Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Elvárhatom a férjemtől, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elvárhatom a férjemtől, hogy abba hagyja a meccsre járást?

Figyelt kérdés

25 évesek vagyunk, fél éve házasok, nincs gyerekünk.

Vasárnaponként meccsre jár, mint játékvezető asszisztens. Mindig pestre kell emiatt utaznia, így vasàrnapot egyedül szoktam tölteni.

A családom messze lakik, mert az ő családja van a közelben. Így én ezen a napon egyedül szoktam lenni. Nem igazán sikerült még barátot találnom itt, akivel együtt tudnám tölteni ezeket a napokat, hogy ne érezzem tisztára kukának a vasárnapot.

Szombaton mindig anyóséknál vagyunk. Legalábbis 10-ből 8-9x.

Ami úgy néz ki, hogy a kanapén ülünk egész nap.

Anyósék ezt az időt is igencsak keveslik, mert ha 2 vagy ritkán 1 havonta hazamegyünk az én családomhoz, ott ott is alszunk és ott vagyunk 1 teljes hétvégét, ő nála meg nem és ez igencsak fáj neki.

No most azonban megmondtam anyósnak, hogy nekem ez nem tetszik a fia előtt.

Fejezze be a sopánkodást és a beszólogatást, mert azt fogja elérni, hogy szétmegyünk a fiával mikor most házasodtunk össze. Ne féltékenykedjen mikor hazamegyünk, ne szóljon emiatt be, ne méregesse kinél mennyit vagyunk, mert össze nem lehet hasonlítani.

Én sajnos nagyon belefáradtam ebbe az egészbe ebben az évben.

A pàrom elvileg esélyes, hogy januárba feljebb kerüljön mb2-be, ami már alap havi fizetést jelentene neki, de emiatt már lehet nem pestre, hanem még messzebb is küldhetik, az ország másik végére. Továbbra is a vasárnapokat egyedül töltöm.

Neki is töke ki van az utazgálàsból, mert saját megyéjébe nem meccsezhet.

16 éves kora óta csinálja ezt es fáj a szívemnek, de megmondtam, hogy én ebbe belefáradtam, nem ezért költöztem vele össze, hogy minden hétköznap azt vàrjam, hogy hétvége legyen, majd szombaton náluk üljek majd vasárnap egyedül legyek.

Nyilván nyáron màsabb jobban ki lehet mozdulni, de télen nem olyan.

Én nagyon össze vagyok zavarodva, gondolkodtam, hogy elmegyek pszichológushoz, csak vagy 1-2 hónap mire időpontot kapok és sajnos rettentő sokba kerül és nem is biztos, hogy fog nekem tudni segíteni.

Pár terápián is gondolkodtam, na de annak az ára meg még durvább és sajnos 1 alkalom nem segítene úgy sem.

Kérlek segítsetek nekem.

A párom nagyon szeret annak ellenére, hogy jól összevesztem az anyjával meg az apjával.

Nekem ad igazat. Próbál megvédeni. De bármit mond ő vagy én a szülei mindig mondanak valamit rá, hogy cáfoljanak.

Sajnos a párom semmi esetre se hajlandó innen elköltözni.

A làtogatásukat fontosnak tartja.

Én értem 1 nap valóban nem sok 1 hétből.

De úgy elég soknak érzem, hogy a vasárnap se rólunk szól.

Hétköznap meg aludni térünk haza.

2022. dec. 18. 23:12
1 2 3 4 5
 11/49 A kérdező kommentje:

A párom anyja csak annyit tudott erre mondani, hogy hamarabb kellett volna gondolkodni, mint házasodni.

Házasság előtt már félévet együtt éltünk egyébként.

Szeretjük egymást tiszta szívből én azt gondolom.

De ő nagyon az anyukája irányítása alatt áll sajnos és a szülei nagyon nagyképűek és irigyek, önzők sajnos.

2022. dec. 19. 00:05
 12/49 anonim ***** válasza:
80%

Ha párodnak ez a hobbija és így ismerted meg, akkor úgy korrekt, hogy ezt elfogadod tőle EGY ÉLETEN ÁT.

Ti már össze vagytok házasodva. Ezeken akkor kellett volna gondolkodni, amikor fölmerült a házasság, a közös jövő. Ha neked ez sok, akkor kellett volna dűlőre jutni - vagy elbúcsúzni egymástól.

Az viszont abnormális, hogy a hét másik pihenőnapján, szombaton, szinte mindig az a program, hogy anyóséknál vagytok. Még ha csak ott ebédelnétek (~1-2 óra) az is túlzás lenne minden szombaton, de egész napra pláne.

Többen fölvetették, hogy utazz a pároddal. Ebben van ráció, és akkor úgy kéne, hogy ti ketten külön autóval. Nem tudom, így nem lenne-e túlzottan nagy költség, de akkor pl. az 5 óra utazás az (még ha fárasztó is) 5 óra kettesben eltöltött beszélgetést jelentene.

Anyósékhoz meg untig elég havonta egyszer elmenni. Havonta egyszer meg a te szüleidhez. A többi szombaton pedig szigorúan egymással lenni, közös programokat csinálni vagy csak örülni egymásnak otthon.

2022. dec. 19. 00:18
 13/49 anonim ***** válasza:
86%

12-es vagyok.

Az nem opció, hogy vasárnap, ha nem mész a pároddal (pl. mert túl messzire kell mennie), akkor a magad szüleihez mész haza egyedül? A te szüleid milyen messze laknak tőletek?

2022. dec. 19. 00:22
 14/49 anonim ***** válasza:
86%
Én csak azt nem értem, hogy télen milyen meccsek vannak. A bajnokságok hetek óta szünetelnek, legközelebb februárban folytatódnak.
2022. dec. 19. 00:29
 15/49 anonim ***** válasza:
25%

És nem jó 1 majdnem teljes nap egyedül? Áthívni a csajokat, házimunkák nyugodtan: mosás, takarítás, főzés hétfőre,..., borotválkozás, lazulni a kádban egy pohár borral és zenével. Vagy bármi.

Vagy...miért nem mész be melózni? Nem lehet műszakot cserélni?

2022. dec. 19. 00:32
 16/49 anonim ***** válasza:
75%

Miért nem elég, ha anyósodéknál ott töltötök 1-2 órát, (esetleg időnként többet), de nem az egész szombatotok arról szól, hogy náluk ültök?

Miért nem szerveztek ilyenkor valami közös programot a pároddal, és mentek hozzájuk előtte vagy utána a maradék időben, illetve miért nem hagytok ki időnként egy hétvégét arra hivatkozva, hogy olyan programot szerveztetek, ami mellett már nem fér bele a náluk tett látogatás?

És mit csináltok hétköznap esténként? Mi az akadálya annak, hogy olyankor is töltsetek együtt minőségi időt, és kimozduljatok legalább 1-2 órára, ne csak mindig a hétvégét kelljen várni, hogy együtt lehessetek?

Megértem, hogy besokalltál anyósod viselkedésétől, de azért a "fejezze be a sopánkodást ...." helyett érdemesebb lett volna kevésbé konfrontatív stílusban elmondani neki, hogy nem töltötök több időt a te szüleidnél, és pont azért alszotok ott, mert hozzájuk sokkal ritkábban mentek, így összességében kevesebb időt töltötök velük.

Ha a párod örökké meg akar felelni a szüleinek (például azzal, hogy nem tud nemet mondani arra a szülői elvárásra, hogy minden hétvége felét náluk töltsétek), és nem tudja meghúzni a saját határait ilyen téren, vagy más olyan kérdésekben, amiben a szülei beleszólást szeretnének az életetekbe, akkor a helyedben óvatos lennék a családalapítási tervekkel.

A helyedben a válással való "fenyegetés" helyett elmondanám a férjemnek, hogy mik az érzéseim a jelenlegi helyzettel kapcsolatban, mi hiányzik, mit szeretnék, mire vágyom, és megnézni, hogy mennyire nyitott arra, hogy változtasson, és találjunk olyan kompromisszumokat,amiknél egyikünknek sem kell lemondani a számára fontos dolgokról, célokról, és ennek érdekében ő is képes alkalmazkodni, rugalmasságot tanúsítani.

Amúgy az esküvőtök nem volt egy olyan kialakult életritmusotok, ami mindkettőtöknek megfelelt? Nem beszéltetek arról, hogy hosszabb távon mik a tervei ezzel a vasárnapi játékvezetői asszisztens munkával?

2022. dec. 19. 00:37
 17/49 anonim ***** válasza:
89%
És mikor van közös programotok kettesben?
2022. dec. 19. 00:43
 18/49 anonim ***** válasza:
81%

Ha olyan dolog miatt balhézol ami a megismerkedés pillanatában is adott volt akkor finoman szólva butuska vagy. A párodnak ez az élete, ezt szereti csinálni, vagy mész vele, hogy együtt legyetek vagy elfogadod, hogy vasárnao nem látod túl gyakran.

Nem kell ezen veszekedni, ő nem fogja magától abbahagyni a hobbiját és ha esetleg felfüggeszti az is csak a saját elhatározása lehet. Ha nem szeretnél erre tekintettel lenni, akkor köszönj el békességben és keress olyan partnert akivel jobban összeilletek.

2022. dec. 19. 00:55
 19/49 anonim ***** válasza:
92%
A vele utázás mellett egy plusz érv, hogy egyes téves, vagy tévesnek hitt leshelyzet beintése után kórusban szidják az anyósodat... ;) Az azért feldobna, nem?
2022. dec. 19. 03:07
 20/49 anonim ***** válasza:
87%
Heti 1 nap anyóséknál. Kizárt lenne részemről. Havi 1x bőven elég. Így gyakorlatilag nincs életetek. Hétköznap munka, háztartás, hétvégén anyós meg meccs. Biztos nem élnék le így egy életet
2022. dec. 19. 05:51
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!