Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan lehet leválni a szülőkről?

Hogyan lehet leválni a szülőkről?

Figyelt kérdés

Nagyon vacak gyerekkorom volt, sokat bántották. Azóta rengeteget változtak, anyukám igyekszik, de nem tudok megbocsátani nekik.

Már nem bántanak fizikailag, de úgy érzem hogy kötélen rángatnak az anyagi függőség miatt. Minden rossz ami nem úgy történik ahogy ők szeretnék. Megmondják hogy mit és hogyan csináljak, mintha egy kisgyerek lennék, és balhé van ha másképp cselekszem.

Szeretném megszakítani velük a kapcsolatot, de nem tudom hogyan lehetne ezt "szépen". Nem akarok műsort, kiabálást, egymásnak olyat mondani amit csak az indulatok provokálnak, de később megbánjuk...stb

Első lépésként azt szeretném ha megszűnne az anyagi támogatás. Biztos rohadt nehéz lesz egyetem mellett magamat eltartani, de nem akarok marionett bábu lenni, ahol ők mozgatják a madzagokat.

Más szakon szeretnék tanulni, amit ők nem támogatnak, nekem esnek amint felhozom.

Bármi ötlet, tapasztalat?

23 éves vagyok

2021. júl. 25. 10:13
 1/10 anonim ***** válasza:
89%
Ha van hova menned menj, kollégium vagy albérlet vagy valami, éld a saját életed, kezdj új életet
2021. júl. 25. 10:22
 2/10 A kérdező kommentje:

De ezt hogyan kommunikáljam feléjük?

Már koliban lakom pár éve.

2021. júl. 25. 10:23
 3/10 anonim ***** válasza:
94%

én gyűjtenék némi tartalékot, mielőtt ezt meglépem.

ha szóban nem megy, akkor levélben tenném.

2021. júl. 25. 10:27
 4/10 anonim ***** válasza:
93%
Elejük allsz és egyenesen.
2021. júl. 25. 10:35
 5/10 anonim ***** válasza:
98%
Nézted már mennyi egy albérlet ott ahova menni szeretnél?Milyen munkalehetőségek vannak?Nem mindegy az ember hol akar önállósodni, új életet kezdeni, mert akkor könnyen a munkahely/iskola/albérlet háromszög fogja kicsinálni.
2021. júl. 25. 10:36
 6/10 anonim ***** válasza:
95%
Őszintén bejelented hogy már felnőtt vagy új életet kezdesz és kész
2021. júl. 25. 10:39
 7/10 anonim ***** válasza:
97%
Annál sokkal jobban át kell gondolnod a lehetőségeidet, mint hogy "Biztos rohadt nehéz lesz egyetem mellett magamat eltartani". Mit tanulsz most? Keress munkát, tegyél félre, nézz albérlet után. Vedd a kezedbe a dolgot. Nekik nem muszáj tudniuk arról, hogy miben gondolkodsz, neked viszont tényleg önállóan ki kell találnod, mihez akarsz kezdeni. Akkor állj eléjük, ha már van saját kereseted, tartalékod (különben magaddal szúrsz ki, ha sehonnan nem lesz pénzed) és konkrét elhatározásod. Közlöd velük, hogy ezt és ezt fogod csinálni, ha támogatnak, ha nem (és ha nem, kész vagy megszakítani velük a kapcsolatot). Az ilyen kontrolláló családdal nem biztos, hogy lehet "szépen" megértetni, hogy külön életet akarsz, erre készülj, ne engedj, őrizd meg a nyugalmad.
2021. júl. 25. 11:51
 8/10 anonim ***** válasza:
61%
#2 Egyenesen. Felnőtt ember vagy, nem tudnak korlátozni. Az hogy nekik tetszik-e hogy önálló leszel vagy sem nem kell hogy érdekeljen. Amíg az ő igényeiket próbálod itt is kielégíteni nem leszel önálló.
2021. júl. 25. 13:49
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen nem tudod megúszni a konfliktust, pláne, ha ilyen kritikusak veled, hogy csak úgy jó minden, ha úgy csinálod, ahogy ők gondolják. Ez is lehet bántalmazás mértékű, van egy könyv Szavakkal verve a címe, pl. Sok erőt kívánok az új élethez! Én lehet, simán csak eltűnnék az életükből, ha tehetném, főleg ha gyerekként fizikailag, most meg szavakkal bántanak. Nem érdemlik meg, hogy korrekt legyél velük.
2021. okt. 15. 12:12
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
#7 jól mondja: részleteiben gondold át, tervezd meg, próbáld ki a dolgot!
2021. okt. 15. 12:13

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!