Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meghízott a párom és kiábrándultam belőle, mi a megoldás?
Több mint 7 éve élünk együtt a párommal, ő volt az első komoly kapcsolatom. Nagyon szeretem még most is, mint ember, viszont az évek során úgy érzem, elmúlt a vágy, és fokozatosan kihűlt az egész kapcsolat.
Sajnos ő nagyon meghízott az évek során, pedig mikor megismertem normál testalkatú volt, helyes és nagyon tetszett. Tudom, hogy még mindig ugyanaz az ember, de csak nyomokban emlékeztet régi önmagára, kb 30 kg súlyfelesleg van rajta, fokozatosan hízott el az évek során. Pedig én diétásan főzök, magam is rendszeresen edzek, sportolok, imádok mozogni. Próbáltam-próbálom őt is rávenni, de nem sok sikerélmény van benne.
Nem csak testileg zavaró, hanem lelkileg is, nincs önbizalma, nem szereti ha lefotózzák, pedig nem volt ilyen gond vele mikor megismertem. A szex is nagyon megromlott, már csak havi 1-2x bújunk össze, de már akkor sem érzem azt a vonzalmat. Nagyon nehéz megfogalmazni, mert egyszerre nagyon szeretem a lelkét, és rengeteg mindent átéltünk együtt, mindig támogattuk egymást és számíthattunk egymásra, de annyira kiábrándító hogy így elhagyta magát, és taszít ha a nagy zsírpárnák beterítenek, sajnos ez az igazság....
És ezt már számtalanszor átbeszéltük, az a baj mindig ugyanazzal mentegetőzik, hogy stresszes a munkája, nem fér bele az idejébe hogy figyeljen erre, meg amúgy is a genetikája rossz. Pedig mindenféle mozgást és étrendet kipróbáltunk, én tartom a versenysúlyomat (kb 50 kg) és nagyon figyelek magamra, de ő mindig 1-2 hét után feladja.
Tudni kell hogy náluk a családban mindenki elhízott, és központi szerepet tölt be az evés. Szegény párom gyerekkorában is nagyon el volt hízva, de aztán gimis korában lefogyott, és szépen tartotta, amíg meg nem ismert és elkényelmesedett...
Van kiút ebből a helyzetből, fog valaha változni? Hogy lehet az, hogy én és a kapcsolatunk nem vagyok elég motiváció neki, pedig mindenben támogatom? Szörnyen hangzik, de már a szakításon is sokat gondolkodok, mert teljesen eltávolodott az életszemléletünk, én mozgalmasan szeretnék élni, ő pedig a kanapén fekszik legszívesebben és a telefonját nyomkodja...
Neki kell akarni és tenni a változásért, de ezek szerint ő szarik bele. Szerencsés férfi, hogy egy sportos, csinos alakú, kedves nő van mellette, aki még támogatja is. Cserébe ő mit ad neked? Mármint a kifogásokon meg az érzelmi zsaroláson kívül...
Én nem maradnék vele tovább a helyedben. Nem kell mindig versenysúlyban meg a toppon lenni, de azért 30 kilót magadra pakolni és vonogatni a válladat, az már rohadtul problémás.
Az ilyen kérdések alatt mindenki szereti azonnal rávágni hogy szakítani kell. Ezt azért ne fogadd meg ilyen egyszerűen. A te kapcsolatodat amúgy sem fogják tudni megfejteni látatlanban idegenek, mert nem mi élünk benne, nem tudjuk a részleteket és kontextust.
Ahogy írta valaki az elhízás hátterében mindig áll valami. És nem csak az hogy egy lusta kövér disznó aki két pofára tömi a fejét. Ha valóban ennyire lesajnálná az egészet és ő meglenne a saját bőrében akkor nem lenne ennyire gátlásos. Lehet pont azért nincs motivációja semmihez mert mondjuk depressziós, vagy kevésnek érzi magát. Szex azért nincs mert lehet érzi rajtad hogy taszít téged és arra meg nincs szüksége hogy még inkább azt érezze hogy nem kell neked. Teljesen be van fordulva aleírtak alapján. Ha nem a munka miatt akkor valami más. Ha még nem jutottál el oda hogy feladd a kapcsolatodat vele akkor ezek mentén kell elkezdeni vele beszélgetni. Mi frusztrálja, miért nincs motivációja, ki kell ezeket deríteni. Ha már képben vagytok a miértekkel akkor könyebb cselekedni. PErsze nem biztos, hogy lesz előre lépés. Vannak olyan embereket akik egyszerűen képtelenek arra hogy szembenézzenek a saját problémáikkal. Fel se fogják, hogy van. Csak főnek a lében. De még ezeket megpróbálni is nagyobb eséllyel vezet megoldáshoz mint hogy "fogyj le vagy elhagylak". Még ha le is fogyna ezután az akkor is keserű ízt hagyna a felek szájában. Én szerintem.
Szakítanék vele, és még csak rosszul se érezném magam. Nehogy már ő keltsen bűntudatot benned. Ez tök nárcisztikus.
Különben is ő mennyibe néz téged, ha semmit nem számítanak neki az érzéseid, vágyaid, se a kapcsolatotok? Hiszen semmit nem tesz, hogy mentse. Erre én tuti, hogy nem pazarolnám az időmet. Sok férfi örülne neked, hogy ilyen aktív életet élsz, és ezt megoszthatná veled.
14-es, Egy párkapcsolat nem arról szól hogy támogatják egymást? Mi az, hogy ha depressziós az az ő dolga?? Ha látnád, hogy mentális problémái vannak a párodnak akkor nem segítenél neki? Csak hagynád hogy hát majd ő megoldja magának, az az ő dolga. A támogatás nem csak abban merül ki, hogy mondogatod a másiknak hogy ne egyél már annyit, meg gyere már edzeni. Hanem mondjuk abban is hogy érzelmi támaszt adsz neki. Segítesz neki az érzelmi nehézségeiben is, nem? Hát remélem, hogy a te párodnak nem kell majd pszichés gondokkal küzdenie melletted soha. Egy mély tartós kapcsolatnál én személy szerint számítanék arra hogy ha én mélyponton vagyok akkor a párom segít akkor is ha nem kérem külön. Vagy legalábbis megpróbál és nem csak áll mellettem míg én az önutálatban dagonyázom aztán elhagy.
15-ös, De nem igaz hogy nem érdekli. Egyértelműen nem érzi jól magát a bőrében plusz még a párja is érezteti vele hogy hát nem okés. Egyszerűen csak nem találja egyedül a választ arra hogy hogyan másszon ki a gödörből. Ehhez olyan túl sok segítséget a leírtak alapján nem kapott. Alapból rosszul van megközelítve az egész, mert annak sokkal hamarabb zavarnia kellet volna a párt ha azt látja, hogy a másik érzelmi és mentális gondokkal küzd. Befordul, elveszti a szikrát. Engem nagyon érdekelne, hogy a párom miért csúszik szét a szemem láttára. Szomorúvá tenne hogy azt látnám mennyire nem érzi jól magát. Ehelyett már csak az zavarta a kérdezőt amikor 30 kiló volt a csávón és már nem találta olyan vonzónak.
Ez olyan mintha azt mondanák egy megfázott emberre, hogy hát nagyon zavar hogy tüsszög és mondanánk neki hogy fogja a be az orrát és ne tüsszögjön. Közben meg igazából a lázát kéne levinni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!