Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A mai világban alap dolog...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A mai világban alap dolog hogy egy nő is dolgozik miközben kisgyereke van otthon?

Figyelt kérdés

A feleségem úgy nőtt fel hogy az anyukája nem dolgozott azóta mióta ő es a testvérei megszülettek, apósom dolgozik egyedül, ő fizet mindent.

Mi még fiatalok vagyunk és van egy kis gyerekünk. A feleségemnek mondtam hogy jó lenne ha visszamenne dolgozni mert nekem nehéz mindet fizetni egyedül, főleg hogy egyszeri fizikai munkás vagyok, nincs olyan jó fizetésem, bár azért jut is marad is.

Ő viszont mindig azt mondja hogy a gyerek miatt nem tud és az is munka hogy ő a gyereket otthon ellátja, csak sajnos abbol nem élünk meg. Mi külföldön vagyunk ahol nincs gyes, gyed, nincs allami bölcsöde sem, mindenért fizetni kell. Anyósom tudna segiteni a gyerekfelügyeletben csak nem akar, vagy bölcsödét is tudnánk fizetni ha a feleségem teljes állasban dolgozna mert akkor abbol tellene ra, akkor is ha nem olcso dolog ez nalunk

Ahogy elnézem az ismerőseimet akiknek ilyen idős gyerekük van, mindegyik családban dolgozik a nő is. Egyik családban pl az anyuka szépségszalonban van és 2 helyen is dolgozik. Egyik ismerősöm gyárban csomagol ahol a férje is dolgozik csak a nő 4 órában délután, mikor a férje hazaért. Ezt az opciót is felvetettem a feleségemnek mert én 1 műszakban dolgozok.

Más pedig online websopot üzemeltet otthonrol, veszi az árut, otthon bedobozolja és feladja a futárral mindezt 2 kisgyerek mellett.

Egyik régi ismerősöm férje elment kömüves mellé, a feleség meg irodán dolgozik és viszik a gyereket maganbölcsödébe.

Sokszor ugy érzem az én feleségem az egyedüli akiben nincs benne az hogy akkor ő is hozzájárulna anyagilag a sajat költségeinkhez :(

2023. márc. 13. 02:23
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
100%

30

Ha otthon vsgy a gyerekkel, akkor NEM, nem eltartanak, hanem neveled a KÖZÖS!!!!!! gyereket.

P.S. én szüljek, en sporolojak, én vágjam derekba a karrieremet, én rakjam össze az egzisztenciális hatteret....Erdeklődnék, hogy TE pasiként, a f*szodon kívül mit raksz bele? (merthogy pasi vsgy, nő ilyrt nem ir le)

2023. márc. 15. 09:31
 32/48 anonim ***** válasza:
87%
Aki "nagyon nem akarja, hogy eltartsák", csed, gyed, gyes alatt, az javaslom még ne vállaljon gyereket. A csed még oké, de a max gyed sem egy olyan irgalmatlan nagy összeg havonta, hogy abból gyerekkel együtt éljen az ember és anyagilag ne szoruljon rá a férjére/párjára. Ez egy ilyen időszak... és hogy picit szebben fogalmazzam meg a 31-es kommentjét, amivel amúgy egyetértek, vállalna a kisf*szom úgy gyereket, hogy legyen SAJÁT megtakarításom erre az időszakra (merthogy közös nyilván van) és oldjak meg mindent egyedül.
2023. márc. 15. 09:41
 33/48 anonim ***** válasza:
26%

Nő vagyok kedves #31-es :)

A közös gyereket kell eltartania a fèrfinak és nem tèged. A mai világban egy fèrfira támaszkodni amyagilag, az a legnagyobb butaság. Pillanatok alatt lelèpnek, kisgyerek mellett is, még a gyerektartásèrt is pereskedni kell sokszor.

2023. márc. 15. 09:58
 34/48 anonim ***** válasza:
85%

33

Ertem! Ha mindketten dolgozunk, (en magamat tartom el, a férfi a KÖZÖS gyereket, akkor ki fog gondoskodni a gyerekről) ???

2023. márc. 15. 10:01
 35/48 anonim ***** válasza:
100%
33-as, nem kell gyerekkel megfogni azt, aki nem szeret. A legtöbb férfi imádja a gyerekeit. Másrészt tanulhatnál az állatvilágból, szinte minden anyának van hosszabb-rövidebb korszaka, ha gyereket szül, amikor kiszolgáltatott lesz és a gyerekkel együtt függ a férfitől. Persze lehet a nőnek erős szülői háttere, ami akár romboló is lehet a kapcsolatra, ha a férfi szerepét átveszik ebben a kiszolgáltatott időszakban.
2023. márc. 15. 12:08
 36/48 anonim ***** válasza:
100%
Mérnök vagyok, két állásban dolgoztam, jelenleg gyed-en vagyok a kisfiammal. Marha jó fizetésem volt, nagyon jó csed-em, vannak közös, családi megtakarításaink és ha bármi történne megtudnék állni a lábamon egyedül is a gyerekünkkel, ha éppen dolgozok. De azt kell hogy mondjam a gyed-emmel így is kiszolgáltatott helyzetben vagyok és pont. Titokban a párnacihába kellett volna gyűjtögetnem a gyerek érkezése előtt, hogy most eltudjam tartani magamat? Egyáltalán mit nevezünk saját magam eltartásának? A rezsi, hiteltörlesztő, benzin, kaja, gyerekkel kapcsolatos költségek, kutya költségek beleszámítanak? Vagy csak ha kozmetikushoz megyek? Vagy hogy kéne ezt érteni? Vegyem külön a kaját magamnak, a férjem meg vásároljon magának és a gyereknek? Ez azért némileg abszurd. Hiába van biztos "múltam" anyagi értelemben és hiába mehetnék vissza kb. azonnal dolgozni, ha úgy alakulna, a gyereket nem tudom beadni bölcsibe, mert még túl kicsi, innentől kezdve mit csináljak havi 255 ezer forintból a válás küszöbén a hivatalos vagyon megosztásig? És szerintem nem az én példám az átlag... Bőven nem. Szóval gyereket vállalni kiszolgáltatott helyzet és kész. Kár ezen vitázni.
2023. márc. 15. 14:05
 37/48 anonim ***** válasza:
100%

36

Egyre több nő (engem is belértve) hazassági szerződest köt, amiben benne van, hogy a gyerek születese után, a gyermek 6 éves koráig, asszonytartást IS koteles fizetni, ha netán válnánk. (a gyerektartás mellett persze) Nálunk az anyós akarta egyébként a hazassagi szerződést! Én mondtam, hogy jó, majd beleírtam az én dolgaimat is 😅 Na ez persze már nem tetszett neki. Nem kérnek semmit amugy, ha arra kerulne a sor. Normális nő, eleve nem szül csóró pasinak, és az ilyen szerződés nem rossz, ha anyuka nem az Aldi pénztárból megy szülni... (neked is, nekem is, magadabb kvalitasu, jó fizetéssel járó mumkahelyet kell(ett) feladni, persze a pasiknak könnyü pampogni, akinek lehet egyszerre karriere is, meg családja is

2023. márc. 15. 15:48
 38/48 anonim ***** válasza:
50%
Off:A 255-ös gyeddel magas kvalitású és fizetésű munkakörről beszéltek? Szerintem egy Aldi pénztáros többet kapna.
2023. márc. 15. 16:00
 39/48 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 38-as, látom képben vagy. :D

A gyed maximalizálva van jelenleg nettó 243.600 forintban. Plusz hozzácsaptam a családi pótlékot a maga 12 ezer forintjával. Na jó, akár a családi adókedvezményt is hozzáadhatom, az még egy 10-es. Ha nem dolgozom, ez bizony ennyi, akkor is, ha előtte 5,5 milliós nettó havi bevételem volt (nem ennyi volt, ez gondolom egyértelmű).

37# Az én anyósom is jött a házassági szerződéssel, nehogy kisemmizzem a kicsi fiát... Aztán a kicsi fia lerendezte. Mi együtt szereztük a teljes vagyonunkat, egy-egy bőrönddel érkeztünk a kapcsolatunkba. Nálunk evidens, hogy hol én tolom jobban a szekeret, hol a férjem. Felőlem ő is maradhatott volna itthon gyed-en, akkor ő lenne kiszolgáltatva nekem. Nem akart, ez a MI döntésünk volt, ennyi. Így én vagyok a kiszolgáltatott. Anyós meg némileg el van tájolva, dehát istenem...

2023. márc. 15. 18:35
 40/48 anonim ***** válasza:
100%
Köszönöm 39-es valóban, a CSED-re gondoltam!😅 Én ezeket mindig keverem.🤦🙂
2023. márc. 15. 18:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!