Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Leválás a szülőkről?

Figyelt kérdés

Úgy érzem egyre nehezebb a helyzet. A párommal 6 éve vagyunk együtt (én 22, ő 24), 2 éve élünk együtt. Minden a legnagyobb rendben lenne, viszont van egy probléma ami az eleje óta fent áll. Ahogy teltek az évek rájöttem, hogy neki nagyon nehezen megy a leválás a szüleiről, sokkal inkább az anyjáról. Leszögezném hogy nem elvált szülők gyerekei a húgával! Az apukájával is jó viszonyt ápol. Azonban az anyukája mintha valami isten lenne. Sokszor az anyja szava a döntő a saját dolgaiba. Minden nap többször beszélnek telefonon és van hogy a több telefonhívás közül az egyik minimum majdnem 1 órát igénybe vesz. Van, hogy péntektől vasárnapig átmegy a szüleihez és ott alszik. Akkor azon a hétvégén nem találkozunk egyáltalán. Ilyenkor meglátogatom az én szüleimet is meg a nagyszüleimet hogy ne legyek egyedül. Az anyja tipikusan egy lelkizsarnok, passzív-agresszív nő. Mindenről elmondja a véleményét ha kérdezi a párom ha nem. Van hogy leállítja az anyját hogy sok lesz már az észosztásból. Akkor jön a nagy sértődés, majd később a páromnak bűntudata lesz és 150x bocsánatot kér az anyjától. Nekem semleges a viszonyom az anyjával, alap dolgokról beszélgetünk ha találkozunk. Már megtartom a távolságot mert sokszor volt konfliktus hogy bekavart de persze jó szándékból, ő nem akart rosszat (aha na persze)

Leültem ezt már párszor megbeszélni vele és bocsánatot kért hogy engem “mellőz” vagy kevesebb időt tölt velem például hétvégente. Nekem nagyon jó kapcsolatom van a saját szüleimmel, de nem osztom meg velük hogy mennyit büfögtem tegnap. Ja egyébként a párom mondta is hogy neki nehezen megy a leválás és nem tudja mikor lesz az mikor már nem megy át napokra a szüleihez. Ezen a leváláson kívül nincs probléma, velem mindent megbeszél egyébként, nekem kéri ki a véleményemet elsőre mindenről. Csak ugye a leválás….

Szerintetek lefog válni? Vagy törődjek bele? :-(

2023. júl. 5. 18:11
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

folyt.köv:

Szóval egyelőre jó, remélem így is marad. De nem vagyok az a hiszékeny, naív kislány, aki akkor voltam. Fogalmam sincs arról, hogy ez meddig marad így. Én is változtam, ma már tudok nemet mondani és ha úgy adódna, hogy megint behülyíti az anyja, akkor dobbantanék.

dec. 6. 23:16
 22/25 anonim válasza:
Köszi, hogy leírtad. És tavaly Te szakítottál vele? Vagy hogyan történt, hogy belátott dolgokat? Nálunk nagyon rossz, akármikor megemlítem, nem hajlandó róla beszélni, hárít. Mondom neki, hogy pl olvasson el velem egy cikket róla. De ő lehülyéz, meg mehetek, ha nem tetszik, ezt mondja. Pedig az anyjához kötődik érzelmileg, jöhet akármilyen topmodell is utánam, azt is el fogja ezzel cseszni, hogy nem önállóan dönt sosem, csak húzza-nyúzza a dolgokat, mintha mindenről be kellene számolnia az anyjának, hogy az mondjon rá valamit.
dec. 7. 09:00
 23/25 A kérdező kommentje:
Az anyja teledumálta a fejét, hogy nem kell leragadnia nálam és menjen próbáljon ki egy másik lányt. Hát és így tett. Konkrétan megcsalt. Az anyja szó szerint egy házibulit szervezett aznap, mikor elköltözött tőlem a párom meg posztokat tett ki az internetre, hogy a gonosz (azaz én) elnyeri méltó büntetését meg, hogy az isten megsegít, mert a rosszat (szintén én) kiűzi az életéből. Ja, a kedvencem az az a posztja volt, amikor azt írta ki, hogy “A karmád én vagyok. Utolértelek” 😂 Na, és a házibuli, a sok idézet, az anyja akkori viselkedése meg a szavai döbbentették rá a páromat, hogy nem én voltam a rossz. Amúgy az évek alatt rengetegszer volt olyan érzésem, hogy összefogott az anyjával és kiakartak csinálni idegileg, mert kinevettek meg kifiguráztak sokszor. De ez is az anyja hatása volt.
dec. 9. 19:28
 24/25 anonim válasza:

😲 hűha. Ahelyett, hogy megbecsült volna....ezt láttam az én családomban is, amikor a bátyámnak lett a barátnője (mostani felesége), és a barátomnál is, mindent az anyja akar beosztani. Hihetetlen, hogy ilyen anyák vannak és mi meg ezt tűrjük!

Érdekes, hogy pont ezt említetted, hogy idegileg ki akartak csinálni. Legutóbb egy veszekedésnél azt mondta a barátom, hogy úgyis labilis vagyok lelkileg, és ő most kicsinál. Gondoltam magamban, milyen ördög fattyával vagyok együtt, hogy ezt mondja; én nem fordultam ellene soha és el sem árultam. Ő meg azt akarja elérni, hogy beteg legyek és megöljem magam....?! Ilyet csak egy nagyon beteg ember mondhat. Szerintem tönkre tette az anyja, apja (akiket ugye a legjobban szeret, meg akik őt a legjobban szeretik...) és ezt adja tovább. Nálam is ez volt az utolsó lehetőség.

dec. 10. 15:43
 25/25 A kérdező kommentje:
Nekem ilyet nem mondott a párom, hogy kiakar csinálni vagy ilyesmi. Maga az akkori szituációk keltettek bennem olyan érzést. Ezeket azóta rengetegszer átbeszéltük és nagyon lelkiismeretfurdalása lett. Egyébként tudja, hogy ezek nagyon mély nyomot hagytak bennem. Akkoriban nagyon rosszul estek azok a dolgok, mivel sosem tapasztaltam a lelkiterrort és nem is tudtam elfogadni, hogy gyakorlatilag utál engem egy olyan valaki, akinek sosem ártottam. Ma már inkább sajnálom azt a nőt. Rettentő lelkivilága és mentális állapota lehet, ha olyan embert (vagy embereket, nem csak én vagyok az egyetlen) gyűlöl, aki soha nem bántotta.
dec. 10. 20:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!