Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Akinek van a párjának gyereke...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akinek van a párjának gyereke ott a nőnek kötelező a gyerekre mosni főzni takarítani mindig kiszolgálni reggelivel ebéddel vacsorával? Gonosz vagyok ha nem akarom ezeket a feladatokat?

Figyelt kérdés

2023. szept. 8. 10:04
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
86%
Ja, akkor apuka egy cselédet szeretne a volt felesége helyett, aki megcsinál helyette dolgokat.
2023. szept. 8. 11:32
 12/44 anonim ***** válasza:
86%

A nőnek semmi kötelezettsége nincs a párja gyereke felé. A gyereket kiszolgálni a vér szerinti szülő kötelessége.

Az más kérdés, hogy egy jól működő családban nem jogszabályok alapján döntik el, ki készít vacsorát a gyereknek.

Gondolom a kérdezőnek tele lett a hócipője azzal, hogy a párja nemcsak saját magát, de még a gyerekét is vele szolgáltatja ki. Ezt meg is értem. A megoldás az, ha a házimunkát megosztják, a férfi is részt vállal belőlük. Ha erre nem hajlandó, akkor (a gyerektől függetlenül) eleve érdemes elgondolkodni, hogy valóban ilyen párkapcsolatra vágysz-e, kedves kérdező!

2023. szept. 8. 11:32
 13/44 anonim ***** válasza:
91%

Barátnőméknél úgy volt, hogy amíg ő nem volt képben, addig válás után a pasi vagy el sem hozta a gyereket a volt feleségtől hét végén, (minden 2. hétvége volt megítélve). Vagy ha el is hozta, csak a nagymamához (saját anyjához) vitte. Mióta a barátnőmmel összeköltöztek, azóta minden második hétvégén viszi a lányát. Ő pedig munkát vállal hét végére is, barátnőm meg aztán vesződik a gyerekkel.

Mondjuk ilyen formában egy nőnek sem a "feladata".

2023. szept. 8. 11:43
 14/44 anonim ***** válasza:
0%

"Gonosz vagyok ha nem akarom ezeket a feladatokat?"

Te akartad, most meg vergodsz? :)

It comes in package :)

39F incel

2023. szept. 8. 11:52
 15/44 anonim ***** válasza:
90%
AZ a fő probléma, hogy egy lusta disznót választottál párodul.
2023. szept. 8. 11:55
 16/44 anonim ***** válasza:
15%

Hány éves gyerekről van szó?

Azért ez sem mindegy.

Egy pár évest sajnos még ki kell, de mondjuk már 14 év felett én sem ugrálnék körülötte.

Viszont ha fontos ez a férfi az életedben, akkor a gyerekét is szinte sajátodként kellene elfogadnod, mert csak úgy fog ez működni közöttetek.

2023. szept. 8. 11:58
 17/44 anonim ***** válasza:
78%

Azért elsődlegesen ez a szülő dolga lenne, nem az új páré.

Elvált anyaként mondom, hogy nehogy már a kérdező legyen a "gonosz mostoha", és nehogy már neki kelljen sajátjaként elfogadni, ha a saját apja le se tojja a gyereket és áttolja a felelősségét másra.

Mondjuk nagyon nem mindegy valóban mekkora gyerkőcről van szó, de alapvetően ez az apa dolga lenne, ha te kiveszed a részed az jófejség tőled.

Én pl végtelenül hálás vagyok a páromnak, ha segít valamit a gyerekemnek, hogy én tudjak pihenni, vagy csak nyugiban meginni egy kávét, de nem vártam el tőle soha.

2023. szept. 8. 12:05
 18/44 anonim ***** válasza:
32%

Nos én férfi vagyok, és 7 éven át neveltem exem kislányát…

Az elején én is idegenkedtem ezektől a dolgoktól és nem akartam nagyon csinálni.. a mosás még hagyján, mert mosni a mosógép mos nálunk, nálam szabály, hogy a hajtogatád egy családi program és mindenki hajtogatja a sajátját közben pedig beszélgetünk akár csak ebédnél.

Enni adni rettenet rühelltem, főleg, hogy amit én csináltam, abba mindig belekötött, ezért minél előbb törekedtem rá, hogy megtanulja a gyerek ellátni magát e tekintetben.. 6evesen ismertem meg, 9évesen már tudott magának tejbegrízt főzni, tükörtojást vagy bundáskenyeret készíteni, 10évesen pedig már el is mosogatott maga után.

Minden azon múlik, ér e számodra annyit a párod, hogy kicsit engedj ezeknek, a többi pedig a nevelésen múlik…

Én lefektettem az alapszabályokat, rendesen megcsináltuk házirendben, mindenki aláírta és ha nem tartotta be a gyerek, akkor vittem magammal munkába a wifi routert.

Még mielőtt valami okoska beírná, nem emiatt szakítottunk, én untam az életszínvonalunkat, és ki akartam jönni svájcba dolgozni, párom pedig nem, emiatt váltunk szét, de a kislánya a 7év alatt úgy a szívemhez nőtt, mintha a sajátom lenne, mai napig támogatom amiben csak tudom.

2023. szept. 8. 12:08
 19/44 anonim ***** válasza:
95%

Mondjuk én eleve hülyeségnek tartom, hogy itt a gyakorin sokak szerint ab ovo a nő dolga a házimunka és a gyerekekkel való foglalkozás. Ez még akkor sem igaz, ha közös gyerekekről lenne szó.

Föltételezem, a kérdező is teljes állásban dolgozik, mint a párja. Akkor pedig a házimunkát is meg kell osztani.

2023. szept. 8. 12:09
 20/44 anonim ***** válasza:
30%

Még annyit mert látom írják sokan, hogy ez a szülő dolga… ha együtt éltek egy háztarásban, mégha a gyerek akár csak hétvégente van is ott, akkor is olyankor egy “családszerüséget” alkottok, és ezek nem a párod, nem a te, és nem is a gyerek dolgai, ezek hármótok feladatai… és csak rajtatok múlik, hogyan oldjátok meg a felosztását, nem kötelező egy szülőnek sem elkényeztetni és kinyalni a gyerek seggét minden helyzetben, mosás, mosogatás, kajacsinálás, takarítás, stb, szerintem ezeket minél előbb meg kell tanítani egy gyereknek…

Én pl 11évesen már marhapörköltet főztem bográcsban és nokedlit szaggattam hozzá.

2023. szept. 8. 12:12
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!