Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Leválás a szülőkről?

Figyelt kérdés

Úgy érzem egyre nehezebb a helyzet. A párommal 6 éve vagyunk együtt (én 22, ő 24), 2 éve élünk együtt. Minden a legnagyobb rendben lenne, viszont van egy probléma ami az eleje óta fent áll. Ahogy teltek az évek rájöttem, hogy neki nagyon nehezen megy a leválás a szüleiről, sokkal inkább az anyjáról. Leszögezném hogy nem elvált szülők gyerekei a húgával! Az apukájával is jó viszonyt ápol. Azonban az anyukája mintha valami isten lenne. Sokszor az anyja szava a döntő a saját dolgaiba. Minden nap többször beszélnek telefonon és van hogy a több telefonhívás közül az egyik minimum majdnem 1 órát igénybe vesz. Van, hogy péntektől vasárnapig átmegy a szüleihez és ott alszik. Akkor azon a hétvégén nem találkozunk egyáltalán. Ilyenkor meglátogatom az én szüleimet is meg a nagyszüleimet hogy ne legyek egyedül. Az anyja tipikusan egy lelkizsarnok, passzív-agresszív nő. Mindenről elmondja a véleményét ha kérdezi a párom ha nem. Van hogy leállítja az anyját hogy sok lesz már az észosztásból. Akkor jön a nagy sértődés, majd később a páromnak bűntudata lesz és 150x bocsánatot kér az anyjától. Nekem semleges a viszonyom az anyjával, alap dolgokról beszélgetünk ha találkozunk. Már megtartom a távolságot mert sokszor volt konfliktus hogy bekavart de persze jó szándékból, ő nem akart rosszat (aha na persze)

Leültem ezt már párszor megbeszélni vele és bocsánatot kért hogy engem “mellőz” vagy kevesebb időt tölt velem például hétvégente. Nekem nagyon jó kapcsolatom van a saját szüleimmel, de nem osztom meg velük hogy mennyit büfögtem tegnap. Ja egyébként a párom mondta is hogy neki nehezen megy a leválás és nem tudja mikor lesz az mikor már nem megy át napokra a szüleihez. Ezen a leváláson kívül nincs probléma, velem mindent megbeszél egyébként, nekem kéri ki a véleményemet elsőre mindenről. Csak ugye a leválás….

Szerintetek lefog válni? Vagy törődjek bele? :-(

2023. júl. 5. 18:11
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Hát ez az, ezek a kérdések 2 naponta megfordulnak a fejemben… :(

Változott valamennyit a 6 év alatt, pl van mikor tud nemet mondani az anyjának régen mindenre bólogatott ma már valamivel okosabb, de ugye ez a leválás még nehezen vagy egyáltalán nem megy :( Félek hogy mi lesz később…. Várjak még szerinted?

2023. júl. 5. 22:31
 12/25 anonim ***** válasza:
75%
Mondd el neki, hogy mit érzel, mit szeretnél. Kérd meg. Meglátod... Engem baromira idegesítene, hogy nekem kell hétvégente malmoznom, mert anyunál alszik...
2023. júl. 5. 22:34
 13/25 A kérdező kommentje:
Mondtam már neki de csak annyi hogy sajnálja hogy így érzek pedig nagyon szeret engem. Ja meg az szokott lenni hogy néha elvisz moziba hogy (gondolom) kompenzáljon vagy ne érezzem rosszul magam.
2023. júl. 5. 22:44
 14/25 A kérdező kommentje:
De azt is a fejemhez vágta egy balhé során kb. 1 éve hogy én még nem vagyok a felesége még ne várjak tőle nagy dolgokat. Még a szülei a családja mivel nem vagyok a felesége…..had ne mondjam milyen jól esett ez akkoriban
2023. júl. 5. 22:49
 15/25 anonim ***** válasza:
83%

Hát ha neked ez kell... meg 1 év után is ezen rágódsz... Csak megy el az életed. Akkor romantikázzon a családjával.

Nem csak akkor kell jól bánni a pároddal, ha a feleséged...

2023. júl. 5. 22:51
 16/25 A kérdező kommentje:

Ez az hogy nem tudom mi a jó döntés….

Páran mondták hogy adjak időt mert nem mindenkinek megy gyorsan a leválás. Csak azt nem tudom mennyi időt hagyjak neki :( Tudom hülye vagyok hogy nem tudok dönteni de szeretem. Egyébként nagyon jó ember és hálaisten a szüleimmel jó kapcsolatot ápol. Nem tudom hogy ha eldobnám a 6 évet akkor találnék e olyat akinél nem kell lerágni a 10 ujjamról a körmöt hogy megcsal-e vagy nem e csinál hülyeségeket.

Bárcsak könnyen menne a leválás neki is….

Nekem azért ment könnyen mert tudtam hogy úgy hagyom ott a szülői házat hogy minden rendben van, jól kijönnek egymással a szüleim és összetartanak 31 éve ugyan úgy.

2023. júl. 5. 23:08
 17/25 anonim ***** válasza:
nem kell a magyarázgatás.... azt nézd, hogy mit tesz, mit nem tesz. Abból amit írtál, az is csak duma, hogy "sajnálja". Nem ért téged, nem akar változtatni. Ha neked ez jó, hogy hétvégente a szüleivel alszik.... te dolgod. Akkor jó nektek, legyen így. Nekem messze nem lenne elfogadható.
2023. júl. 6. 00:01
 18/25 anonim ***** válasza:
75%

"Páran mondták hogy adjak időt mert nem mindenkinek megy gyorsan a leválás. Csak azt nem tudom mennyi időt hagyjak neki"

Ultimátum, aztán ennyi, nem kell többet várni. Valaki 30 éves korára válik le, valaki meg engedelmes kisfiú marad egészen addig, amíg a kedves anyuka fel nem dobja a papucsot.

Felnőtt vagy és felnőtt párkapcsolatra vágysz: keress olyan férfit, aki eleve alkalmas rá.

"Nem tudom hogy ha eldobnám a 6 évet akkor találnék e olyat akinél nem kell lerágni a 10 ujjamról a körmöt hogy megcsal-e vagy nem e csinál hülyeségeket."

Így kell örök időkig rossz kapcsolatban rekedni: dumáld be magadnak, hogy úgysem vagy képes jó pasit találni. Butaság. 22 éves vagy, rengeteg férfivel lehet még módod találkozni.

2023. júl. 6. 00:05
 19/25 anonim válasza:
Azóta mi lett? Én is ebben a helyzetben vagyok, de az én párom már 38 éves!!! Naponta hívja anyucit és nekem is azt mondta: ha te leszel a feleségem....
nov. 30. 12:25
 20/25 A kérdező kommentje:

19.

Nem sokkal miután kiírtam a kérdést, szakítottunk, majd kibékültünk. Nem sokat voltunk külön, 1 hónapot. Sok minden bebizonyosodott, a párom rádöbbent, hogy rossz úton járt. Az anyja szedett szét minket egyébként. Belátta, hogy milyen az anyja és mióta kibékültünk (1,5 éve), egy teljesen más kapcsolatunk lett. Megváltozott, 180 fokos fordulatot vett. Ma már nem enged az anyjának. :)

dec. 6. 22:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!