Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Családi vita, ki látja rosszul?

Családi vita, ki látja rosszul?

Figyelt kérdés
A napokban vendegsegben voltak nálunk az én szüleim, van egy 12 éves öcsém, aki elég nehéz természetű, amihez hozzá tartozik az is, hogy sokszor kerül veszélyes helyzetekbe hirtelenkedesbol, meggondolatlansagbol, van egy kisbabánk, nem tiltjuk tőle, de mindig elmondjuk hogy ő egy baba és vigyázzon rá, nyugodtan, átgondoltan nyúljon hozzá, és ne dobja le az olebol mikor felpattan, mert eszébe jutott valami. Ennek ellenére, a babánk a földön játszott hason, mire az öcsém mikor azt gondolta nem figyel senki, gondolta ő majd atforditja nem is értem miért a hátára, persze hatalmasat szólt szegény buksija, nagy sírás, a férjem végig nézte ezt az egészet és azonnal leteremtette az ocsemet, aki nagyképűen közölte hogy ő ugyan nem csinált semmit, amikor a férjem látta, hogy ráadásul még csak nem is egy finom mozdulat volt hanem egy durván rantok rajta egyet. Erre a megjegyzésre teljesen felkapta a vizet, és ordítani kezdett vele, az öcsém meg csak azt hajtogatta, hogy ő semmit nem csinált, és nehogy már ő tehessen erről. Egyébként anyukám is látta, hogy az öcsém hozzá nyúlt, azt nem hogy pontosan mi történt. Persze bocsánat, vagy nem akartam rosszat azóta sem hangzott el, most a szüleim szemében a férjem egy agresszív állat, mert egy 12 éves gyerekkel miért ordít. Nagyon jó volt a kapcsolat közöttük, és most szóba sem állunk, nagyon aggaszt ez az egész, mert olyan mintha választanom kellene a saját családunk és a szüleim között. Én nem érzem úgy, hogy ezt a férjem reagálta túl, valószínű én is így reagáltam volna le, ha látom, pláne ismerve az öcsém, aki sunyi, és sokszor csinál csak azért valamit hogy a figyelem középpontjában legyen, az meg külön bánt hogy azóta sem kért elnézést.
2022. jan. 3. 00:03
1 2 3 4 5 6
 1/53 anonim ***** válasza:
85%

Te és a férjed jól látjátok.

A szüleid rosszul.

Az öcsédnek semmi baja nem lehet abból, ha leordítják a fejét.

A babádnak lehetett volna baja abból, ha durván rántanak rajta.

Innentől kezdve nincs miről beszélni.

Szüleid nevelték volna meg az öcsédet.

Én még azt is fölvetem, nem szándékos volt-e.

Mekkora tufának kell lenni ahhoz, hogy valaki egy kisbabához durván nyúljon?

2022. jan. 3. 00:12
 2/53 anonim ***** válasza:
84%

"az öcsém mikor azt gondolta nem figyel senki"

E félmondat csak erősíti bennem, hogy szándékosan csinálta.

#1 voltam.

2022. jan. 3. 00:14
 3/53 anonim ***** válasza:
70%
Biztos hogy szandekos volt.
2022. jan. 3. 01:09
 4/53 anonim ***** válasza:
81%
Nem biztos, hogy szándékos volt, de az öcséd örülhet, hogy megúszta egy lekiabálással. Meg kéne nevelni a kis gyökeret anyádéknak, nem pedig még őt védeni...
2022. jan. 3. 01:16
 5/53 anonim ***** válasza:
21%

Tehát a férjed mindent látott, de csak végignézte, oda nem ugrott volna…

Gondolom, semmi nem történt, csak a férjed egy agresszív állat, az öcsi meg mindenért a bűnbak

2022. jan. 3. 01:33
 6/53 anonim ***** válasza:
82%
Azért egy tizenkét évesnek már fel kéne fogni mit szabad meg mit nem.. Ne nyúljon a picihez ha nem képes óvatosan bánni vele. A férjednek üvölteni nem kellet volna, de nagyon megértem miért tette mikor hazudozni kezdett az öcséd. Csak semmin se segített vele...
2022. jan. 3. 02:08
 7/53 anonim ***** válasza:
71%
Ó, férjed még nagyon pacifista volt ahhoz képest, én mit tennék, ha így bánna a gyerekemmel. Öcsinek akkorát lekevertem volna mindenki előtt, hogy minimum egy hónapig csöng a füle. És anyáméknak meg is mondtam volna, hogy ha már így elcseszték a nevelését ennek a gembasznak, a gyerekem közelébe nem jön és immáron az én házamban nem kívánt vendég. Azért nem egy 5-6 évesről van szó, akit lehet nevelni, sajnos...
2022. jan. 3. 02:20
 8/53 anonim ***** válasza:
71%
Ja, öcsi amúgy elég narcopata pozitív a leírás alapján, úgyhogy én nem bánnám, hogy megromlott ez a viszony. Már most produkálja a "nem szeret, nem szorong, nem tanul" tüneteket....
2022. jan. 3. 02:23
 9/53 anonim ***** válasza:
86%
12 evesen azert mar nem kisgyerek, nem is kell neki magyarázni hogy ez egy baba, magától kene tudnia hogy nem dobáljuk. Szuleidet meg kerdezd meg hogy ok mennyire örültek volna hogyha teged vagy az ocsedet babakoraban egy hülyegyerek jol eldobalja.
2022. jan. 3. 03:03
 10/53 anonim ***** válasza:
35%

Ennyiből sajnos nehéz megítélni, hogy kinek volt igaza, de nem is értem az egészet; miért zavarta az öcsédet az, hogy a gyerek hason fekve játszik, nem pedig háton? Tudod, van az a vicc, hogy a szőke nő megkérdezi, hogy a kisbabák miért a hasukon kúsznak, amire az a válasz jön, hogy háton kúszni nehezebb lenne. Ugyanez a helyzet a kisbabáddal is, az öcséd pedig egy idióta kretén, hogyha ilyenekkel foglalkozik.

Ezt először a férjeddel kell lerendezned. Ha ő tartja magát a sztorijához, akkor valószínűleg tényleg úgy történt, így talán jobb is, hogyha (végérvényesen) összevesztetek, mert a végén a híradóban szerepelnétek azzal, hogy egy 12 éves gyerek földhöz vágott egy kisbabát, aki belehalt.

Ha a férjed higgadt fejjel mégis azt mondja, hogy esetleg máshogy történt, ő látta rosszul, akkor meg kell tervezni, hogy hogyan tisztázzátok a dolgokat. Mindenesetre -tanulva az esetből- ha akármilyen vendég megy hozzátok, akkor vagy elzárva legyen a kicsi, vagy mindig valamelyikőtök közelében.

2022. jan. 3. 03:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!