Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Tényleg baromi nagy kérés,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg baromi nagy kérés, hogy most az egyszer ne adja haza a pénzt, mert állatorvosra kéne?

Figyelt kérdés

A macskámat műteni kell, 150 ezer ft, és utána is kell gyógyszer meg utókezelés, ami alkalmanként 5-10 ezer ft.

Simán beleférne anyagilag, csak a párom minden hónapban hazaad a szüleinek 200 ezer ft-ot. Már ez alapból zavar valamennyire, de elfogadtam.

Most megkértem szépen, hogy most az egyszer ne tegye, de hallani sem akar róla, merthogy jön a fűtésszezon és a szülei kétségbe vannak esve, és már amiatt is csalódott bennem, hogy eszembe jutott egyáltalán, hogy helyettük a 8 éves macskámra költenénk, akinél nem is garancia, hogy felépül, meg amúgy is pár év és elpusztul.

2023. okt. 15. 19:43
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯
 151/277 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy szerintem nem fogja ezt a választást megadni nekem, hanem felbőszülne, lehordana gyereknek, és attól is félek, hogy akkor ő lesz a gyorsabb és minden létező pénzt hozzáférhetetlenné tesz. Félek, hogy csak akkor juthat nekem bármi is, ha én járok előtte pár lépéssel és elveszem. Én így érzem, ilyennek ismerem.
2023. okt. 15. 23:57
 152/277 anonim ***** válasza:
78%

Az állampapírt ha sikerül is valahogy elafnod, kiutalnod a pénzt, az bűncselekmény, mert papíron sajnos semmi közöd hozzá. Annak polgári peres eljárásban követelheted a felét a körülményekre tekintettel. Azt most engedd el egyelőre.

Nem tudom mennyi pénzetek van most a számlán, én 250-et felvennék és vissza se néznék.

2023. okt. 16. 00:04
 153/277 anonim ***** válasza:
91%

Reggel menyj a bankba. Intézd a számlát, pénzt, mindent. Aztán viszed a macskát és kibszd a palid.

Ennyi.

2023. okt. 16. 00:37
 154/277 A kérdező kommentje:

689 ezer ft van most a számlán.

Biztos most lesz valaki okos, aki beírja, hogy hááát, akkor bőven van pénz a macskára. Csak mondom, hogy azért van ennyi, mert az albérleti díjat a hó végén szoktuk fizetni, számlák közül pedig eddig csak a gázt vonták még le.

A párom a szüleinek pedig minden hónap 25-e környékén utal, mert addira felélik a nyugdíjat, és ha a párom hamarabb utalna, akkor ők fogalmaztak úgy, hogy túl hamar "eltüntetnék az a pénzt is", kell lennie időbeli különbségnek a nyugdíj és a párom utalása között.

A párom pedig hallani sem akar arról, hogy a macskára kiadjunk annyit, sem arról, hogy a szüleinek ne utaljon, halálosan felbacta magát még az ötleten is. Szóval tisztességes úton nem lehet intézni, a háta mögött tudom csak kifizetni az állatorvost.

Az állampapírok eladásától félek, nem szeretnék a rendőrséggel is elszámolni.

Még egy kérdés: Ha az utolsó fillérig mindent leveszek a számláról, azért is meghurcolhatnak?

Ha ezt tenném, akkor egyszerűen kifizetném holnap az állatorvost, aztán ideiglenesen anyámhoz költöznék, 100-ból (vagy kevesebből) kijönnék a hó végéig, 200-at félretennék, 200-ért pedig vehetnék állampapírt is. Aztán amint megjön a következő fizetésem, nagyjából összejönne a 3 havi kaució, a következő hónapban pedig már kényelmesen, biztonságosan kivehetnék egy albérletet.

2023. okt. 16. 00:42
 155/277 anonim ***** válasza:
30%

"Olyan opció, hogy együtt maradunk, de nem megyek bele, nem volt."

Nyilván. Neki fontosak a szülei, és normális körülmények között az ember nem mond le arról, ami neki fontos. Egy párkapcsolatban pedig kifejezetten lényeges dolog egymás elfogadása és megbecsülése. Oda-vissza. Ha ez nincs meg, az a párkapcsolat döglött.

"Én is gondoltam már arra, hogy mi lesz, ha lesz gyerek, éppen ezért sem akarok családot alapítani vele, amíg nem lesz le erről."

Tehát gyereket majd akkor akarsz, ha anyós-após a föld alatt lesz. Jó, hát a te döntésed. Csak lehet, hogy addigra te 50 leszel.

"Nettó 400 ezret keres a párom, szóval igen, tőlem is veszi el a pénzt azzal, hogy a szüleit támogatja. Mert az én fizetésem nélkül nem tudna megélni, ha ennyit adna haza."

Vagy igen. Azért 200 ezerből egy embernek nem lehetetlen megélni.

"Annyit kértem, hogy most, egyetlen egyszer ne adjon, amúgy meg régóta megtűröm a dolgot."

Na, itt a probléma a történetben. Te úgy állítod be őt, mint egy folyamatosan visszaeső bűnözőt, akinek te valami emberfeletti könyörületet mutatsz azzal, hogy rendszeresen elnézed a bűnét.

Tudod, ez nem így működik. Ha szeretek valakit, akkor ELFOGADOM őt. Ha pedig elfogadom, akkor nem fogom felhánytorgatni az ő személyes dolgait. Főleg nem ilyen alattomos módon, hogy egyből azt vágd a fejéhez, hogy te mennyi időn keresztül megtűrted, hogy ő bizony támogatta a szüleit.

Ha ennyire nem megy az elfogadás, akkor nem kéne erőltetni. Létezik más férfi még a világon, mint ahogy létezik más nő is.

"Mert szeretem. Ő az egyetlen ember eddigi életem során, amibe szerelmes voltam. Mielőtt összejöttünk, 3 évig szerettem viszonzatlanul is."

Ebből pedig látszik, hogy a kapcsolatotok ezer sebből vérzik. És egyben egy tipikus "első szerelem szindróma". Mert ami az első, ahhoz az ember irreálisan sokáig képes ragaszkodni. Nem baj, ha maga a kapcsolat egy hitvány nagy szenvedés, nem baj, hogy ezernyi olyan tényező van, ami nem fér bele egy működőképes kapcsolatba, csak mert ő az első, ezért gondolkodás nélkül feláldozol rá akár évtizedeket is. Aztán majd amikor 50 évesen jössz rá, hogy te rohadtul nem ilyen életet akartál, akkor már késő bánat.

Ráadásul emellett tipikus példája annak a kapcsolatnak, ami nem igaz szerelmen alapul, hanem amolyan "áh, egye fene, gyere, járj velem" jellegű. Ha valaki után éveken át futsz, és ő nem áll meg neked, akkor abból nem lesz jó kapcsolat. Egész egyszerűen azért, mert ha lenne benne potenciál, akkor nem csak évek múlva látna rá lehetőséget, hogy együtt legyetek. Kapcsolatfüggő vagy, és elég torz módon látod a világot.

"Albérletben élünk, ő fizeti a bérleti díjat, ami 200 000 ft. Szóval az ő fizetése ezennel el is tűnt."

Az előbb még közös kasszáról beszéltél. Akkot pedig ez úgy néz ki, hogy a 800 ezretekből ő hazaad 200 ezret, marad még 600. A 600-ból pedig fizetitek az albérletet, ami 200 ezer, így marad még 400.

"A rezsit, kaját, egyéb kiadásokat tulajdonképpen így kimondhatjuk, hogy én fizetem."

Igen, igen. Egyszer közös az a kassza, egyszer meg nem. Egy biztos: a dolgok árnyalásához, és a szóvirágokhoz nagyon értesz. Aranyos, hogy próbálod azt is negatív színben feltüntetni, hogy ő fizeti az albérletet ("Szóval az ő fizetése ezennel el is tűnt"), mellette meg magadat mártírként beállítani azzal, hogy a rezsit - ami kb. hasonló összeg, mint az albérlet - te fizeted.

"Közös bankszámlánk van, és iszonyú balhé van, ha úgy költök onnan valamit, hogy nem volt megbeszélve"

Lehet, hogy talán nem kellene közös kassza. Meg közös bankszámla. Ez akkor tud működni, ha sikerül a részletekben vita nélkül megegyezni. Máskülönben csak állandó vitaforrás. Két bankszámla kéne, vagy esetleg egy közös, meg mellette mindkettőtöknek egy saját. Nem olyan horrorisztikusan magasak a számlavezetési díjak... És akkor meg lehet egyezni, hogy mennyit fizettek be a közösbe, a többivel meg azt csináltok, amit akartok. Ezzel rengeteg vitát, és mocskolódást meg lehetne előzni.

"Azt sem támogatja, hogy munkahelyet váltsak, mert ha nagyobb lesz a fizetésem, akkor megint elkap majd az őrület, hogy minden vackot vegyek"

Igazi, idilli kapcsolat.

Tényleg.. értem én, hogy még benned van a romantikus tini-álom az örökké tartó első kapcsolatról, de kicsit talán fel kellene nőni, és megérteni azt, hogy van, ami egyszerűen nem működik. Gyakorlatilag együtt vagy egy téged lenéző (mondjuk a lenézés valamilyen szinten kölcsönös), téged korlátozó pasassal, aki mellett hitványul érzed magad, és a kapcsolatotok nagyrészt csak problémákból áll, de te ahelyett, hogy a kezedbe vennéd a sorsodat, és a lehetőséget egy boldog jövőre, inkább emellett a fajankó mellett sínylődsz.

Igen, tudom, szereted őt... De vajon ő is téged? Nem, az nem szeretet, ha valaki akadályozni akar téged abban, hogy előbbre lépj. Ez egy kicsinyes és beteges dominancia-játék.

Tudod, én kifejezetten örülök annak, ha a barátnőm elér valamit. És bármi, ami neki jó, szó nélkül támogatom benne. Még akkor is, ha én a helyében másképp döntenék. Mert az ő élete, és fontos, hogy boldog legyen, és ne úgy kelljen élnie, hogy azt érezze, mennyi lehetőséget szalasztott el. Ez persze kölcsönös, és ő is támogat az én elképzeléseimben. Úgy gondolom, ez normális körülmények között így kéne, hogy működjön.

Illetőleg: megbecsüljük egymást. Nem mondom, hogy soha nem volt még vitánk, de nem mindegy, hogy az tényleg vita, vagy veszekedés, netán mocskolódás? Eszünkbe nem jutna becsmérelni egymást. Igen, előfordult, hogy olyasmit vett meg, amit én nem vettem volna. Meg én is vettem már olyasmit, amiért ő egy fillért nem költött volna. Mégse szidtuk egymást emiatt, hanem elfogadtuk, hogy erre a másiknak most szüksége volt.

"Én kitaláltam, hogy takarítsunk meg, szóval egy ideje havi 100 ezer ft-ért vesz állampapírt, ami teljesen csak az ő nevén van."

Fhú...

Nyugtass meg (bár nem tudom, hogy ez megnyugtató-e), de ugye nem te álltál elő azzal, hogy "drágám, vegyünk állampapírt, de kizárólag úgy, hogy mind a te neveden legyen"... Nekem egyre inkább egy nárcisztikus, manipulatív, és elnyomó egyén képe rajzolódik ki. Aki szépen le is húz téged. Te pedig, mivel naiv, szerelmes, és kapcsolatfüggő vagy, szó nélkül, vagy legfeljebb kis unszolás árán belemész a saját megkopasztásodba. Ő meg ha majd lelép, akkor viszi magával a nevére szóló állampapírokat. Nem említetted, hogy házasok lennétek, szóval nincs szó arról, hogy ez közös vagyon lenne, ebből adódóan: az tényleg az övé lesz. Nem tudom, ezt mióta csináljátok, de ezzel éves szinten több, mint 1 millió forintot nyúl le tőled. Te meg belemész, mert jaaaj, első szerelem...

Tudod, nekünk is van megtakarításunk. Nagyjából fele-fele arányban az ő nevén, illetve az enyémen. Mert egész egyszerűen így érzem/érezzük igazságosnak. Sajnos a pénzügyekben gondolni kell a kevéssé romantikus dolgokra is. Most szép és jó minden, szó nincs arról, hogy szakítani akarnánk, sőt, mindketten szeretnénk, ha ez tényleg élethosszig tartana. De ki tudja, mikor jön közbe valami? Lehet, hogy holnap elcsap egy kamion munkába menet. Akkor pedig, mivel nem vagyunk házasok, a megtakarításomat a közvetlen hozzátartozóim örökölnék, és csak az ő jóindulatukon múlna, hogy abból mennyit adnának barátnőmnek. Ezért érzem nem csak igazságosabbnak, de biztosabbnak is azt, ha mindkettőnk nevén van valami. Meg azért... egy önző bunkónak is érezném magam, ha az ő pénzén az én nevemre akarnék nagy összegben vásárolni bármit.

"igazából azért sem lépek le, mert akkor elveszne gyakorlatilag mindenem"

Mint a szerencsejátékos, aki már a fél vagyonát elrulettezte, de nem áll le, mert akkor "odaveszne minden, amit beleölt". Ehelyett inkább biztos, ami biztos, a maradék vagyonát is elveszíti.

Te ugyanezt csinálod. A helyzet viszont az, hogy ezzel csak azt éred el, hogy később veszíts el mindent, és az a "minden" akkor már sokkal több lesz, mint ha most veszítenéd el...

"és előadná mindenkinek, hogy én vagyok az aranyásó, betegesen költekező, aki a semmire akarja őt kifosztani"

Tehát kezd kiderülni, hogy nem csak szerelemből, de félelemből is vagy vele.

Tudod, erre mit mondok? Ahol már valaki félelemből van a másikkal, ott az egészet megette a fene. Vagy most te tényleg le akarod a teljes életedet élni egy olyannal, aki lenéz? Igen, tényleg, mint a szerencsejátékos. Hiába veszítette el a fél vagyonát, elveszíti inkább a másik felét is.

Tudod, az elszúrt éveket semmi nem fogja visszahozni. És elszúrni egy teljes életet, mert a másik egy bunkó, nem csak ostobaság, de mérhetetlenül szomorú dolog is.

"Nem úgy működik, hogy hagyom meghalni, aztáb hozok egy újat."

Nyilván nem. De ezt azok nem fogják megérteni, akiknek az állat nem több, mint egy dísztárgy...

"Egyszer sem fenyegettem, hogy elhagyom, ő mégis fenyegetett, hogy ha elhagyom, akkor kiteregeti mindenkinek, hogy milyen rossz ember vagyok."

Na, ekkor kellett volna menten lelépni, de azért még búcsúzóul odabökni annyit, hogy "vigyázz, kinek mit mondasz, mert nem vagyok rest bíróságra menni".

Aztán az, ha pár degenerált haverjának szid téged, kit izgat? Tényleg azért képes lennél a teljes életedet érte eldobni, mert félsz attól, hogy pár haverjának rosszat mond rólad? Igen, pár haverjának, mert nyilván aki ismer, az nem fogja inni a szavait ennek a baromnak.

"Minden ember az életünkben közös ismerős"

Igen. Tehát ismernek téged is, és őt is. Mint írtam: nem mindenki fogja inni a szavait. Ha meg igen: bocs, hogy ezt mondom, de járulékos veszteség. Inkább pár közös ismerős, mint a teljes jövőd. Barátokból még lehet új. De életből nem.

"Annyi a helyzet, hogy ő kitalálta, hogy én nem tudok bánni a pénzzel, és az én érdekem is az, hogy ő legyen a döntő fél a pénzügyekben."

Ismét a manipuláció és a lenézés. Te pedig nyilván belementél...

"Az is problémám, hogy ha szakítok vele, akkor biztos vagyok benne, hogy egy fillért sem fogok látni az állampapíros megtakarításból."

Pontosan. Ez már elúszott. A kérdés csak az, hogy mit hagysz még elúszni? Ugyanis ameddig vele vagy, minden hónapban százezer forintod vándorol az ő zsebébe. És minden hónap elteltével egy hónapot az életedből erre a hulladék "emberre" pazarolsz el. Szóval... ismét csak a szerencsejátékos példa. Neki is két lehetősége van: vagy megáll, és beletörődik, hogy sokat vesztett, vagy nem áll meg, és még többet veszít.

"Sőt, még attól is félek, hogy azzal fog szórakozni, hogy letiltatja a bankkártyát vagy elszedi róla a pénzt."

Igen, ez is a hátránya a közös bankkártyának.

De csináltathatsz másik bankkártyát, jövő hónaptól már kérheted oda a pénzt, és probléma megoldva. Illetve ahogy ő is, úgy te is kivehetsz a közös kártyáról pénzt. Kiveszed a felét, és elküldöd a rákba ezt a ganaj egyént.

#53 "Ezek szerint neked fontosabb a macskád, mint a párod?"

Őszintén? Ha csak a fele igaz annak, amit leírt, már akkor is ki merem jelenteni, hogy ennél az "embernél" egy fostos, rühes aluljáróban csövező macska is milliószor értékesebb. Az a macska legalább szereti őt, és nem lehúzni akarja. Az a macska megbízik benne, és önzetlenül szereti, miközben a "párja" meg zsarolja, fenyegeti, becsmérli, és lenézi. Igen, a "párjánál" a macskája nagyságrendekkel többet ér. Ugyanis ez a pasas egyszerűen egy féreg.

#55 "Nekem is van olyan három(!) diplomás rokonom, akinek a pasija egy 8 általánosos féreg, aki rajta kapaszkodott fel [...]"

Ó, ezzel nem vagy egyedül. Én is ismertem hasonlót. Kétdiplomás pedagógus nő, most ott tart, hogy többet van a pszichiátrián, mint idekint. A férje egy erőszakos bunkó, akinek azt sem tudom, hogy egyáltalán a 8 általános hogy sikerült? Természetesen a nő pénzén élősködik már másfél évtizede, a nőt viszont módszeresen leépíti. Ráadásul a nő szülei is maximálisan a férj mellett állnak. Mondjuk nem meglepő, miért ilyen pasas mellett kötött ki, hiszen otthonról is ezt a mintát hozta.

#59 "De igen, szeretnék változtatni. Csak nem tudom, hogyan."

Az első dolog, hogy megérted: hiába ő az első nagy szerelmed, ez az "ember" teljesen alkalmatlan párkapcsolatra. Nem állítom, hogy feltétlenül halálra van ítélve minden "első szerelem" (érdekesség: nagyszüleimnél működött, első szerelem volt, és halálukig imádták egymást), viszont ilyenkor általában még nincs meg az embernek az a tapasztalata és rálátása, hogy meg tudja állapítani, hogy az a kapcsolat bizony rossz. Így gyakori, hogy az emberek akkor is benne ragadnak az első kapcsolatban, ha az teljesen működésképtelen. Te ezt belőlről lehet, hogy nem látod, vagy... az is lehet, hogy csak nem akarod látni, de ez köztetek egyáltalán nem hasonlít egy párkapcsolatra. Egy manipulatív szemétláda tart sakkban, te pedig inkább szemet hunysz minden felett, mert félsz lépni.

A megoldás az, hogy megérted, hogy a szerelem nem ilyen. Megérted, és elfogadod, hogy változtatni kell. Határozott és tökös leszel, és kiadod ennek a féregnek az útját. Akkor is, ha ezen anyagilag veszítesz, és akkor is, ha fájni fog. Ameddig emellett maradsz, addig te csak egy elnyomott kis pénzeszsák maradsz.

"Nem tudom már megmondani, mit szeretek benne, leginkább az emlékét"

Igen, ez is gyakori jelenség. Te nem őt szereted, hanem azt, a gondolataidban élő férfit, amilyennek gondoltad őt, amikor még nem ismerted meg közelebbről. Gyakorlatilag egy ideált szeretsz, és azt vetíted ki rá.

Nem fogok most végigolvasni mindent. Nekem is mennem kell már aludni, reggel nekem is munka. De amennyit eddig megtudtam a kapcsolatotokról, az alapján tök egyértelmű, hogy ez egy szemét alak, aki mellől menekülni kell. Nem akarok drámai lenni, de ez az egyetlen esélyed a normális életre. (Vagy... ha majd netán ő dob téged. Sajnos ez is gyakori. Ismerek pár ilyet, nagyon hasonló helyzet: adott egy manipulatív bunkó pasas, aki így vagy úgy, de magához láncolta a nőt, volt, amelyik szabályosan el is veszítette a kapcsolatát a valósággal, a "barátja" annyira átmosta az agyát. Egyetlen szerencséjük az volt, hogy a "barátjuk" idővel lelépett. Akkor persze mindannyian összetörtek, ahogy ez szokott lenni, de utána mily meglepő, mindannyian találtak normális(abb) partnert.)

Szóval... vedd már kezedbe az irányítást, és szakadj ki ebből a pokolból!

2023. okt. 16. 00:54
 156/277 anonim ***** válasza:
27%

159.

- Mi ez az állampapír mánia?

- "Ha ezt tenném, akkor egyszerűen kifizetném holnap az állatorvost, aztán ideiglenesen anyámhoz költöznék, 100-ból (vagy kevesebből) kijönnék a hó végéig, 200-at félretennék, 200-ért pedig vehetnék állampapírt is. Aztán amint megjön a következő fizetésem, nagyjából összejönne a 3 havi kaució, a következő hónapban pedig már kényelmesen, biztonságosan kivehetnék egy albérletet." Mondom én, hogy nem megy a matek.

2023. okt. 16. 00:56
 157/277 anonim ***** válasza:
96%

"De miért nem fogja fel, hogy nélkülem az neki ott nem lehetne, és miért esélytelen, hogy adja ide legalább a felét?"

Mert ő egy szemét alak, azért.

Bocsi, de ébredj fel az álomvilágból! Te azt hiszed, hogy mindenki igazságos, és becsületes. Nagyon naiv vagy. A világ nem ilyen. Vannak aljas, gonosz emberek is, akik nem fognak erkölcsi kérdést csinálni abból, hogy valakit kihasználjanak-e. A barátod is ilyen. Szerinted miért akarta, hogy a saját nevén legyen? Pont azért, hogy minden az övé legyen. Nyilván erkölcsileg neked van igazad, ehhez kétség sem férhet. De jogilag az már az övé. Ezt el kellene engedned, és betudnod tanulópénznek.

2023. okt. 16. 01:07
 158/277 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem a revolut-on kb rögtön nyitnak neked számlát, online is.

Én úgy csináltam, bár külföldön vagyok.

2023. okt. 16. 01:25
 159/277 A kérdező kommentje:

"Tehát gyereket majd akkor akarsz, ha anyós-após a föld alatt lesz. Jó, hát a te döntésed. Csak lehet, hogy addigra te 50 leszel."

Nem. Úgy voltam vele, hogy akkor lesz gyerek, ha lemond arról, hogy a fele fizetését oda küldi. Ha ezt nem teszi meg, akkor nem lesz gyerekünk. Én nem vágyom annyira nagyon a gyerekre. Vágyom azért, de nem annyira, hogy belehalok, ha nem lesz.

"Vagy igen. Azért 200 ezerből egy embernek nem lehetetlen megélni."

De igen, közel lehetetlen. Rohadt drága az albérlet és az élelmiszer is.

Maximum akkor tudna megélni, ha valami pici lakásba költözne kissé messzebb, aztán onnan ingázna órákat Pestre, amikor dolgozik. Az, hogy 400 ezret fizető állást találjon a szakmájában vidéken, teljesen esélytelen.

Szóval nem, nélkülem nem tehetné meg, hogy 200 ezret küldözgessen a szüleinek.

"Na, itt a probléma a történetben. Te úgy állítod be őt, mint egy folyamatosan visszaeső bűnözőt, akinek te valami emberfeletti könyörületet mutatsz azzal, hogy rendszeresen elnézed a bűnét."

Igen. Mert nem tartom normálisnak, hogy ennyit hazaad. A mi fiatal felnőtt életünket hátráltatja. Szerintem abszurd az egész.

Nem könyörületet mutatok, mert ebben sem volt választásom. Amikor erről mentek a viták, akkor úgy nézett ki, hogy folyamatosan megalázott. Azt mondta, hogy én buta vagyok a pénzügyekhez, szólval ne szóljak ebbe bele ennyire. Másrészt pedig, nekem sose volt olyan jó, szerető családom, mint neki, mivel apám alkoholista, a testvérem pedig mentális beteg, én nem tudom felfogni azt, hogy milyen a szeretet és az összetartás, szóval ne az én beteg mentalitásom szerint legyen már meghatározva, hogy ő gondoskodjon-e a szüleiről. Harmadrészt pedig pesti vagyok, ők meg vidékiek, már csak ezért sem foghatok fel bizonyos értékeket, pesten az önös érdekek én az önzés a menő, vidéken mindenki hazaad, mert ez a szülők tiszteletének alapköve.

Azért mentem bele a dologba, mert rámerőszakolta és a földbe döngölt. Amikor végképp nem bírt már mivel jönni, és nem akartam elfogadni, amit mondott, akkor mindig azzal jött, hogy ő elmesélte a szituációnkat a barátainak, kollégáinak, és mindenki neki adott igazat, mindenki azt javasolta, hogy dobjon már ki, mindig kihangsúlyozta, hogy MÉG NŐK SEM értenek egyet velem és fintorognak rám. Szomorúan adta elő, hogy neki fájt, hogy engem fikáznak, meg is bánta, hogy elmondott nekik bármit, DE azért gondolkodjak már el, hogy ha mindenkiből ezt a reakciót váltom ki, akkor csak velem van súlyos gond. Nem tudom összeszámolni, hogy hányszor játszotta be ezt.

Én már egy ideje lelkileg el voltam zsibbadva, nem is foglalkoztam már ezzel az egésszel, csak elvoltam ahogy elvoltam.

Most is csak a macskám miatt zökkentem ki, mert ez már átlépett egy határt. Annyit kértem, hogy most az egyszer erre költsünk, nem arra, hogy ne adjon pénzt többé a szüleinek. Felőlem minden mehetett volna vissza a régi kerékvágásba.

A fő kérdésbe is csak ezt a mostani macskás szituációt írtam le. De még így is eljutottak a válaszolók elég hamar oda, hogy levágták, hogy kihasznál, bánt engem, pár belekérdezés elég volt.

Pedig a negyedét sem írtam le, milyen hangnemet, milyen vádaskodásokat, milyen stílust enged meg velem szemben magának, és miket mondott még, amikkel vérig sértett (más témákban is). Szerintem még az egytizedét sem!

Most hogy így feljött minden, teljesen rámszakadt az érzés, hogy nem tudom tovább tűrni. Csak egy lábtörlő vagyok, egy csicska, egy félember! Nem akarom ezt tovább. Most jött csak a felszínre teljesen...

"Az előbb még közös kasszáról beszéltél. Akkot pedig ez úgy néz ki, hogy a 800 ezretekből ő hazaad 200 ezret, marad még 600. A 600-ból pedig fizetitek az albérletet, ami 200 ezer, így marad még 400."

Most ez így nagyon jól hangzik, hogy minden közös, és lényegtelen, mi hogyan oszlik meg.

Mint írtam, a szülei ilyen mértékű támogatása egy olyan luxus, amit nélkülem nem engedhetne meg magának.

Tehát: Az ő keresetének a fele elmegy arra, a másik fele meg az albérletre. Tehát ő 200 ezer ft-tal száll be a közös életünkbe. Én pedig mind a 400-al.

De oké, osszuk ketté. A kaja fele és az albérlet fele tartozik rám és rá is. Akkor sem, egyszerűen egy közös élet során nem kompenzálja semmivel, hogy ennyit odaszór a szüleinek. Én meg még karácsonyra sem vehetek azt anyukámnak, amit szeretnék, és egyszer az életben nem műttethetem meg a macskámat! Teljes nonszensz.

Szóval a "közös kassza" az, hogy ő lehúz engem.

Ha külön kasszán lennénk, és szépen elfeleznénk a rezsit, kaját, bérleti díjat, akkor sem tudná támogatni ennyivel a szüleit.

400-ból 100 elmenne albérletre. A rezsi fele mondjuk minimum 15 ezer, de ha számoljuk a mobilt, a netet, TV-t, stb, akkor legyen összesen 20. A kaja alsó hangon 200 ezer kettőnknek, néha több. És ő eszik többet. De oké, akkor nézzük a felét. 100 ezer. Szóval máris elment 220 ezer, és akkor csak lakhatás, rezsi és kaja van, semmi más. Szóval nincs 200 ezer ft-ja, amit odaadhat a szüleinek. Ha csak 150-et ad, akkor sem marad semmi megtakarítása. Marad 30 ezer ft-ja bérletre, benzinre, piperére. Ilyen árak mellett. És már le is van nullázva, sőt, még 100%, hogy le is kellene mondania dolgokról.

Szóval de igen, nekem köszönheti, hogy odalökhet 200-at. És az én leépítésemnek, és az emiatti totál butaságomnak köszönheti azt is, hogy van csomó állampapírja is.

A hozzászólásod többi része fején találta a szöget.

Kivéve, hogy szeretnék most már lelépni, mert látom, hogy semmilyen szinten nem normális.

"- Mi ez az állampapír mánia?"

Bocs, de nem fogok belemenni abba, hogy szerinted jó dolog-e állampapírt venni. Nem érdekel a véleményed.

" Mondom én, hogy nem megy a matek."

Neked nem megy.

Van 689 ezer ft a számlán. Ha ezt kivenném, akkor teljes mértékben működne, amit írtam.

Nekem nem kellene 200 ezres albérlet, 160-ért láttam már olyanokat, amik megfelelnének. A kaució akkor egy ilyenre 480 ezer.

Az állatorvos 150 ezer.

A kövi fizetésig a kajám és egyéb szükségleteim kb. 100 ezer.

A macskát kifizetem holnap, az tiszta sor.

Szóval marad 539 ezer. A kaján szükségleteim mint írtam, 100-at vesznek le. Marad 439 ezer. 200-ért veszek állampapírt. 200 at félreteszek későbbre az albérletre.

Aztán megjön a következő fizetésem novemberben. Akkor, mivel anyukámnál lennék, félre tudnék abból még 200 ezret. A maradék 200-ból pedig kijövök abban a hónapban úgy is, hogy kifizetem anyámnak a rezsi felét. Szóval ja, december elején, amikor ismét kapok fizetést, már költözhetek is albérletbe.

Itt a matek, tessék, te vagy a buta hozzá.

Annyi, hogy ezt még nem tudom, hogy meglépjem-e, hogy valóban az összes pénzt leveszem a számláról.

2023. okt. 16. 01:50
 160/277 anonim ***** válasza:
79%
De mikor ég a ház és rohansz, akkor miért az a legfontosabb hogy megállj és vegyél állampapírt? Az már kit érdekel, hogy te mibe fektetsz utána, na de most miért van ez ennyire becsípődve, hogy rögtön azonnal, még le se léptél de már be kell fektetned. Foglalkozzál azzal, hogy tiplizz, nem azzal, hogy állampapír, állampapír..
2023. okt. 16. 02:01
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!