Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A mai világban alap dolog hogy egy nő is dolgozik miközben kisgyereke van otthon?
A feleségem úgy nőtt fel hogy az anyukája nem dolgozott azóta mióta ő es a testvérei megszülettek, apósom dolgozik egyedül, ő fizet mindent.
Mi még fiatalok vagyunk és van egy kis gyerekünk. A feleségemnek mondtam hogy jó lenne ha visszamenne dolgozni mert nekem nehéz mindet fizetni egyedül, főleg hogy egyszeri fizikai munkás vagyok, nincs olyan jó fizetésem, bár azért jut is marad is.
Ő viszont mindig azt mondja hogy a gyerek miatt nem tud és az is munka hogy ő a gyereket otthon ellátja, csak sajnos abbol nem élünk meg. Mi külföldön vagyunk ahol nincs gyes, gyed, nincs allami bölcsöde sem, mindenért fizetni kell. Anyósom tudna segiteni a gyerekfelügyeletben csak nem akar, vagy bölcsödét is tudnánk fizetni ha a feleségem teljes állasban dolgozna mert akkor abbol tellene ra, akkor is ha nem olcso dolog ez nalunk
Ahogy elnézem az ismerőseimet akiknek ilyen idős gyerekük van, mindegyik családban dolgozik a nő is. Egyik családban pl az anyuka szépségszalonban van és 2 helyen is dolgozik. Egyik ismerősöm gyárban csomagol ahol a férje is dolgozik csak a nő 4 órában délután, mikor a férje hazaért. Ezt az opciót is felvetettem a feleségemnek mert én 1 műszakban dolgozok.
Más pedig online websopot üzemeltet otthonrol, veszi az árut, otthon bedobozolja és feladja a futárral mindezt 2 kisgyerek mellett.
Egyik régi ismerősöm férje elment kömüves mellé, a feleség meg irodán dolgozik és viszik a gyereket maganbölcsödébe.
Sokszor ugy érzem az én feleségem az egyedüli akiben nincs benne az hogy akkor ő is hozzájárulna anyagilag a sajat költségeinkhez :(
Én dolgoztam a gyerekeim 3 hós korától kötetlen munkaidőben itthonról. Na de olyan munkából mentem szülni, aminél ez megoldható. Utána 2 évesen mentek bölcsibe.
Rokonomék kimentek külföldre, ahol nem volt bölcsi meg ovi se, csak suli 5 éves kortól. Apuka maradt otthon a gyerekkel 3 éves korig, aztán még 4 éves korig a fizuját elvitte a bébiszitter.
Az én ismeretségi körömben, családomban minden nő dolgozik.
N
Csak én hiányolom a kérdésből, hogy mégis MEKKORA az a gyerek? És hol vagy te a kérdésből? Vagy a te szüleid?
Az egyik munkahelyem részmunkaidős volt, elég jó időbeosztással, amikor szülni mentem. Ide visszatértem a kislányom egy éves kora körül, de úgy, hogy amikor nekem dolgoznom kellett, vagy a férjem, vagy anyukám vett ki szabit, vagy ha nagyon nem tudtuk máshogy megoldani bébiszittert hívtunk. Nem anyagi kényszer, vagy nyomás vitt bele, én éreztem úgy, hogy szellemileg szükségem van erre a heti egy-másfél nap munkára. Mellesleg megjegyzem, hogyha ezt magánbölcsivel, vagy bébiszitterrel tudnánk csak megoldani, akkor az valószínű többe kerülne, mint amennyi fizetést a munkámért kapok, akkor meg aztán csak egy drága hobbi lenne.
Én már a lányunk születése előtt is így terveztem és ezt meg is beszéltük a férjemmel.
Ti hogy terveztetek?
Sajnos o nem vallalkozo szellemu hogy belekezdjen valamibe. Lehet arulni nagy webshopon keresztul termekeket, csak jutalekon vonnak le. Szoval nem kell webshopot kesziteni csak termek kell amit veszel vagy keszitesz es el akarsz adni. Egyik ismerosomnek 3 kisgyereke van otthon es a felesege kezmuves termekeket keszit es azokat arulja online. Nem tudom mennyire sikeres de legalabb torekszik ra hogy keressen penzt.
En vigyaznek a gyerekre mikor o dolgozik. De akar anyosom is tudna segiteni, csak neki az unoka nem azt jelenti mint egy normalis nagyszulonek. Havonta 2szer megnezi es ennyi.
A babysitter dragabb ha egesz nap vigyaz a gyerekre. Ugy eri meg foglalkoztatni hogy nehany oraban csak pl en hazaerek 5-re, felesegem mondjuk 4 kor elmenne dolgozni akkkor 1 orara atjonne valaki. Bolcsode munkaidoben van nyitva mert pont ez a lenyege hogy akkor legyenek ott a gyerekek mikor a szulok dolgoznak.
Azert mentem kulfoldre mert a felesegem kulfoldi, o itt szuletett, nem tud magyarul es nem is akarna Magyarorszagon elni. A szulei is itt laknak nem messze tolunk.
A munkam olyan amihez van kepesitesem. Ha nincs diplomam akkor nem lehet mernok allasom. Ugyanezzel kevesebbet keresnek Magyarorszagon.
A gyerek 1.5 eves. Itt nala kisebbeket is elvisznek bolcsodebe. Magyarorszagon is vannak ismeroseim akiknek ilyen idos gyerekuk van es mindket szulo doglozik.
Szuleim Magyarorszagon vannak, azert nem emlitettem oket. Nem tudnak segiteni a gyerekfelugyeletben. Ha ott laknank akkor az biztos hogy anyam az osszes szabadidejet az unokajara aldozna. Most is azt csinalja. Sose mond nemet mikor a tesom viszi hozzajuk a gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!