Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Rossz kapcsolatban, hogy lehet kibírni?

Figyelt kérdés
Olyanokról szeretnék tanácsot kérni, akik valamilyen okból nem tudnak kilépni egy rossz kapcsolatból. Nálunk ez van. Csak a gyerekek miatt vagyunk együtt, hogy el tudjuk őket tartani, egyedül egyikőnknek se menne. Tudom, minek vállaltuk... De 10 év alatt sokminden változik. Messze míg őnállóak lesznek, de beleőrülök már a mindennapos vitákban a semmin, mert őt idegesítem,(pl, hogy felmostam), mindennap hallgatom, hogy én egy hülye nő vagyok, miközben ő már napi szinten részeg, nem mosdik és az utóbbi időben lopkod a pénztárcámból, így figyelnem kell ne maradjon elő. Annyi ilyenről hallok, hogy a gyerekek miatt kibírják, de hogyan nem lesznek idegroncsok?
2023. jún. 23. 22:27
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

Szüleidhez nem tudsz visszamenni? Vagy keress valami online munkat otthonra kiegészítésképp.

Olyan a munkád ami fix helyhez kötött, vagy ezzel a munkakörrel elmehetnél máshova is? Csak mert vidéken olcsóbb az albérlet.

2023. jún. 23. 23:11
 12/28 A kérdező kommentje:

Nem tudok sajnos, anyukám is nagyon rossz körülmények között él, ott gyerekkel nem lehet és hát ő még rosszabb, mint az apjuk,ha lehet ilyet mondani, ő még a gyerekekre sincs tekintettel.

Konyhán dolgozom, elmehetnék máshova is, de a pénz nem több vagy gyárba, de ott a műszakozás miatt nem lenne jó. Több órára, főleg éjjel, nem tudom magukra hagyni őket, 10 és 11 évesek.

2023. jún. 23. 23:21
 13/28 A kérdező kommentje:
Vidéken lakunk egyébként, de itt is az egekben az albérlet árak és iszonyú nehéz gyerekkel találni, pláne egyedülálló anyának.
2023. jún. 23. 23:23
 14/28 anonim ***** válasza:

Nagyon sajnálom, tényleg nehez igy okosat mondani :(

Férjedet nem lehet elküldeni, akár erőszakkal is elvonóra?

Az a baj hogy ez a környezet a gyerekeket is megviseli, nekik is sokkal jobb lenne ha külön lennétek.

De tényleg nehez mit mondani. A helyedben körülnéznék az online munkákban, hatha talalsz jot. Vagy másik állas, neha ki lehet fogni olyat ami végzettség nélkül is jól fizet. Csak azt gyorsan betöltik.

2023. jún. 23. 23:29
 15/28 A kérdező kommentje:

Igen, én is olyan kilátástalannak érzem a helyzetet. De persze folyamatosan nézem a munkalehetőségeket, hátha lesz valami.

Az alkoholelvonó nagyon jó lenne, de ugye amíg be nem látja...

Köszönöm, hogy időt szántál rám!

2023. jún. 23. 23:37
 16/28 anonim ***** válasza:
Sajnos sok nő van ilyen helyzetben.
2023. jún. 23. 23:47
 17/28 anonim ***** válasza:
85%

Keress olyan idős embert, aki eltartási szerződést kötne veled. Tehát te gondozod, elintézed az ügyes-bajos dolgait, és cserébe lakhatsz nála ingyen a gyerekekkel. Olyan lenne, mint egy "kölcsön nagyszülő".

Ráadásul így dolgozhatnál olyan munkahelyen, ahol tovább bent kell maradni, de legalább több pénzért, mert így a gyerekek nem lennének egyedül.

Ezen kívül nem nagyon tudok mit javasolni.

2023. jún. 24. 00:27
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

10 11 éves. Max 3 4 év és egyedül is hagyjatod őket.

Lányom 9 és egyedül van reggel, egyedül megy suliba és buszozik is.

2023. jún. 24. 00:49
 19/28 anonim ***** válasza:

Szerintem két lehetőség van ezt feloldani. A tűrés nem opció.

1. Együtt a pároddal belátjátok, megbeszélitek, hogy ez így nem ok. Ehhez az kell, hogy mind a ketten egyformán komolyan akarjátok. Ez a gyerekeknek egy jó példa lehet arra, hogyan küzdjünk meg a nehézségekkel. Ha van nálatok családsegítő szolgálat, ott még ingyenesen is kaphattok szakembert, pl pszichológusra gondolok vagy egyéb szakember, aki támogat.

2.

Ha a párod nem együttműködő, akkor adj magadnak pl fél évet, ami idő alatt tudatosan előkészíted a dobbantásodat. Ez idő alatt spórolj össze pénzt, válts munkát a jobb kereset érdekében, akár tanulj valami újat, hogy aztán magasabb fizetésed legyen. Tanulni tudsz ingyenesen is, autodidakta módon, igaz nem bármit, de sok lehetőség van. Ezt az opciót választva sok önfegyelem kell.

+Tipp: a tervedet időnként vesd össze a haladásoddal és amikor azt látod, hogy ez nem fog összejönni, ne keseredj el, induljon akkor egy újabb 3 vagy 6 hónapos kör, lehet, hogy csak picivel több időre van szükséged. Tehát legyen egy terved és bátran tervezd újra.

2023. jún. 24. 07:29
 20/28 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó! Köszönöm a tanácsokat. Tanulni szeretnék, de ezt sem olyan könnyű már munka meg egy idegbeteg férj mellett. És sajnos pár éve már elvégeztem egy tanfolyamot, amivel nem tudok elhelyezkedni, ami eléggé elkeserít, de ez még mindenképpen tervben van.

Ma reggel megígérte, hogy hétfőn munka után első dolga, hogy intéz magának pszichiátert, mert érzi, hogy kezd megbolondulni (ezt így mondta). Lehet tényleg így van mert józanul is nagyon furán viselkedik. De most nagyon szégyelli magát a tegnapi viselkedéséért, mondta nem ezt érdemlem én sem. Hát meglátjuk...

18-as! Én nem hagynám egyedül őket, attól, hogy te igen. Nem érdemes összehasonlítani 2 gyereket, mert nem egyformák, konkrétan a nagyobbik fiam nélkülem nem mer elaludni (volt, hogy kizárt az apja és mondta nekik, hogy többé nem enged haza, mert gonosz vagyok vele).

2023. jún. 24. 07:58
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!