Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan lehet felállni egy lelkileg bántalmazó párkapcsolat után?
Van lehetőséged pszichológusi segítséget kérni. Az lenne a legjobb megoldás.
HA nincs, akkor olvass a témában, nézz videókat. Eléggé foglalkoznak már ezzel a témával, szerencsére. Sok sikert!
Jókat ír az 11#:
Érdemes felvenni a kapcsolatot a helyi csaláláítőve is, ott szokott lenni ingyenek pszichológusi-, mentlhigiénés tanácsadás is. Érdemes sportolni is, ami mind a fizikumnak-, mind a jellemnek-szellemnek jót tesz.
Rám pont fordítva hatott egy hasonló kapcsolat. Az állandó kritizálás, lenézések, elnyomás nálam oda vezetett hogy bevettem a lesz.rom tablettát, elengedtem a megfelelési kenyszereim(minek változzak neki ha neki semmi se jó?megváltoztam akkor belekötött másba)pont ö nevelt ki szerintem arra hogy kiálljak önmagamért, a véleményemért, az ízlésemért, és 4 év után kibírtam azt jelenteni neki, ha vmi nem tetszik el, lehet menni.
Egy utolsó veszekedésnél akkora sokkot kapott tőlem, hogy bántalmazó és felnőtt férfi létére Ő sírta el magát.
Nekem a nőm bántalmazott lelkileg évekig, semmire sem voltam jo, egy jó szava nem vopt hozzám, bármi , amit csináltam, nem volt jó.
2 év után tudtam csak erőt venni magamon, és azt mondtam elég volt.
Kb 1 év kellett, hogy újra normálisan tudtam élni, és akartam kapcsolatot.
Mai fejjel hamarabb kellett volna lépnem.
Szerintem aki ilyen kapcsolatban volt benne, azzal eleve nincs minden rendben lelkileg, tehát már a kapcsolat előtt is sérült ember volt. Máskülönben nem ment volna bele ilyen kapcsolatba, vagy ha igen, akkor nem hagyja kiteljesedni.
Szóval a kérdés helytelen, hiszen azt sejteti burkoltan, hogy a bántalmazó kapcsolat előtt rendben volt az illető. Szerintem nem volt rendben, mélyebben van a probléma gyökere, egészen a gyerekkorig/kamaszkorig kellene visszamenni, hogy mi történt ezzel az emberrel. A bántalmazó kapcsolat egy következmény.
Javaslom, fordulj szakemberhez, és tedd rendbe a távoli múltadat, dolgozd fel a régi sebeket. Mert hiába dolgozod fel ezt a kapcsolatot, benne van a pakliban, hogy újra ilyenbe fogsz keveredni, ha nem varrod el a távoli múlt szálait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!