Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg baromi nagy kérés, hogy most az egyszer ne adja haza a pénzt, mert állatorvosra kéne?
A macskámat műteni kell, 150 ezer ft, és utána is kell gyógyszer meg utókezelés, ami alkalmanként 5-10 ezer ft.
Simán beleférne anyagilag, csak a párom minden hónapban hazaad a szüleinek 200 ezer ft-ot. Már ez alapból zavar valamennyire, de elfogadtam.
Most megkértem szépen, hogy most az egyszer ne tegye, de hallani sem akar róla, merthogy jön a fűtésszezon és a szülei kétségbe vannak esve, és már amiatt is csalódott bennem, hogy eszembe jutott egyáltalán, hogy helyettük a 8 éves macskámra költenénk, akinél nem is garancia, hogy felépül, meg amúgy is pár év és elpusztul.
Nem azt irtam talan hogy az allampapir felere tarthat igenyt? De
Levenni azert erdemes azt is, mert siman elkepzelheto hogy az ex nem lenne hajlando azt oddadni neki.
Aztan meg pereskedni kinek lenne kedve? Ha a felet es a sajat fizeteset elviszi, akkor a sracnak nem lesz miert perelnie.
Persze ne az egesz fizeteset vegye le mert honap kozepe van. Tehat pl a lakber fele maradjon. Mert csak bent elt fel honapot a lakasban. Ahogy a mar kifizetett szamlak fele is levonando az osszegbol.
Én is azon az állásponton vagyok, hogy a számláról csak a saját fizuját vegye le, abba nem köthet bele senki. Ha az egészet lenyúlja, az tulajdonképpen lopás, a srác fel is jelentheti.
Ugyanez az állampapír. Ha mókol, és magának kiutaltatja azt az összeget, az bűncselekmény, szintén megüti vele a bokáját, mivel az hivatalosan a palié. Azzal csak polgári peres úton lehet foglalkozni.
Ha nem veszi le a felet, azt nem fogja latni. Ami neki jogosan jar. Maximum birosagi uton. Ha leveszi akkor a srac perelhet, amit nem nyerhet meg ha minden korulmenyt eloadnak egy targyalason. Hogy a 400ks fizetese felet hazaadta, hogy kozosen eltek egy 200ks alberletben. Es ami a legfontosabb, kozos kasszan voltak kozos szamlaval.
Tehat a kerdezonek semmilyen baja nem lehet belole, a rendorseg alapbol nem foglalkozik ilyennel, ha a szamla kozos. Ez nem lopas.
Azért ha lenullázol egy közös számlát és eltűnsz, az azért de, lopás.
Az értékpapírt meg el kell engedni, ez tanulópénz volt.
Polgári perrel lehet még játszani, de nem biztos, hogy megéri még hosszú hónapokat ezen vekengeni, az ilyen alakoktól jobb minél gyorsabban szabadulni.
Semmikepp sem nullazna le. Azt mondta van 680k rajta.
A fizeteset leveszi, de levonja belole a folyo ho berleti dijanak a felet. Tehat 100kt. Az eddig kifizetett minden rezsi es koltes felet. Ha ezeket nem tenne, akkor a srac fizetne az eddigi kokteseket teljesen, pedig mindketten reszesultek a kajabol es a befizetett rezsibol.
Ez igy nyilvan nem az egesz fizetese. A felhonap rezsije es kajajanak a fele kb 100-120k ha 200ks egesz havi kajat nezunk.
Tehat kb 200jarna neki a sajat berebol es az allampapir fele. Ezt az osszeget leveszi ami kb 500 550k es kesz. Aztan a srac pereljen ha nem tetszik.
Buntetojogilag semmilyen baja nem lesz a kerdezonek mert kozos szamlarol nehez lopni. Raadasul nem venne el tobbet ami jar. Ha a sracnak gondja van ezzel, inditson o polgari pert, ahol eselytelen.
#175, így rendben van, teljesen korrekt, én is azt mondtam, hogy ne nulláza le, mert az gázos lehet. Csak korábban érkezett erre javaslat, hogy vigye az összes lét. Na azt azért ne.
Az értékpapírhoz meg jelenleg nem nyúlhat. A feléhez sem, mivel hivatalosan nem az övé. Azt csak perrel tudja megszerzni.
Akkor nezzuk a srac oldalarol. A 400ks fizujabol es az allampapirbol mennyinjar neki honap kozepen? A fizujabol idoaranyosan kapasbol lejon a lakber felenek a fele, a rezsi fele es a kajanak a felenek a fele. Az igazsagos lenne hogy pl a fel honapra elfogyasztott kaja arat nem vonjuk le es meg a teljes fizeteset is meghagyja? Kvara nem.
A 400kjabol marad 300k.
Oke hagyjon neki 300kt. A tobbit vegye le. De akkor az allampapir felet o nem latja. Tehat esszerubb kapasbol a felet elvenni a lanynak.
Probaljatok megerteni, ha megcsinalja a kerdezo, akkor sem lesz semmi jogalapja az exenek barmit is visszakovetelni. Feljelenteni sem tudja es polgari perben sem nyerhet mert nem lett kissemizve. Hisz ott lesz neki az allampapir amit penzze tesz es mivel a kerdezo sajat reszet elvette igy az egesz az exe lesz. Tehat nem lesz lenullazva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!