Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Fizikai bántalmazásig fajult...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fizikai bántalmazásig fajult párkapcsolat - ki a hibás(abb) ebben a szituációban?

Figyelt kérdés

Nem mondom meg, melyik fél vagyok, és azt sem, ki milyen nemű, nehogy ez befolyásoljon bárkit is. Független, racionális véleményeket szeretnék.

Szóval van A és B fél.

A-nak van egy macskája, aki már az összeköltözés előtt megvolt.

B szerint egyáltalán nem való a macska lakásba, de elviselte.

A macska nem volt ránevelve arra, hogy nem szabad kimenni az ajtón, B próbálta ránevelni, de A-nak nem tetszett, folyamatosan veszekedett vele, mert nem tetszett a "nevelési módszere".

Egy szép napon a macska nemcsak a lépcsőházba szökött ki, hanem lent ki volt nyitva az ajtó, és kifutott az udvarra. Az udvaron egy szomszéd épp kutyával volt, és megtörtént a legrosszabb: A kutya elkapta a macskát. Mindkét fél lerohant. A azonnal rá akart rohanni a felbőszült kutyára, miközben a macskát már a nyakánál fogva cibálta, szóval reménytelennek tűnt a dolog, a kutya gazdája sem tudta fegyelmezni a kutyát, úgy felbőszült. B visszafogta fizikailag A-t jó szándékkal, mert nem akarta, hogy bántsa a kutya őt is, de A ficánkolt, majd könyökkel gyomorba verte, hogy szabaduljon, és rárohant a kutyára. Amikor ő sem tudta simán csak elvenni tőle a macskát, akkor teljes erejével elkezdte rúgdosni a kutyát, úgy, hogy az nyüszített, végül pedig a kutya fejét rúgta meg, és az úgy engedte el a macskát. A-val ekkorra már a szomszédságból összesen 4 ember üvöltözött konkrétan (B-vel együtt), brutális fejmosást adtak neki, de őt nem érdekelte, sőt, még kvaanyázott is, és a macskával ment fel a lakásba. A lakásban B-ből kiszakadt a feszültség és lekevert egy pofont A-nak, és mérgében elmondta 10x is, hogy ő mondta, hogy meg kellene nevelni a macskát, és az, hogy a kutyát rúgja, nincs egyenlő szinten azzal, hogy a kutya elkapta a macskát, mert a kutya egy öntudatlan ösztönlény, ő pedig elvileg egy értelmes ember. A macska közben a haláltusáját vívta, de A nem engedte el, hanem rohanni akart vele az állatorvoshoz, B viszon próbált racinális maradni és megmondani, hogy szenved, inkább csak legyen vele és engedje el. Erre A úgy neki támadt, hogy B a falba is beverte a fejét kicsit és sebes, körömnyomos lett az arca.

Ugyanezen a napon A szakított, B-t kivágta a lakásból.

Közben A a közös megtakarításból elszedett több 100 ezer ft-ot a macskára mindenféle megbeszélés nélkül.

Nos?

Nem vagyunk borsodi nem idén barnultak, értelmiségiek vagyunk.

Egyikőnk sem alkalmazott ez előtt fizikai agressziót soha.

2023. ápr. 29. 17:52
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
 121/124 anonim ***** válasza:
89%

95-ös vagyok:

Néhány dologra reagálnék, hiszen méltóztattál válaszolni.

Sokszor mondod azt, hogy bekattan a kutya, előfordul, mégis csak ösztön állat.

Nos, én a mindennapjaimban is rengeteg kutyával és gazdával találkozom, hiszen van egy kutyám, aki nagyon szeret kutyatársaságban lenni.

Ez a kutyám előtt is volt kutyám, most már 15-éve folyamatosan beszélek kutyás gazdikkal, látom a kutyáikat, és ezen tapasztalás alapján én állítom neked hogy CSAK AZ A KUTYA kattan be, akivel nem bánnak normálisan. Vagy az idegrendszere nem ép.

Olyan nincsen, hogy az én kutyám megtámadjon egy macskát, vagy egy gyereket, olyan sincs, hogy raugasson egy gyermekre, ha megtenné, megbüntetném. Lehet ez durván hangzik, meg brühühü, de a legtöbb kutya nagyon akaratos. Sose, soha soha a büdös életben nem ütöttem meg a kutyámat, de mégis fél attól, hogy ha rosszat csinál megfogom büntetni. Van olyan, hogy sétálunk, szabad kutyafuttató, figyelem a kutyámat, oda van ejtve egy jutalomfalat, biztos valaki véletlenül elejtette.

Nézegeti, nézegeti, direkt nagyot kerül, oda se mer menni és gyorsan felkapni, ha előfordulok se eszi fel. Konkretan átugorja. Átgondolja, megéri ez nekem? És leszűri a konklúziót... Nem éri meg, finomabbat kapok, ha nem eszem fel megfognak dícsérni.

Az én kutyám, soha soha soha nem kattant be, és pedig történtek már vele olyan szituációk, ahol mondjuk kattanhatott volna. Egy macskától nem kattan be, egyértelmű. Amikor a keresztfiam pici volt, és merőkanállal ráütött egyet a kutyára (mielőtt közbe léptem volna, későn vettem észre)

Nem kattant be, pedig biztosan fájt neki. Odafutott hozzám, majd én intézkedem, én vagyok a falkavezer elvégre az én dolgom megvédeni őt. Ha egy kutya megtámadja, nem durván hanem mondjuk kakasoskodik, dominál neki, morog rá, visszamorog de nem támad. Amikor rátámadnak, mert ilyen volt, akkor visszatamad de érdekes, hogy nem támad erősen. Ha azt mondom, csak annyit, hogy elég! Az én kutyam abbahagyja, ha a másik kutya közben pedig tépi, akkor se támad többet! Mert én azt mondtam hogy elég!

Ilyen már volt egy párszor. Az hogy a kutyájának nem tudott parancsolni, az a gazdája hibája, hiába próbálod védeni.

A körülötte lévő emberek meg hülyék???? Mit kellett volna tenni, vegig nézni, hogy a kutya megöli a macskát, majd megvárni, míg elfogyasztja a testét, vagy majd elengedi, aztán szépen csendesen elföldelni, vagy még utána A- kérjen bocsánatot az agresszív kutya gazdájától?

A bántalmazásban is az a hibás fél, aki bántalmazó. Aki üt. A macska leszaladt, mert kíváncsi volt, ezért halált érdemel?

Nem kell szeretned a macskákat, senki se mondta hogy imádd a macskákat. Egyszerűen emberi kötelesség az, hogy ne hagyj szenvedni egy élőlényt! Ha látsz egy macskát az utcán, aki láthatólag szenved, ott hagyod, megmagyarázod magadnak hogy hát, tulszaporulat van, meg nem fajtatiszta, illetve nem lehet megtanítani arra hogy ne menjen ki az ajtón, ezért hagyom.

Nem ember, teljesen lényegtelen, az a macska szenvedett, A-macskaja egy élőlény, aki fájdalmakat élt meg, és egyszerűen abszurd elképzelni azt, hogy felmentek ezek után a lakásba, becsavartatod törülközőbe mert azért a lakást ne vérezze össze, miközben a macska sikitozik, mert FÁJ neki, és azt mondod itt már nincs mit tenni, nézzük ahogy elpusztul.

Nonszensz...

Amúgy nem mellesleg nyilván a kutya gazdája volt a hibás, kifizettetném vele, illetve ha nem akar, még fel is jelentenem a pcsába...

Nem rég a kutyafutiban volt ilyen szitu, egy pici csivavát egy hatalmas nagy kuvasz jellegű kutya felkapott, akkora volt a pofaja a kis csivi konkretan nem látszott ki, csak a farka... Rángatta, cibálta, és a saját gazdája és egy nem mellesles mas férfiak is próbálták szerencsétlen csivit menteni, és igen, nem volt más választás mint konkretan a fejét rúgni, ütni ököllel! De ő nem engedte el ennek ellenére a csivit, pedig meglett, felnőtt férfiak ütötték. A lábát kellett elemelni a földtöl, hogy elengedje.

Elengedte, a csivi csodával határos módon túlélte, elfutott, szerencsétlen vonyítva futott el, egy nagyon pici helyen ahol azt gondolná az ember csak egy macska fér ki, kifért a futtatóból és elfutott jó messzire. 2-nap volt mire megtalálták.

Nyílván voltak rajta sebek, de nem volt komoly baja, mi fogadtunk volna rá hogy kész, ahogy szájba vette, már halott is volt.

A kutya gazdája minden állatorvosi költséget állt, vett a kis csivinek egy új ágyát is, jutalomfalatokat, stbstb. Rettentően szégyelte magát. Többet nem is jön ki a futiba, kutyák közé. Ezt ő saját maga mondta nekünk.

Az ő kutyája menhelyes kutya volt. Traumatizalt, így próbálta feloldani a traumáit, hogy kutyás közösségbe viszi, ahol amúgy szeretet van és játék.

De amúgy, azért rávilágítanék arra, hogy a gazda, a saját kutyáját ütötte ököllel, rúgta a lábával, hogy engedje el a szerencsétlen teremtést akinek esélye sincs megvédeni magát.

Így kellett volna amúgy? Hagyni a csivit, a gazdája ne védje meg, a kutya gazdája legyintsen, úgyis meghalt, minek bántsák az én kutyámat is?

A macska nem tudta megvédeni magát, a csivi nem tudta megvédeni magát, azért vagyunk mi, hogy gazdakent megvédjük azt az élőlényt, AKIÉRT FELELŐSSÉGET VÁLLALTUNK.

Tudom, már rettentő unszimpatikus lehetek, de kérlek értsd meg, egy macskát nem lehet ilyesmikre megtanítani. Arra tudod megtanítani, amire ő akarja. Ha leakar verni egy poharat, és kozben mondod neki, cicusom, ne verd le a poharat!!! Aztan már emelt hangon mondod, ne verd le!

Rád néz, értelmezi, pontosan érti amit mondasz, és ha akarja leveri! Ha ehhez van kedve lefogja verni, ha közben meggondolja magát, nem veri le. Nem tudod tanítani, okos, talán néhány kutyánál is okosabb, de egyszerűen nincs olyan szolgalelke mint egy kutyának.

Az én kutyám olyan, hogy ha előveszem a klikkert, tanulunk, jutalmazom, bármit megtesz, bármit megtanul, imádja ezt. De ő kis szolgalelkű, az életet felaldozná értem és en imádom, felelősséget vállaltam érte, gondoskodom róla, de olyan mintha nem létezne ő, csak én létezem, ő pedig ezt akarja megerősíteni.

A macska nem ilyen, nem így ragaszkodik az emberhez. Ezt elkell fogadnod.

A kutya volt a hibás, és nagyon is jó hogy szakítottatok, jöjj össze olyannal, akinek nincs háziállata, vagy szíve mint neked. :)

2023. máj. 1. 10:50
 122/124 Dorka900 ***** válasza:
90%
Én sem vagyok kifejezetten macskás, de úgy gondolom, téged nem anya szült. Maradjunk ennyiben, jól tette a csaj, hogy kivágott a francba. Te elmebeteg duplanulla.
2023. máj. 1. 11:19
 123/124 lizzi77 ***** válasza:
87%
Volt kutyàm is sokáig,most cicám van,tesóméknál kutya,akire sokszor én vigyázok.2 külön fajról beszélünk,és bár domesztikált mind a kettő,nem összehasonlíthatóak.Más az agyuk,màs vegyi folyamatok zajlanak bennük.Egy macskát bizonyos fokig lehet trenírozni,de így is jó eséllyel háromból egyszer fogja azt csinàlni,amit akarsz.A kutya teljesen az emberre van fókuszàlva,a macska viszont sokkal önàllóbb teremtés.Ha egy általad szerettett lényt megtàmad bármi vagy bárki,habozás nélkül véded,na persze te nem,mert fogalmad sincs róla,mi az,hogy szeretni egy àllatot.Mellesleg:ha nem fogod le az eredeti,és hamarabb ki tudja szabadítani a cicát,lehet,hogy csak tizedennyibe került volna....szóval hibàs a kutya a gazdája,aki nem tudja kontrollálni a kutyáját,és ennek ellenére nyilvánvalóan póráz nélkül tartja,meg te,aki csak hàtràltatott mindenkit.
2023. máj. 1. 14:41
 124/124 anonim ***** válasza:
100%

"Teljes mértékben kivívta magának hosszú évek alatt a tiszteletet."

Akkor most ez a tisztelet a "jó fej kutyás" image-ből remélem el is veszett, mert a saját kutyáját nem tudta leállítani.

És ha nem hátráltatod a barátnőd, lehet csak 200.000 lett volna az állatorvos.

Nem lehet tudni, de az hogy semmi sajnálatot nem mutatsz ebben, hogy esetleg nem jól döntöttél mikor őt visszafogtad, ez ciki. Oké, hogy féltetted, de nemcsak a testét hanem a lelkét is félthetted volna.

A felesleges agressziód meg a tiszteletreméltő kutyatartónak meg a szomszédoknak szólnak, hogy majd te megneveled a barátnődet. Ilyenkor derül ki hogy kinek mi a fontos, neked nem igazán a barátnőd a fontos.

2023. máj. 18. 11:34
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!