Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért csinálhatja ezt? Hogyan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért csinálhatja ezt? Hogyan tudnék segíteni a barátnőmön?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A barátnőmmel 1 éve vagyunk együtt (Barátnőm 21 én 24) nos alapvetően sosem volt olyan komoly probléma köztünk, ő egy nagyon nagyon érzékeny lány, mély érzései vannak. Nem tudom miért lehet ez, mit mondhatok, de akárhányszor felmerül valami húzós téma (erre pl: szexuális abúzus) akkor egyszerűen lefagy, lefagy és elbújik valahova, szekrénybe, ágy alá, ami szűkös hely, összekuporodik és remeg. Tudom ez nagyon vészesen hangzik de téma volt nálunk már hogy bántotta már őt valaki-e “úgy” és mindig azt mondta hogy nem, de amikor kérdeztem akkor semmi gond nem volt. Amikor ilyen “rohama” vagy nem is tudom minek nevezhetném ezt, ölbe kell venni és babusgatni kell hogy megnyugodjon. Ez cukinak hangzik de nagyon félelmetes látni ahogy a saját barátnőm reszket és fél. Mit tudnék tehetni ez ügy érdekében? Miért csinálhatja ezt? Történt már veletek is ilyen?

ma 02:17
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Azonnal pszichológus. Fel nem dolgozott problémák.
ma 02:19
 2/10 A kérdező kommentje:
3 évig terápiára járt, ragaszkodtam hozzá hogy kezdje el újra, beszélgessen valakivel hisz mi van akkor amikor nem vagyok én ott neki és egyedül marad, azt mondja felesleges mert soha senki nem tudott ilyenekbe segíteni neki, ilyenkor mentőt kéne hívni vagy micsoda?
ma 02:25
 3/10 anonim ***** válasza:
87%

Férfi vagyok, és nagyon komoly szexuális trauma volt az életemben. Ezt csak azért írom le, hogy tudja mindenki, hogy nem érzéketlenségből, szemétségből és empátia mentességből írom majd, amit írni fogok.

Nos, a helyzet az, hogy a terápia, amire elvileg járt, semmit nem ért.

A reakciója egy %-ban sem közelíti egy értelmes, felnőtt ember reakcióját, olyanét pedig pláne nem, aki akár csak megpróbálta feldolgozni a traumáját.

Nem fogsz rajta segíteni sehogy sem. Ha erre te akár éveket áldozol az életedből, azt sose fogod visszakapni.

Csak el fog belőled venni az egész.

Az lenne az egyetlen esély a javulásra, ha egy jó szakember segítségével, hosszú és komoly terápia által feldolgozza a problémáit, és veled is nyíltan tud beszélni ezekről. De neked ehhez sok türelem kellene, még akkor is, ha minden tökéletesen halad.

Na de általában nincs ilyen tökéletesség - főleg ha valaki felnőtt nő létére ezen a szinten mozog - és nem látok esély arra, hogy tényleg ebben az országban egy olyan jó szakemberhez fog kerülni, és arra se, hogy bárkinek birka türelme legyen ehhez.

Megjegyzem, hogy SEMMI cuki nincs az egészben, és veled is van némi probléma, ha azt feltételezed, hogy bárkinek is annak hangzik.

Nekem egy gyerek érzetét kelti, mind ez a fogalmazás, hogy ölbe kell venni, meg babusgatni, meg már az is, hogy bebújik a szekrénybe vagy az ágy alá.

Ha esetleg igaz, hogy nincs traumája (nem hiszem), akkor még rosszabb, akkor egyenesen defektes, hogy személyes trauma nélkül így reagál témákra.

(A többi válaszolónak mondom, hogy benne van a pakliban, hogy valami látens pedo troll írta ki a kérdést. Én is arra való tekintettel válaszoltam, hogy hátha valódi a kérdés.)

ma 03:00
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg akkor is addig kell orvoshoz járni amíg el nem kezd javulni. Előbb vagy utóbb lesz javulás. Sok beteg ember azt mondja semmi sem segít vagy nem éri meg neki. Ez mind lustaság stb, közben hiába ők az áldozatok akkor is tönkre tetszik más életet is.

By the way csajod egy időzített bomba, mert ez a típus ha szakítani akarsz majd nem fogja engedni..... Volt ilyen nőm véged van haver mint a botnak.

ma 06:43
 5/10 anonim ***** válasza:
85%
Csak a szexuális abuzus témánál jön ez elő? Vagy más hasonlónal is? Ha csak akkor, akkor nyilvánvalóan érte valami. Én amúgy meg a parterapiat is javasolnám. Ilyenkor nyilvánvalóan visszamegy gyerekben nagyon durván. Nyilván nem normális.
ma 07:05
 6/10 anonim ***** válasza:
88%

Az anyjával ülj le erről beszélni, négyszemközt, és kérdezz rá, hogy kezdődott, mi az oka, mert jogod van tudni. Aztán együtt keressetek megoldást.

Persze dönthetsz úgy is, hogy neked ez túl sok, és nem akarod ezt a terhet a nyakadba venni. Ebben az esetben szakíts a lánnyal. Mondd el, hogy úgy érzed, hogy nem őszinte veled, neked pedig ez érzelmileg nagyon megterhelő. Nem akarod így folytatni, engedjétek el egymást, ő pedig előbb épüljön fel, mert a következő kapcsolata is rá fog erre menni.

ma 07:21
 7/10 anonim ***** válasza:
Valószínűleg hazudik neked mert valaki molesztálta, megerőszakolta, vagy a családjában történt olyasmi és nem tudja feldolgozni. Pszichológus kéne neki és az, hogy tényleg azon legyen, hogy túllépjen rajta.
ma 09:37
 8/10 anonim ***** válasza:
Egyetértek a 6-ossal, az anyukájával, szüleivel kellene beszélni, ha vagytok olyan viszonyban. A tünetek alapján egy súlyosan traumatizált lányról van szó. Ha nem, akkor meg valami mentális problémája van.
ma 09:38
 9/10 anonim ***** válasza:
Én is nem értek egyet se a 6-al, se a 8-al. Beleavatkozni nem kéne főleg a háta mögött! Neki kell mondani, hogy vagy összeszedi magát és elmegy szakemberhez, vagy elhagyod mert ez így nem kapcsolat hiszen nem bízik benned és terhet pakol a válladra amelyeket nem kéne. Ultimátumot adj neki. Ne húzd az időd mert tönkretesz téged. Vagy ne szólj semmit egyszerűen szakíts azt kész. Szerintem ha eddig nem tudott rajta segíteni senki akkor nem lesz belőle semmi. Tök fölöslegesen maradsz vele, de amúgyis évek kellenek ahhoz, hogy úgy ahogy kiheverje ami történt, nem hónapokról van szó. Egyébként nagyon egoista mert tudnod kéne mi van bár igazából ismerkedni se kéne neki, pláne nem kapcsolatban lennie ha nincs mentálisan jól.
ma 09:45
 10/10 anonim ***** válasza:
(*Én nem értek egyet...)
ma 09:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!