Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nálatok hogy ment a "leválás"...

Nálatok hogy ment a "leválás" a szülőkről? Volt akinek nehezen ment és miért?

Figyelt kérdés
Azt érzem, apám nem akarja, hogy felnőjek és önálló életet éljek és mindíg nyomonkövet, és állandóan hív, hogy mi van velem, hogy fenntartsa ezt az állapotot és pénzel, azért, hogy mellette maradjak. Mi a véleményetek?

2017. jún. 14. 13:57
 1/7 anonim ***** válasza:

Nálam addig nem sikerült, amíg otthon laktam, és az nekem kicsit kitolódott, 26 évesen költöztem el (nevelés miatti pszichés gondok, amik egyetem közben ütköztek ki, emiatt csúsztam is vele, szar órarend mellett nem tudtam jól kereső munkát vállalni, nevetséges ösztöndíj jó tanulmányi eredményre... szóval albérletbe se tudtam volna menni, koliba meg nem tudom, hogy bp-iként, szociális rászorultság nélkül bekerültem-e volna... bár lehet, így visszanézve inkább albérletbe mentem volna 6odmagammal).

Amíg otthon laktam, addig ment a lelkiterror, mindenről beszámoltatás, a szemetesből kikutatták a blokkokat, mire költöttem stb. Most már normálisabb a viszony, hogy nem élünk együtt, de még így is kíváncsiskodnak olyan dolgokról, amikhez nincs közük, meg ha nem épp otthon vagyok, akkor hol vagyok, mit csinálok.

Nekem az adta meg a löketet, hogy lett egy párom, aki lelkiekben támogat és el tudtunk költözni. Az más kérdés, hogy az én saját ingatlanomba (vagyis öcsémmel közös), de anyáméknál volt a kulcs, és nem engedtek egy jó ideig.

2017. jún. 14. 14:09
 2/7 anonim ***** válasza:
14%
Miért kötelező leválni ? Vannak több generációs családi közösségek. A miénk is ilyen. Apai nagyszüleimmel élünk egy nagy kertesházban. Direkt vettek közösen szüleimmel. Lett volna pénzünk külön élni, de nekünk így tökéletes. Több előnye van, mint hátránya. Én sem szándékozok távol élni a szüleimtől majd. Lehet a szomszéd házat veszem meg. Minek kezdjem a nulláról előlről ? Én is sok munkát a kertbe, állatokba öltem. Amelyik lánynak ez nem tetszik, eleve anyósfóbiás azt kerülöm, mint a pestist. Európában ígyis a nők vannak többségben, van miből válogatni. De szerencsére vannak nagyon jó lány barátaim és mind családcentrikus. Úgy gondolják, ahogy én. Szóval nem mindenki akar és fog is leválni a családtól.
2017. jún. 14. 14:10
 3/7 A kérdező kommentje:
Nalam az van, hogy elvaltak szuleim, mar kulon lakom orokolt hazban, sajnos nem tudunk tobb generaciosan egyutt elni, anyam szulei nem elnek, apam elettarsa szoci, en meg egyaltalan nem tudok ezzel azonosulni, viszont foggal-korommel ragaszkodnak hozza, hogy rendszeresen latogatast tegyek naluk, mert egyreszt, egyetlen gyerek vagyok(tesom elhuzta a csikot), nem akarjak, hogy otthagyjam oket, masreszt meg szerintem lehet hogy fel tole apam, ha onallo utakra evezem, anyam ellene hangol, amiben van realitas, de nem tudom, de nem valos, de tenyleg nagyon rosszul valtak el. Nem tudom mihez kezdjek. :D Nem szakitanam meg vegleg veluk a kapcsolatot, de kell, hogy szabadon elhessek. Probaltam megbeszelbi ezt apammal, de ugy tunik nem tudja igy csinalni, szemelyisegi okok miatt.
2017. jún. 14. 14:39
 4/7 A kérdező kommentje:
Valojaban a levalast, inkabb helyesebb felnotte valasnak hivni, mert normalis esetben a szulok jo baratok es tarsak tudnanak lenni, lehetne egyutt elni, partnernek lenni akar csaladalapitasban, de igy elvalt szulokkel, akik nem birjak egymast, nem is tudom hogy lehet egy normal eskuvot osszehozni, igaz nem aktualis, nincs baratnom se, de orulnek ha lenne hatastarsam.
2017. jún. 14. 14:45
 5/7 anonim ***** válasza:
73%

Amikor elköltöztem Budapestre, 23 évesen.

De az igazi leválás, mikor 27 évesen Svájcba jöttem :)

2017. jún. 14. 14:47
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem sok pénzt, de tennék arra is hogy apád attól fél hogy hiányozni fogsz neki. Esetleg most esett neki le hogy nem foglalkozott veled és be akarja pótolni. Másik meg hogy életképtelennek tart és azt hiszi hogy a segítsége nélkül semmire sem mennél.

Mit tegyél? Ha megvannak a körülmények átöleled, szia, és mész. Nem telefonálgatsz minden nap, megmondod hogy ne hívogasson mert dolgod van, nem otthon élsz, nem jársz haza mindennap3×, stb. Más választásuk nem lesz mint elfogadni.

2017. jún. 15. 00:58
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

en 25 vagyok

eddig kulfoldon eltem, most lett sajat kecom itthon

ha nem veszem fel a telefont 20 percen belul itt vannak mint valami elmehaborodott raulnek a csengore, dorombolnak az ajtomon hogy mi van veled mi van veled elsz meg miert nem veszed fel a telefon ???

2017. jún. 15. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!