Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért kelt akkora felháborodás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért kelt akkora felháborodást sok emberben, ha valaki bele akar nézni/belenézett a párja telefonjába?

Figyelt kérdés

Tudom, privátszférára. De egy olyan ember előtt,

-aki ismeri a véleményemet dolgokról,

-akivel elmondtuk egymásnak a legnagyobb traumáinkat, félelmeinket

-akivel megosztjuk az érzéseinket

-aki látott már minket a legrosszabb állapotunkban

-akivel egy ágyban alszom

-akivel (akár védekezés nélkül is) szexelek

-akivel megbeszéljük a szexuális vágyainkat

-akivel minden nap megbeszéljük, hogy hogyan telt a napunk

-akit mi ismerünk és szeretünk a legjobban

mégis mi lehet annyira privát?

Most akkor már nem mindegy, hogy látja-e a telómat vagy nem? Úgyse derülhet ki belőle semmi olyan, amit ne tudnánk megbeszélni, vagy akár automatikusan a kapcsolat végét jelentené. Vagy ha igen, az meg igenis derüljön ki minél előbb.

2023. jún. 14. 08:46
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:
100%

Én csak azt nem értem, hogy egyesek ahhoz hogy jönnek, hogy mások kapcsolatába beleugassanak, kinyilatkoztassanak dolgokat, patkányozzanak ('nyád pitsája, jó?) más embereket, mert nem úgy élnem a saját párkapcsolatukban, ami az ő senkit nem érdeklő elképzeléseik szerint helyes.

Nem olvasgathat a párom a telefonomban, soha nem engedném meg, és én sem turkálnék az övében. A laptopom szintén tabu.

Nos, soha életemben nem csaltam meg, nem alázom őt másoknak, nem flörtölgetek másokkal, szeretem őt. Immáron 10 éve.

Olyan privát szférát igénylek, amilyet akarok, és a párom is. Nekem alapvető igényem, hogy a saját eszközeim valóban a sajátjaim legyenek.

Másoknak pedig nem mondanám meg soha, hogyan éljenek, hogyan egyezzenek meg egymással.

2023. jún. 14. 12:52
 42/55 A kérdező kommentje:
#40 Mármint mit?
2023. jún. 14. 12:55
 43/55 anonim ***** válasza:
77%
Nálunk ez tabu, nem nézem az övét és ő nem nézi az enyémet. Megette a fene ha már néznem kellene kit hívott ki írt neki. Röviden, ezt hívják bizalomnak.
2023. jún. 14. 13:08
 44/55 anonim ***** válasza:
67%

Lehet, hogy a megfogalmazás rossz, de a "bele akar nézni a telefonjába" nekem azt jelenti, hogy sumákságot gyanít, és konkrét célja nincs a nézegetésnek. Ahogy az amcsi sorozatokban mondják az ügyvédek, ez olyan "fishing expedition", átnézek mindent, és ha nem tetszik valami, belekötök.

Bele akar nézni a telefonba - erről soha nem az jut eszembe, hogy meg akar nézni egy receptet vagy a menetrendet.

2023. jún. 14. 13:56
 45/55 anonim ***** válasza:
100%

Az alapján, ami eddig elhangzott, nekem nagyon mást jelent a "belenéz" kifejezés, mint, ahogy te használod kérdező.

A levelezésem privát. Ahhoz senkinek semmi köze rajtam kívül. Minden más lehet "közös". Soha nem zavart, ha valaki játszik a telefonomon, videót néz, zenét kapcsol, a képeket is bàrki átpörgetheti, rendszeresen elő is fordul, hogy (amíg volt) párom, vagy a húgom, barátnőm megnézi, keres benne valamit.

Nekem a belenéz nem azt jelenti, hogy használja az eszközt valamilyen egyéb célra, hanem, hogy kutat benne utánam. Belenézni az üzeneteimbe, előzményeimbe, magán dolgaimba tud. Mert a belenézés, leselkedés ezt takarja.

Az, hogy pl. a neten keres valamit nem belenézés. Ugyanez van a táskámmal. Rendszeresen rak bele, vagy vesz ki belőle még a közvetlen kollégám is. De nem túrja végig csak azért, mert kíváncsi rá, mi van benne. Előbbi nem zavar, utóbbi nagyon. Ahogy az is, ha ezt anélkül teszi, hogy felhatalmazást kapott volna. A telefonomat és a táskámat is akkor használja más, ha előtte megkérdezte és arra, amire engedélyt kapott.

Nem azért, mert van mit titkolnom, hanem, mert így illik. Engedély nélkül turkálni tiszteletlen dolog. Kutakodni pedig szakító ok nálam. Aki nem bízik bennem, mehet a fenébe.

2023. jún. 14. 14:03
 46/55 anonim ***** válasza:
34%

34# Az hogy mondta neki hogy vegyen ki a pénztárcájából valamit, az nem ugyanaz mint tudta nélkül nyitogatni más pénztárcáját, Nem kivenni belőle valamit, hanem akárcsak kutatni benne.😉

Nagy különbség.

Az meg a te dolgod hogy az ükrokonaidnak mit engedsz meg a telódon. 😬

2023. jún. 14. 14:26
 47/55 anonim ***** válasza:
15%
Teljesen egyetértek veled kérdező, ha már összetartanak, egy csapatban játszanak, ott normális esetben minden közös, az egész életük… amibe beletartozik még a telefon is. Sokan más személyiséget élnek mobilon belül” mint amilyen valójában, vagy perverziókat szeretnék titkolni ami miatt nem adja oda a másiknak, ezek még nem egyenlőek azzal hogy megcsalja és azért nem adja oda, vagy mert tervezi.. így értik sokan a magánszférát”. De nagyja nem akar veszekedést intimebb dolgok miatt ami nem a párjához kapcsolódik, hanem másik emberhez… mert mi van ha kiderül. Az más kérdés hogy jobb lenne olyan társ ezeknek aki elfogadja/ közösen megélhetik a pillanatokat, sok stresszel járhat az ilyenfajta életvitel..
2023. jún. 14. 14:42
 48/55 anonim ***** válasza:
76%

Bírom, ahogy egyesek megmondják, mi a "normális". Irigylem valahol ezt a nagy pofát, nagy magabiztosságra vall.

Kár, hogy ha személy szerint engem gyanusítana valaki ilyennel, kapna egy pofont. :)

2023. jún. 14. 15:32
 49/55 anonim ***** válasza:
71%
Olyan furcsa, hogy egyeseknek a magánszféra az egyenlő titkokkal, ármánnyal és csalfasággal. Én ugyanazt szoktam ide leírni, amit másoknak elmondok. Hányszor kezdtem itt választ úgy, hogy "pont erről beszéltem valakivel a minap". De kezdek kiábrándulni, ha mindenkinek vannak titkai. Gondolom, azok akarnak nézegetni, akik fosnak kommunikálni. Mert leírod, kérdező, hogy szex meg minden, de a többség előbb nyalogatja egymás valagát, mint beszélget.
2023. jún. 14. 16:12
 50/55 A kérdező kommentje:

#49 Nálunk a kommunikáció alap. Minden este lefekvés előtt órákat beszélgetünk. Éppen ezért sem derülhet ki semmi meglepő a telefonból, mert tényleg szinte mindent megbeszéünk (pedig társaságban alapjáraton egyikünk sem túl beszédes).

Valaki írt erről már válaszban, de igen másokról is szoktunk beszélgetni, és arról is, hogy másokkal mikről beszélgettünk. Persze ha olyan információt tudunk meg másról, azt nyilván bizalmasan kezeljük mindketten. De ha mondjuk barátnőmnek, anyukámnak vagy bárkinek van valami problémája, amiben én nem biztos, hogy tudok segíteni, azt miért ne oszthatnám meg a párommal több szem többet lát alapon, ha tudom, hogy a párom egy intelligens ember és jó problémamegoldó?

2023. jún. 14. 16:26
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!