Családi vita, ki látja rosszul?

Nem is tudtam, hogy ti szuper gyors mozgású nindzsák vagytok. :D
Ha láttok egy ilyen esetet, ami 1 másodperc alatt zajlik le, még arra is van időtök, hogy 1 másodperc alatt oda is ugrotok. :D Az igen, szuperek vagytok. :D
Meg idióták.

31!
Mondjuk kimondottan lassú vagyok, de:
1, nem hagyom felugyelet nélkül a csecsemőt
2, ha már ott hagyom és látom, hogy valaki olyan közeledik hozzá, akinek nem kellene, akkor oda megyek, vagy minimum kinyitom a szám és figyelmeztetem az illetőt.

31, jó eséllyel a 12 éves se gyors mozgású nindzsa volt...
És elég lett volna, ha az apa annyit vakkant, hogy ne bántsd, ne piszkáld, hagyd békén, de meg se nyikknat ugye.

32-re:
A kisbabát lerakták olyan helyre, ahol nincs törékeny és éles tárgy. Nincs olyan, amit magára ránthat, lenyelhet, becsípheti az ujját stb. stb. És a férj nem gondolt arra, hogy a vendégeket ugrásra készen kell figyelnie, mintha harapós kutyákat engedett volna be a szobába. Nyilván beszélgetett az anyósával is, a a kisbaba a szőnyegen volt, a 12 éves suttyó meg ott lehetett a közelében. Nem zavarták el, hogy "Hé, tűnj onnan, mielőtt még sérülést okozol neki!" - Egyébként ha ezt tették volna, akkor a szülők meg biztos ezen álltak volna neki pattogni. A leírtak alapján simán kinézem belőlük.
Ezek után nyilván úgy féltik majd az öcstől a gyereket, mintha egy rotweiler szabadulna be ilyenkor a lakásba. Ill. remélhetőleg egy darabig nem is lesz találkozás, amit a kérdező helyében én csöppet se bánnék.

"A férjed helyében úgy elvertem volna öcsédet mint szódás a lovát."
A férjet meg úgy elverném a gyerek apja helyében, hogy összeszarja magát, ha csak egy ujjal is hozzá mer érni.

sokszor kerül veszélyes helyzetekbe hirtelenkedesbol, meggondolatlansagbol, van egy kisbabánk, nem tiltjuk tőle, de mindig elmondjuk hogy ő egy baba és vigyázzon rá, nyugodtan, átgondoltan nyúljon hozzá, és ne dobja le az olebol mikor felpattan, mert eszébe jutott valami.
ilyennel nem hagyunk felügyelet nélkül csecsemőt. Vagyis értelmes felügyelet nélkül, mert apu ugye egy hülye.

39-re:
Abban egyetértek veled, hogy ha a 12 évessel foglalkoztak volna, lekötötték volna, akkor valószínűleg nem csinált volna ilyet.
Ettől függetlenül én nem ügyetlenkedésnek, hanem szándékos, rosszindulatú viselkedésnek tartom, amit a babával tett. És egy 12 évest már felelősnek tartok ezért. Mégsem egy négyéves gyerek! És az, hogy ő így viselkedik, az bizony a szülők nevelésének az eredménye: nyilván ők is pontosan érzik ezt, ezért is nem akarták beismerni, hogy itt a gyerekük volt a tirpák, és az apja helyett kapta a lecseszést a sógortól.
Az "így viselkedik" kifejezés alatt pedig nem csak azt értem, hogy durván fordította át a gyereket, hanem azt is, ahogy a férj számon kérését lereagálta.

Én már 10 évesen vigyáztam a rokonok babáira. Gyerekfüggő is, rá lehet-e bízni.
De ha a gyerek ilyen, minta kérdező öccse, nem kell engedni, hogy foglalkozzon a kicsivel, és talán egy kis nevelés sem ártana neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!