Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meghízott a párom és kiábrándultam belőle, mi a megoldás?
Több mint 7 éve élünk együtt a párommal, ő volt az első komoly kapcsolatom. Nagyon szeretem még most is, mint ember, viszont az évek során úgy érzem, elmúlt a vágy, és fokozatosan kihűlt az egész kapcsolat.
Sajnos ő nagyon meghízott az évek során, pedig mikor megismertem normál testalkatú volt, helyes és nagyon tetszett. Tudom, hogy még mindig ugyanaz az ember, de csak nyomokban emlékeztet régi önmagára, kb 30 kg súlyfelesleg van rajta, fokozatosan hízott el az évek során. Pedig én diétásan főzök, magam is rendszeresen edzek, sportolok, imádok mozogni. Próbáltam-próbálom őt is rávenni, de nem sok sikerélmény van benne.
Nem csak testileg zavaró, hanem lelkileg is, nincs önbizalma, nem szereti ha lefotózzák, pedig nem volt ilyen gond vele mikor megismertem. A szex is nagyon megromlott, már csak havi 1-2x bújunk össze, de már akkor sem érzem azt a vonzalmat. Nagyon nehéz megfogalmazni, mert egyszerre nagyon szeretem a lelkét, és rengeteg mindent átéltünk együtt, mindig támogattuk egymást és számíthattunk egymásra, de annyira kiábrándító hogy így elhagyta magát, és taszít ha a nagy zsírpárnák beterítenek, sajnos ez az igazság....
És ezt már számtalanszor átbeszéltük, az a baj mindig ugyanazzal mentegetőzik, hogy stresszes a munkája, nem fér bele az idejébe hogy figyeljen erre, meg amúgy is a genetikája rossz. Pedig mindenféle mozgást és étrendet kipróbáltunk, én tartom a versenysúlyomat (kb 50 kg) és nagyon figyelek magamra, de ő mindig 1-2 hét után feladja.
Tudni kell hogy náluk a családban mindenki elhízott, és központi szerepet tölt be az evés. Szegény párom gyerekkorában is nagyon el volt hízva, de aztán gimis korában lefogyott, és szépen tartotta, amíg meg nem ismert és elkényelmesedett...
Van kiút ebből a helyzetből, fog valaha változni? Hogy lehet az, hogy én és a kapcsolatunk nem vagyok elég motiváció neki, pedig mindenben támogatom? Szörnyen hangzik, de már a szakításon is sokat gondolkodok, mert teljesen eltávolodott az életszemléletünk, én mozgalmasan szeretnék élni, ő pedig a kanapén fekszik legszívesebben és a telefonját nyomkodja...
A 19-es jól mondja.
Azért kíváncsi lennék mi lenne fordított helyzetben?
Mondjuk a nő szülés után nem nyeri vissza az eredeti alakját... el kell hagyni? Szülés utáni depresszió? Hát oldja meg, az Ő baja?
A párkapcsolat nem így működik mint ahogy sokan elképzelik.
Egyáltalán nem igaz hogy nem támogattam, és csak akkor problémázok mikor már meghízott. Ez egy hosszú folyamat volt, igazából kb 1.5 évvel azután kezdődött, hogy összejöttünk, egyre kevésbé kezdett adni magára, elkényelmesedett. Én mondtam neki korábban is számtalanszor, hogy jobban tetszene ha olyan lenne mint mikor megismertem, elrángattam kirándulni, túrázni, biciklizni, szoktunk a kertben fizikai munkát végezni, fűnyírás, kertgondozás, stb. Diétás ételeket főztem (mint pl. csirke rizs saláta), kiporcióztam neki a kaját, direkt napi több alkalomra elosztva, de azt se becsülte sajnos, volt hogy inkább a munkahelyen a büfében vett valamit… Ezek apróságok de rosszul esnek.
Igazából van benne valami, hogy miután ,,megszerzett” már elfogyott a motivációja hogy adjon magára, mert ezt éreztem rajta, fokozatosan hízott és adott alább az igényeken.
Én ezt nem hasonlítanám ahhoz, amikor egy nő szül, életet ad és emitt megváltozik a teste, mert rohadtul nem említhető egy lapon. És egyébként rengeteg nő próbál szülés után is fitt, vagy legalábbis vonzó, normális alkatú maradni, a lényeg az hogy tegyen érte, próbálkozzon. Ha én is egy elhízott, zsíroshajú, igénytelen ápolatlan nő lennék, igenis jogos lenne ha elhagyna mert nem próbálok változtatni.
Én a páromból ezt hiányolom, hogy már úgy látom szándék sincs benne, mindig sértődés van ha ez szóba kerül, meg egyébként is, ha ő annyit dolgozik hagy egyen már annyit meg azt ami jól esik… Sajnos így nevelkedett otthon, mindig kaja volt a jutalom, és a mai napig kajába fojtja a bànatát vagy eszik mert ő megérdemli. Ez olyan mint egy függőség, nem tudom hogy lehetne kezeltetni. :( Hiába mondok bármit, mintha a falhoz beszélnék, helyette nem tudok lefogyni és egészségesebb életszemléletre térni.
#22: kérdező! Kinőttétek egymást, de legalábbis te biztos, hogy kinőtted őt. Ennek a kapcsolatnak valójában már jó ideje vége van. Te megtetted, amit tudtál, változás nincs. A minimum, amit tehetsz, hogy most már a saját érdekedben cselekedj, és ne hagyd, hogy zsaroljon. Ha megteszi, mondd nyugodtan a képébe, hogy ezek szerint csak a becsajozás miatt fogyott le, és a mostani az igazi énje, vagyis lényegében átvert / lépre csalt téged, holott mint kiderült, életmódban és -szemléletben sem illetek össze egyáltalán. És hogy részedról azért van vége, mert most elmész keresni egy olyan partnert, aki 1, nem ver át, 2, akivel igazából összeilletek.
Egyébként ennek a szerencsétlennek a lénye is undorító ezzel az átverősdivel.
Köszönöm a válaszokat!
Még egyszer megpróbálom jobb belátásra bírni, hátha ráeszmél és magától is változtatni akar. Én a végsőkig bízom benne hogy még meg lehet menteni…
De ha mégse akarja, akkor sajnos nem lehet rajta segíteni.
Nagyon sajnálom egyébként én is, mert egyáltalán nem ilyennek ismertem meg, árnyéka az akkori önmagának. :(
De mindenki a maga sorsának kovácsa.
Bárhogy is alakul, azt szeretném ha ő is egészséges és boldog lenne, de én is úgy élhetnék ahogy én szeretnék, egy hasonló életszemléletű, aktív emberrel mint amilyen én vagyok.
Figyelj kérdező, szerintem is jobb lenne, ha külön folytatnátok.
Szerintem ez már nem szerelem, vagy nem összetartozás, széthúztok, mindaketten a saját igényeiteket mantrázzátok, nincs megértés és megbeszélés, és változtatni akarás.
Ha ezt a kapcsolatot mégis megmenteni akarnád, akkor mindkettőtöknek, főleg a párodnak nagyon belekell vetnie ebbe magát, teljes szemléletet kell váltani.
Én ajánlanék elsősorban egy párkapcsolati szakértőt, de egy olyat akinek pszichológusi diplomája van minimum... Mert az elhízás az csak egy külső tünet, először azzal kellene foglalkozni, hogy visszaépítsétek azt, hogy MI vagyunk, MAGUNK vagyunk, közösen vagyunk, érted, ezt az érzést hogy nem csak az én igényeim számítanak, hogy jóban rosszban szeretnék vele lenni, az életemet szeretném vele leelni, az összetartozás érzését.
És ebben lehetséges hogy jó ötlet lenne segítséget kérni.
Leírom a mi történetünket, hátha kitudsz belőle szűrni magatoknak valami hasznosat.
Mi most leszünk 8éve házasok, hasonló ideje vagyunk együtt mint ti.
Én mindigis molett voltam, tinédzser koromban derült ki hogy hashimoto - beteg vagyok, így borítékolható volt hogy elhízott leszek.
Főleg azért, mert nálunk is mindenki elhízott, az egész család hajlamos rá.
Ráadásul anyám az a tipukus mmamma, aki folyton eteti a gyerekeit, tehát konkrétan elhízlalt míg gyerek/fiatalkorú voltam.
Nem rosszindulattal tette, ő így fejezi ki a szeretetet.
De mindegy, már felnőtt nő vagyok, így már nem hibáztathatom anyám azért amiért köver vagyok, nem is hibás érte, azért hibás amiért gyerekként az voltam. :D
Sose tudtam aztán lefogyni ilyen 50-kgre, egyszer sikerült 65-re, de az egy nagyon rossz időszak volt, depressziós voltam, ráadásul öngyilkos gondolatokkal is küzdöttem. Az, hogy éheztettem magam, a pszichológus szerint konkrétan egy lassú öngyilkosság féle volt. Hánytattam is magam, nem mentem elképesztő brutális mélységbe ebbe, de naponta azért egyszer hánytattam magam. Kb 90kgről fogytam 65-re, elképesztő rövid idő alatt.
Nyilván ez nem egészséges, mentálisan és fizikailag se, de végül beláttam és segítséget kértem magamtól.
Na most ezt csak azért írom, hogy tudd, nekem ilyen a kapcsolatom a testemmel.
Nem tudom egyszerűen levetkőzni azt, hogy utálom a testemet. Nem tudom elfogadni teljes mértékben magam, akkor se, ha már nem vagyok se bulemias, se depressziós, tudatos vagyok, tudom hogy elkellene fogadni magam, de teljesen nem megy.
Na de, kijöttem a depiből, persze amint leálltam az éhezéssel, és a hánytatással, visszahíztam.
Közben megismerkedtem a férjemmel, aki sose volt vékony, de kórosan elhízott se.
Ő konkrétan 8-év alatt végig elte velem a folyamatos súlyváltozásaim. Amikor megismerkedtünk akkor jöttem rendbe kb, így akkor lehettem olyan 70kg.
Akkor határoztam el, hogy leszokok a dohányzásról, le is szoktam, persze ez is hozzásegít a hízáshoz.
Nekem nagyon lassan jött a javulás, hogy fejben összeszedjem magam, és egészségesen kezdjek el élni, és mindezt a férjem is végignézte, és segített benne. Először felhíztam, elhagytam magam, kb 100kgre híztam, ami abszolút kórós a 150centimhez.
Totalisan újra szétcsúsztam, mindenféle diétát próbáltam, amitől gyorsan fogytam, gyorsan vissza is híztam.
A férjem minden állapotban kívánt, és szeretett. Aztán jött a teljes elhatározás, hogy végre szeretnék egészséges lenni, így minden nasit elutasítottam, elkezdtünk úszni járni, és alapvetően egészségesen eszem. Fogytam, úgy 25kgt. 75-80 kg között mozogtam, mikor szerettünk volna gyermeket vállalni, de 1-év próbálkozás után se sikerült, így inszeminációra kezdtünk járni. Kaptam rengeteg hormont, és újra híztam, mert egyszerűen falási rohamokat kaptam tőle, konkretan emlékszem, hogy nem tudtam befolyásolni magam, mindenfélét zabáltam, miközben tudtam hogy ezt nem kellene de egyszerűen nem tudtam leállni...
Azt a 20-kgt vissza is híztam.
Most 10kgt ebből leadtam, mert abbahagytuk a hormont, nem sikerült 4inszeminació, de lombikra nem mehetek, mert ahhoz túl elhízott vagyok...
Tudom hogy talán másnak tűnhet a helyzet, mert én tenni akarok a helyzet ellen, míg a párod nem, de egy ideig én se akartam tenni ellene, és senki se tudta elképzelni hogy valaha tenni is fogok.
Ehhez hatalmas elhatározás kell, nem olyan egyszerű, mert egy teljes szemléletváltás szükséges hozzá.
Nekem az elhatározás már megvan, folyamatban vagyok, edzek, egészségesen eszem, közben egyébként a férjem is hízott amúgy sokat, de ő is diétázik velem.
A lényeg, hogy minden alkatomban ugyanúgy szeretett, soha nem merült fel az, hogy így nem kíván, vagy nem fogad el, mikor sírtam azért mert újra dagadt vagyok, mindig azt mondta, hogy ő így is, úgyis szeret, neki teljesen mindegy, a lényeg hogy egészséges legyek, hogy minél több időt tölthessen velem.
Akkor is így volt vele, mikor még nem határoztam el magam a változás felé, nem tudhatta hogy valaha fogok-e fogyni, vagy valaha megállok-e a hízásban. Tehát, azt gondolom, a saját tapasztalataimból leszűrve, hogy köztetek nincs összetartozás és szerelem már.
Mert azt gondolom, hogy a valós szerelem, a valós szeretet vak. Sose zavart a férjem elhízása se, az se hogy már kopaszodik, bár erről tényleg nem tehet, ettől függetlenül a lényeg fennáll, hogy kopaszodik, amolyan mikiegeresen, durván.
Majd elkezdünk ráncosodni, én sose leszek vékony, majd ősz leszek ahogy ő is, az én cicim a folyamatos hízás fogyás miatt is lóg egy kevéssé, és ha lesz gyerekünk kb egy tejeszacskó lesz majd, de ez van.
A valós szeretet vak.
De én azt kívánom neked, te is kapj valaki oldalán ilyen érzelmi vakságot, mert nagyon jó érzés. :)
Köszönöm a válaszodat kedves utolsó, hasznos volt! :)
Részben egyetértek veled, én magam is fontosnak tartom a kapcsolatunkban hogy a másik hibáit is elfogadjuk, tudomásul vegyünk, mindig vannak kompromisszumok. És ez rendjén is van.
Viszont a feltétel nélküli szeretetben nem hiszek olyan kontextusban, hogy mindent el kell tűrni a másiktól, bármit is tesz, bárhogyan változik. Szerintem mindkét félnek folyamatosan dolgozni kell és fejlődni a kapcsolatban, és itt pont ez az amit hiányolok. Én saját magammal szemben is olyan vagyok, hogy mindig új célokat tűzök ki, mindig szeretnék egy kicsit javítani a dolgaimon, egészségesebben élni, fittebb lenni, tanulni, fejlődni, jobb emberré válni. És belőle pont ezt hiányolom. Régen nem ilyen volt, vagy legalábbis nem ilyennek ismertem meg.
Én se várom el, hogy feltétel nélkül szeressen, akkor is ha nem vagyok jó hozzá, nem törődöm vele, hogy mit érez, mi tetszik neki, mit szeretne csinálni. Mert ez a feltétel nélküliség, ,,vakság" ezt is jelenti. Szerintem a társas együttélésnek vannak azért bizonyos feltételei, mint pl egymás tisztelete, támogatása, figyelembe vétele.
És teljesen más helyzet, ha valaki betegség miatt, önhibáján kívül változik meg, mert nem tehet róla. Ha pl megbetegedne, vagy baleset érné és megsérülne, minden zokszó nélkül ápolnám, gondoskodnék róla.
De jelenleg nem ez a helyzet hanem elhagyta magát és az önsajnálatba menekül inkább, ahelyett hogy cselekedne, és nekem ez egy olyan emberi vonás amit nem tudok elfogadni, akárhogy is szeretném.
Én is tudom milyen megküzdeni a nehézségekkel, nekem is voltak hormonális problémáim amik miatt 10 kg hipp-hopp felszaladt, tudom ez még nem olyan durva súlyfelesleg de engem nagyon zavart. De még időben ráeszméltem és minden erőmmel azon voltam, hogy ne hagyjam magamon eluralkodni, később nagyobb túlsúlynál ez már sokkal nehezebb, kb 1.5 hónap alatt le is adtam, kőkemény edzéssel és diétával. Volt amikor minden nap edzettem 1-1.5 órát, volt hogy este 11kor mert csak akkor volt rá időm... Próbáltam akkor is rávenni a barátomat, hogy tartson velem, hátha motiváció neki is, meg tetszett neki is a változás amit rajtam látott, de 1-2 alkalom után mindig feladta. És annyira szeretném, ha ő is velem tartana, jönne velem futni, edzeni, mozogni bármit, de helyette nem tudok változtatni ha belegebedek akkor se. És ez a mentális gyengeség, akaraterő hiánya ami leginkább kiábrándító.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!