Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szerintetek ki látja ezt rosszul?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek ki látja ezt rosszul?

Figyelt kérdés

Több éve vagyok kapcsolatban a barátommal. Van egy lány ikertestvére, akit alapvetően bírok, sokszor jár bulikba, ezért gyakran kéri kölcsön ruhámat/cipőmet/ékszert, ilyesmit. Egy gond van ezzel, ha nem szólok, nem igazán kapom ezeket vissza. Biztos nem rossz szándékból, gondolom csak elfelejtődik, viszont emiatt, ha tudom, hogy megvolt az alkalom, általában szólok a barátomnak, hogy akkor szeretném ezeket a dolgokat visszakapni. Ő meg mindig rákérdez, hogy amúgy minek nézem őket, nem lopják ám el, meg visszaadnák maguktól is.

Oké, csak mikor? Nem akarok türelmetlenkedni meg irigynek tűnni, de ha én kölcsönkérek valamit, az az első, hogy amint tudom, visszaadom, nem hónapokat ülök rajta. Én vagyok nagyon rugalmatlan, vagy ez tényleg gáz? Kicsit már én tűnök bunkónak, hogy kérdezgetem, mikor kapom vissza. Szerintetek? Illetve ezt hogyan beszéljük meg?

2023. febr. 13. 13:19
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Amikor odaadsz valamit, kérd meg, hogy az esemény után azonnal adja /külldje vissza. Beszéljétek meg konkrétan.
2023. febr. 13. 13:22
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem te vagy gáz. Én eleve úgy adnám oda, hogy figyelj, bármit, amit kölcsönadok, 3 napon belül automatikusan vissza kell adnod. Ha ez nem megy , akkor nem adom oda.És ezt következetesen betartanám.
2023. febr. 13. 13:24
 3/14 A kérdező kommentje:
Az a legfőbb bajom igazából, hogy ezt a barátommal nem lehet megbeszélni. Értem, hogy a testvére, biztos jobban védi pláne, hogy ikrek, szorosabb kötelék, meg minden, de én meg a barátnője vagyok, aki jószándékúan kölcsön adta a cuccait. Az, hogy visszakérem a saját (egyébként nem olcsó) dolgaimat, szerintem normális. Szívesen odaadom, de ne kelljen már könyörögnöm, hogy visszakapjam. Maguktól meg sajnos, hiába mondja, nem jut eszükbe. És nem, nem hiszem, hogy lopnak, de mit kéne tennem, várnom, hogy egyszer talán egy év múlva eszükbe jut, vagy mi? Egyszerűen nem lehet vele megbeszélni, mert még engem állít be bunkónak. Hogyan mondhatnám még ezt neki? Annyira idegesít.
2023. febr. 13. 13:28
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ne add kölcsön. Mondasz valami kifogást, pár alkalom után le fog esni nekik és békén hagynak.
2023. febr. 13. 13:35
 5/14 anonim ***** válasza:
87%

Nagyon gáz a barátod és a tesója viselkedése is.

Én lekoptatnám a lányt, nem adnék kölcsön többet neki. Ha pedig ez gond, legalább tudod, hogy a barátod segélyszolgálatnak tart.

2023. febr. 13. 13:37
 6/14 anonim ***** válasza:
87%

Én sorompóba lépnék a helyedben. Nem adnék többet kölcsön ruhát. És meg is mondanám: a lány magától nem adja vissza, a barátod meg még téged néz bunkónak, ha szóba mered hozni.

Egyébként, bár én férfi vagyok, ez nyilván más gondolkodásmód, de milyen prosztó dolog már folyton ruhát kölcsön kérni! Mintha valami hajléktalan csavargó lenne, akinek nem telik ruhára! Vegyen magának olyat és annyit, ami neki kell, és járjon azokban.

Szerintem egyébként a barátod is nem kicsit pióca természetű, ha eddig ezen nem akadt fenn. Csak te ezt nem látod, mert elvakít a szerelem.

2023. febr. 13. 13:37
 7/14 anonim ***** válasza:

Nem adnek kolcson csak olyat, ami nem.kell mar nekem.

Nalunk a mostohalanyom volt ilyen, azzal sulyosbitva, hogy egy ido utan mar nem kert/kerdezett csak felturta a szekrenyeim es elvette, ami tetszett neki. Mondvan kolcsonkeri es majd visszaadja. Ha én nem.mentem es szedtem ossze a dolgaim a kupiban, mocsokban a szobajabol, akkor sose adta volna vissza.

Te ennel szerencsesebb helyzetben vagy, ha nem egyutt laktok.

Ha maskepp nem.megy szepen elkezdesz mellebeszelni, hogy te is kolcsonkaptad...blabla

2023. febr. 13. 13:44
 8/14 A kérdező kommentje:
Hát elég sokszor megtetszik neki rajtam valami, szóval még biztos kér majd kölcsön. Én eddig szívesen adtam, de tényleg kezd elegem lenni. Ha legközelebb nem adok, akkor meg az lesz a baj. Az a gond, a barátom már szerintem tényleg azt hiszi, hogy még én vagyok az irigy.
2023. febr. 13. 13:45
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Pedig pont az ilyen helyzetek jók arra, hogy kiderüljön a barátod VALÓDI jelleme!

Persze mindig fájdalmas azzal szembesülni, hogy valaki érdemtelen volt a szerelmünkre...

2023. febr. 13. 13:47
 10/14 anonim ***** válasza:
93%

Nagyon ügyesen csinálja.

Nem elég, hogy állandóan kölcsönkéreget és nem adja vissza, még azt is sikerül abszolválnia, hogy te érezd magad kellemetlenül.

Gratula neki.

2023. febr. 13. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!