Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ex szakított velem mert alkoholista vagyok mit tegyek?
Minden függőség, legyen az internet, vásárlás, pia, vagy cigi az egyén öngyógyító próbálkozása. A szorongásainkat igyekszünk csökkenteni ilyen módon. Régi lelki sebeinket feledtetni. Elvben léteznek más, kevésbé egészségtelen megküzdési módok is, amelyek tanulhatók.
Terápiával lehet dolgozni a szorongás csökkentésén, régi sebek gyógyításán. Vagy ilyen témájú könyvekkel. Pl. Megbékélés - A belső gyermek meggyógyítása. Kicsit foglalkozz a lelkeddel, ne a barátnőd miatt, hanem magad miatt. Mint ahogy a kocsit is elviszed szervizbe néha! :-)
Pasiknak is szabad.
Szuper könyv a függőségekről: Máté Gábor: A sóvárgás démona.
50f
#22 Itt valami nem kerek.
Azt írod, alkoholista vagy. Az alkalmanként iszik alkoholt és az absztinens között óriási különbség van, nyilván a gyk válaszolói nem azt akarják, hogy utóbbi legyél.
Ha minden este iszol, ha csak egy picit is, az már alkoholizmus.
Ha egy éttermi vacsinál, vagy ünnepen megiszol egy pohár bort, nyáron egy pofa sört a lángos után, az nem az.
#21 voltam
De biztos hogy az alkoholfogyasztás függőség? Mert én ebben nem vagyok ennyire biztos.
Persze most már nem az alkoholizmus hanem a függőség definíciójanál tartunk akkor biztos hogy függőség az ha valaki valamit fogyaszt? Úgy értem nagyobb mennyiségben mint a nulla és hogyha gyakori válaszolók kedvéért se hagyja abba...
Mert ahogy nem az alkoholizmus definíciója volt ugyanúgy szerintem ez a függőségnek sem a definíciója.
De az sem értem hogy hogy függ össze a lelki sebekkel az alkohol fogyasztása. Vagy a net használata. Vagy a kávé fogyasztása ott konkrétan azoknál maradjunk amik itt felmerültek. Igaz a kávé az tényleg már függőségként merült fel.
Talán a cigi az egyetlen ami tényleg egyet jelenthet a függőséggel mert ellentétben az alkohollal olyat tenyleg nem hallottam még hogy valaki például csak ünnepekkor gyújt rá, vagy hanem csak ünnepekkor de akkor is ritkán.
Végülis aki napi két szálat szív csak, az is rendszeresen szokott...
"Egyszer sem jelezte korábban, hogy légyszi ne igyál, vagy különben...? "
Nem, egyszer se jelezte, de eleg furcsa is lett volna ha jelezte volna merthogy együtt ittunk amikor látta.
25 nem írtam hogy alkoholista vagyok. Azt írtam Hogy exem azért szakított mert az vagyok. De írtam később hogy ennek téves definialas a háttere. Ugyanúgy ahogy szerintetek is az az alkoholista aki nem nulla mennyiseget iszik és aki nem hagyja abba a kedvetekert. Írtam hogy ex is ugyanígy tévesen definiált csak nem pont ugyanezt a definíciót alkalmazta. De ugye attól nem leszek alkoholista ha valaki azért szakít mert alkoholista vagyok miközben csak ő hiszi ezt. Szóval továbbra is definialasi problémák vannak. Az viszont igaz hogy ha valaki azt hiszi hogy alkoholista vagyok és emiatt szakít akkor az azért szakított mert az vagyok. Az csak reszletkerdes hogy nem vagyok az de a szakítás oka ez.
Azt mondják akkor függőség, ha meggátol fontosabb dolgokban. Pl. ha valaki inkább otthon marad számítógépen játszani, mint hogy barátokkal találkozzon, vagy ha valaki nem megy be levezetni egy szülést orvosként, mert nem bírja ki, és bemegy lemezt vásárolni, ez probléma.
A te mennyiségeidre nem mondanám, hogy ciki, az viszont, hogy ezt véded, az kicsit gyanús. De lehet, tévedek.
Az ex részéről lehet ez csak egy kifogás is, az igazi okot nem merte elmondani, vagy nem akart vele megbántani. Esetleg.
#23 voltam.
"Az alkohol az egyik legnagyobb mértékben függőséget okozó pszichoaktív drog"
Akkor lehet hogy rengeteg ember Úgy iszik hogy nem függő?
Mig cigi esetében ilyen szinte nincs is...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!