Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem adja meg a barátnőm a telefonja jelszavát?
Az eddigi párkapcsolataimban alap volt, hogy a párommal telefon jelszót cseréltünk. Mindegyikükkel ugyanúgy gondoltuk, hogy ez egy jó dolog. A mostani kapcsolatomban viszont a barátnőm semmi pénzért nem adná a telefonja jelszavát, mert hogy ez a privát szférájának megsértése.
A jelszócsere számos okból hasznos volt minden kapcsolatomban. Egyrészt tudtuk egymás telóját használni, ha gáz volt valamelyikünk készülékével. Másrészt nagyon jó érzés volt, hogy tudtuk egymás jelszavát, elvégre adott egyfajta bizalmi alapot. Nem turkáltunk egymás telefonjába soha sem, de a „lehetőség” mindig adott volt, nem érezte azt az ember, hogy a másik rejteget valamit.
A mostani páromnak fél éve volt egy olyan dolga, hogy másokkal flörtölt neten, volt akivel találkozott is egy ölelésre, hülyítette őket.
Lebuktattam, szembesítettem és megkértem, hogy a bizalmi alap helyreállítását segítsük meg azzal, hogy a jelkódját nem változtatja meg (mert hogy tudom). Belement a dologba, nagyon sajnálta amit csinált.
Úgy tűnt minden szuper, de észrevettem, hogy elkezdte ujjlenyomattal oldani a telóját. Fura volt, így megpróbáltam belépni a régi jelszóval, de lecserélte.
Rákérdeztem miért és azt mondta, hogy a húga is tudja a jelkódot és nem szeretné, ha turkálna benne.
Kértem, hogy akkor legyen kedves elmondani, hogy ne kelljen aggodalmaskodnom a korábbi dolgok miatt, elvégre megbeszéltük.
Kialakult egy vita, hogy ő szerinte ez egy marhaság, senkinek semmi köze a telójához. Majd ha kérem, akkor odaadja (nyilván nem fogom elkérni, mert az már tiszta kontroll lenne). Mondta, hogy neki nem kell az én telóm kódja (tudja amúgy), mert bízik bennem. No meg hogy ki tudja mit találna benne, nem akar féltékenykedni. Ezt nem értem. Most akkor bízik vagy nem?
Elvileg azért sem akarja adni a jelszót, mert hogy az egész élete rajta van. Biztos széttúrnám, biztos találnék valamit benne amit félreértenék stb.
Annyira ki van akadva ettől a dologtól, hogy aggaszt. Rettenetesen félti a telefont. Újra kialakultak a bizalmi problémák emiatt. Egész nap mélabús arcot vág, folyton a Messengeren lóg, amikor nem vagyok vele.
Ez a téma elbukott, már beszélni sem akarok róla, mert rosszul érzem magamat. Nem tudom, hogy miért nincs tekintettel a korábbi megállapodásunkra. Egyszerűen olyan érzésem van, mintha valami borzalmas dolgot akarnék, mintha valami kontrollmániám lenne. Pedig én úgy fogom fel, mintha csak jobban beengedne az életébe.
Eddig mindenkivel alapból ment ez a dolog. Az ismerőseim is ugyanúgy megosztanak mindent a párjukkal. Valamit rosszul gondolok?
Nő vagyok, csak akkor “nézem” a párom telefonját, ha a kezembe nyomja vezetés közben, hogy vegyem fel mert hívja valaki, stb. Soha nem turkálnék benne.
Lehet az a gond, hogy a korábbi kapcsolataimban megszoktam a dolgot.
Nekem volt olyan, hogy a párom féltékeny volt, mert sokat mosolyogtam a telefon felett, ráadásul még otthon is a zsebemben hordtam.
Egy ideig csúnyán nézett, aztán mondta, hogy nagyon féltékeny.
Abban a pillanatban csináltam neki ujjlenyomatot és megmutattam neki, hogy kivel mit beszélek (nyilván csak a nőkre volt kiváncsi). Számomra semmi nem volt abban, hogy számára ismeretlen személyekkel való beszélgetésekbe belekattintottam. Az, hogy én kinek mit írok, az én dolgom természetesen. De felvállalom, hogy kinek mit írtam, ez is én vagyok.
Megmutattam neki, megnyugodott. Inkább nyugodjon meg a kis szíve, minthogy a “privát szférám” sérüljön. Nyugodtan belenézhet a párom. Elvégre a párom.
Ami a mostani nőnél gáz, hogy régen kavart és ezzel nagyon elcseszett bennem valamit. Szerelemből újra próbáltuk rendezni a dolgokat.
Akárhogy is, sajnos ő is egy olyan elvet valló ember, hogy “amiről a másik nem tud, az nem fáj”. Jómagam utálom ezt. Ne verjen át senki, ennyit megérdemlek, amikor a szívem-lelkem kiteszem.
Nyilván maga a kapcsolat nem stimmel, meghalt a bizalom, a pasis dolgok pedig bedöntötték az önbizalmamat. A kettő egyben kihozta belőlem azt, hogy nyíljon meg úgy, ahogy én nekem arra szükségem lenne, hogy folytathassam normálisan.
Most ezt leírtam, de akinek van kedve, azzal folytathatjuk kommentekben a témával kapcsolatos diszkurzust. 😁
“ De felvállalom, hogy kinek mit írtam, ez is én vagyok.”
Mondjuk ezt továbbra se értem. Ha leírom egy barátnőmnek hogy körömgombám van, meg miómám, meg az anyám egy szrkavaró, vagy valami, ahhoz a barátnőm pasijának SEMMI köze, pedig gondolom a gombás fertőzés is “én vagyok”.
A mostani csajban egyáltalán nem bízol, és ezen a kutakodás se segítene. Honnan tudnád pl hogy nem törli az üzeneteket? (A legtöbb üzenetküldőben van önmegsemmisítő üzi funkció is) Honnan tudnád hogy nem virágnyelven chatel? Stb. A bizalom nem ez.
Nem, nem alap dolog. Exem volt ilyen, mindig élvezte a telefonom és órákig nézegette kivel mit írok, még a barátnőmmel is, meg hogy miket néztem neten, stb. Én persze nem nézhettem az övébe.
A mostaninak ilyen eszébe se jut. Inkább én mondom néha hogy használja nyugodtan ha bármilyen okból egyszerre kettő kellene.
Visszatértem a ti esetetekre nem alap, és szerintem a féltékenység meg a kontroll jele. DE!! Ha megdől a bizalom, akkor jogos hogy tudni akarod kivel mit beszél, és ha feltűnően rejtegeti az több mint gyanús!! Egyszer kellene megmutatnia hogy negnyugodj. Páromra egyszer ráírt egy régi exe, elég fura dolgokat... Látta a párom hogy ez nekem nem tetszik, így hamarosan úgy írt, hogy ott voltam mellette, és egyébként együtt röhögtünk annyira abszurd volt a nő.
“Mondjuk ezt továbbra se értem. Ha leírom egy barátnőmnek hogy körömgombám van, meg miómám, meg az anyám egy szrkavaró, vagy valami, ahhoz a barátnőm pasijának SEMMI köze, pedig gondolom a gombás fertőzés is “én vagyok”.”
Hát figyi, nem tudom. Most ha körömgombán van vagy utálom az anyámat, azt a párom eleve tudja. Vagy nem kéne tudnia?
Ha rákérdez, hogy milyen viszonyban vagyok anyámmal, én nem fogom azt mondani, hogy minden szuper, csak mert az jobban hangzik.
Én eleve mindig mindent megosztottam. Persze nem kiabáltam, hogy körömgombám van, de hát úgy is látja a másik.
Vagy lehet rosszul értelmezem amit írtál.
“Honnan tudnád, hogy nem törli az üzeneteket?”
Na ja, hát sajna volt ilyen is. 😁
“ Most ha körömgombán van vagy utálom az anyámat, azt a párom eleve tudja. Vagy nem kéne tudnia?”
Rosszul értelmezted. Amire én gondoltam az az, hogy én leírom a barát-barátnőmnek ezeket, és az ő pasija olvassa, mert ugye ő is belenéz a csaja üzeneteibe, pedig a beszélgetőpartner magánügyeihez neki semmi köze. A saját páromnak nyilván én is elmondom a privát infókat, de barátok, haverok, kollégák, ismerősök csaja/pasija előtt nem biztos hogy ki akarnék teregetni mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!