Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megütött a barátom, elhagyjam?
"Amúgy itt mindenki bekattant? A kérdező ütött először, az erre adott reakció tehát önvédelem volt"
Nem, az önvédelem akkor önvédelem, ha arányos a támadással. A kérdező rosszul reagált, hogy poénból ütögette az ingerült párja arcát (el sem tudom képzelni ezt a szituációt), de a párja meg majdnem maradandó sérülést okozott.
Én igen, szakítanék és utána elmennék egy konfliktuskezelési tréningre vagy pszichológushoz, ha így kezelném az ilyen eseteket, hogy poénból ütögetem az arcát.
26. Eleve nem kellene a nőnek elviselni azt, hogy a munkahelyi probléma rajta van letöltve.
A férfi baszta el. :)
Kérdező nekem úgy jön le, hogy már verbálisan bántalmazás tortent a múltban és te mégsem léptél le. 100%-ban nem lehet tudni, hogy kaptál-e volna a "pofon" nélkül, de miért nem hagytad el korábban? Sőt még most is azt kérdezed, hogy el kéne-e, holott teljes mértékben logikus, hogy szakítani kéne vele és soha többé vissza se nézni!
Ha vele maradsz lehet, hogy mivel elnézted, hogy kaptál ő mostantól elkezd ütni-verni és oda fogja vágni, hogy azért, mert te ütötted meg először, vagy hogy megérdemled, mert felidegesítetted! Így is kezdődenek a fizikai bántalmazások! Ne reménykedj, hogy megváltozik, mert egy órán keresztül hordott el mindennek (és már nem egyszer, ha jól gondolom),nem szeret téged és nem tisztel, ne légy naív, mert ráfázhatsz piszkosul!
"23 - Az önvédelemnek nem kell a támadásnak arányosnak lenni."
De, kell. Mármint, ha nem a saját magad által felállított fogalmi kategóriákat szerint értelmezed, hanem mondjuk a jog által kimondott "jogos védelem" szerinti arányosság elvét alkalmazva...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!