Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Meghízott a párom és kiábrándu...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Meghízott a párom és kiábrándultam belőle, mi a megoldás?

Figyelt kérdés

Több mint 7 éve élünk együtt a párommal, ő volt az első komoly kapcsolatom. Nagyon szeretem még most is, mint ember, viszont az évek során úgy érzem, elmúlt a vágy, és fokozatosan kihűlt az egész kapcsolat.

Sajnos ő nagyon meghízott az évek során, pedig mikor megismertem normál testalkatú volt, helyes és nagyon tetszett. Tudom, hogy még mindig ugyanaz az ember, de csak nyomokban emlékeztet régi önmagára, kb 30 kg súlyfelesleg van rajta, fokozatosan hízott el az évek során. Pedig én diétásan főzök, magam is rendszeresen edzek, sportolok, imádok mozogni. Próbáltam-próbálom őt is rávenni, de nem sok sikerélmény van benne.

Nem csak testileg zavaró, hanem lelkileg is, nincs önbizalma, nem szereti ha lefotózzák, pedig nem volt ilyen gond vele mikor megismertem. A szex is nagyon megromlott, már csak havi 1-2x bújunk össze, de már akkor sem érzem azt a vonzalmat. Nagyon nehéz megfogalmazni, mert egyszerre nagyon szeretem a lelkét, és rengeteg mindent átéltünk együtt, mindig támogattuk egymást és számíthattunk egymásra, de annyira kiábrándító hogy így elhagyta magát, és taszít ha a nagy zsírpárnák beterítenek, sajnos ez az igazság....

És ezt már számtalanszor átbeszéltük, az a baj mindig ugyanazzal mentegetőzik, hogy stresszes a munkája, nem fér bele az idejébe hogy figyeljen erre, meg amúgy is a genetikája rossz. Pedig mindenféle mozgást és étrendet kipróbáltunk, én tartom a versenysúlyomat (kb 50 kg) és nagyon figyelek magamra, de ő mindig 1-2 hét után feladja.

Tudni kell hogy náluk a családban mindenki elhízott, és központi szerepet tölt be az evés. Szegény párom gyerekkorában is nagyon el volt hízva, de aztán gimis korában lefogyott, és szépen tartotta, amíg meg nem ismert és elkényelmesedett...

Van kiút ebből a helyzetből, fog valaha változni? Hogy lehet az, hogy én és a kapcsolatunk nem vagyok elég motiváció neki, pedig mindenben támogatom? Szörnyen hangzik, de már a szakításon is sokat gondolkodok, mert teljesen eltávolodott az életszemléletünk, én mozgalmasan szeretnék élni, ő pedig a kanapén fekszik legszívesebben és a telefonját nyomkodja...

2023. aug. 11. 16:12
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
67%
Április óta rá vársz? Legalább valamennyit leadott? Ha semmit, akkor hagyd el. Nem vagy neki eléggé fontos, hogy megváltozzon, sőt saját maga se. Jobban jársz nélküle.
2023. aug. 14. 22:04
 32/33 anonim ***** válasza:
100%

Jómagam mindig duci voltam, nejem úgy jött hozzám, hogy komoly túlsúlyom volt. Sokat sportoltam, mindig próbáltam fogyni, de nem ment. Ő gyógytornász, jógaoktató volt átlagos, de sportos alkattal. Olyan izmos lábai voltak (és kemény, formás feneke), hogy követ lehetett volna törni rajta. Én lefogytam 30 kilót, ill. még mindig fogyózok, ő viszont meghízott, elhagyta magát. Mivel én kövér voltam, nem szólhatok egy szót sem, de nagyon zavar az igénytelensége. Öltözködéseben is elhagyta magát. Jó ideje szexet sem kívánja. Úgy érzem, hogy utálja magát, egyre jobban.

Házasságunk nagyon megsínyli mindezt, már, már a vasaláson gondolkodunk.

Kedves kérdező! Nehéz kérés, meg lehet-e változtatni a párunkat, jogunk van egyáltalán változtatást kérni tőle vagy el kell fogadnunk, ahogy van, amilyenné válik? Nejem számára mindez tabutéma, tehát, én nem merek már egy szót sem szólni. Nagyon úgy tűnik, elválnak útjaink, már nem közösek a céljaink, vágyaink. Sokszor érzem úgy, ez a nő nem az, akit én megszerettem, szinte semmi köze hozzá. Nem úgy beszél, nem úgy viselkedik, nem úgy gondolkodik vagy látja a világot. Sem külsőleg, sem belsőleg egyáltalán nem hasonlít akkori önmagára. :-(

2023. aug. 15. 20:55
 33/33 A kérdező kommentje:

Teljesen átérzem a helyzetedet!

Le a kalappal hogy ilyen súlyfeleslegtől megszabadultál, gratulálok a kitartásodhoz!

Igen ez egy ördögi kör, megindul a lejtőn, egyre csak hízik, elfogy az önbizalma, önutálat, depresszió... És próbálná az ember kirángatni a gödörből, de hiába.

Igen, lehet hogy nincs jogunk megváltoztatni, de az is felemészt hogy látom hogy tönkreteszi magát. Főleg, hogy ez nem olyan változtatás, mintha egy alapvető tulajdonságát akarnám megváltoztatni, mert nem ilyennek ismertem meg, neked is sportos volt a párod mikor megismerted. Hanem ők idő közben változtak meg és fordultak ki önmagukból.

Lehet, hogy a válás/szakítás felnyitná a szemét és összeszedné magát, de az is lehet hogy halálra enné magát bánatában. :(

Csak a sok együtt töltött év után úgy érzem én is felelős vagyok érte, és nem tudom olyan könnyen elhagyni, szeretem még...

2023. aug. 16. 11:01
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!