és már amiatt is csalódott bennem, hogy eszembe jutott egyáltalán, hogy helyettük a 8 éves macskámra költenénk, akinél nem is garancia, hogy felépül, meg amúgy is pár év és elpusztul.
Valóban enyém a másik kérdés, amit linkeltek. Tessék, lehet vergődni, viccelődni rajta, meg találgatni, vajon melyik filmből szedtem. Sértegessetek csak, nem érdekel.
A testvérem valóban bipoláris zavaros. Őt tényleg a mentő vitte be a pszichiátriára úgy 12 éve. Számomra nagyon megrázó volt a helyzet, teljesen belém égett, és nagyon sokáig szorongtam, hogy rajtam is kijön a betegség és én is olyan leszek. A párom ezt pontosan tudta, mert mindent megosztottam vele. Most pedig visszaél ezzel, és próbál úgy tenni, mintha aggódna, hogy beteg vagyok, és a betegség okozza azt, hogy hirtelen leléptem, ahogy ő fogalmazott, "elrohantam" tőle, elkattantam a macska miatt, leszedtem a pénzt a számláról. Azt mondja, vagy visszaadok mindent és ő majd beszél anyámmal hogyan tovább (??!?!), vagy a "saját érdekemben" kihívja rám a mentőt és kéri a haverja közbenjárását.
Anyukád hogy áll a dologhoz, elmondtál neki mindent?
Kihívja a mentőt, és? Elmondod nekik, amit ide leírtál, a végén őt vinnék be 😂 Amúgy ha zaklat, egy feljelentést biztos meg fog érni a dolog, és szerintem (bár ne legyen igazam) nem fogja túl könnyen elfogadni, hogy lelépett az arany tojást tojó tyúkja. Maradj kitartó és bátor, ügyes vagy, higgy magadban, menni fog! ❤
Gyors felépülést kívánok a cicádnak! 😻
Ebben az esetben válaszd a mentőt. Kimennek, megkérdezik, vannak-e öngyilkossági szándékaid, megmondod nincsenek és ennyi.
A haverja nem tud közbenjárni, ha nem mentős. Semmit nem tehet. Gondolkozzál már! Protokoll szerint dolgoznak, nem úgy működik, hogy random pszichiátrián dolgozó beutaltat.
Amúgy mit keresel még otthon? Már rég anyádnál kéne lenned.
Félreértés ne essék, anyukámnál vagyok. Azt képzeli, hogy ide küldi a mentőt. A haverjával nem úgy fenyeget, hogy az vitet be, hanem, hogy amikor már bent leszek, akkor ugye 72 órán belül kell dönteniük, hogy ott tarthatnak-e tovább és kényszergyógykezelésnek alávethetnek-e. Arra gondol, hogy majd elintézi az orvosszakértővel a haverja, hogy ott tartsanak.
Elmondtam anyukámnak mindent, igen. Ő is ugyanazt mondja, amit ti.
Tuti nem fogok neki egy fillért sem adni, csináljon, amit akar. A fenyegetőzése látom már, hogy nagyon sok sebből vérzik. Csak tudja, hogy ez a betegség az, amitől félek, és tudja, mennyire megrázó volt nekem, amikor a testvéremet vitték be, és ezzel visszaél most.
Semmi joga a pénzedhez nyúlni. Mondd meg, hogy az évek során adtál már eleget+ ott az állampapír. Mégis mit szeretne a kedves, utald neki a fizudat akkor is ha különéltek, vagy mi? :)
Jól tetted, hogy elmentél tőle. Csak próbálkozik hátha valamivel meg tud félemlíteni. Ne foglalkozz vele. Nem tud mit csinálni. Majd ha látja, hogy zsarolással nem megy, akkor jön a "mindent megbántam, minden olyan lesz mint régen, gyere haza" lemez. Na akkor légy majd erős.
Kapálózik a sz@rházi, de ezt beszøpta.
Hatalmas respect neked, csak így tovább!
De ez a történet ott megbukik, hogy nem visz be a mentő, tehát nem is találkozol orvosszakértővel. Pláne, ha anyukád is ott van, aki igazolja, hogy nincs semmiféle öngyilkossági szándékod. Ez nem úgy működik, hogy majd egy random bolond eldönti, aki ott sincs. Aztán még 2x eljátssza és meg is büntetik, vagy őt viszik be🤣
Amúgy miből gondolod, hogy oda vinnének, ahol a haverja dolgozik? Oda tartozol? Egyébként sincs kényszergyógykezelés. Menj ki az utcára, mennyi bolond van. Azoknak sincs hely, akiknek kéne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!