Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogy mondjam meg a páromnak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy mondjam meg a páromnak hogy nem bírom anyagiakkal? Vagy, hogy tanuljam meg elfogadni? (Én vagyok a nő)

Figyelt kérdés

Neki jó munkája van. Saját háza, kocsija, stb... Én szakmunkát végzek. Albérletben élek. Van autóm. Egész jól keresek. Bár a mostani inflációt és az üzemanyag áremeléseket nagyon megérzem.

Kijönnék a fizumból, ha ő nem lenne. (Ez csúnya volt, de így van.)

Ha főzök neki, hol én, hol ő fizet vásárláskor. Az utolsó néhány alkalommal én fizettem, mert így jött ki a lépés, vagy mert épp rámjött az, hogy kedveskedni szeretnék neki valami finommal. Mindig kérdezi hogy mennyi volt. De nem akarok élősködni, pofátlan lenni. Így nem mondom meg. Egyszer megmondtam, mert nem ért rá és megkért hogy intézzem el a nagybevásárlást. Akkor nem a felét, az egészet kifizette.

Ő hetente többször jár különféle rendezvényekre a munkájából kifolyólag. Heti egyre, vagy kéthetente egyre elhív engem is. Neki ingyenes ugye, nekem a belépőmet ki kell fizetnem. Alkalmanként átlag egy 10-es. Sokszor ő veszi a jegyet. Mindig felajánlom hogy kifizetem és mindig első szóra el is fogadja. (És néha kell oda azért valami rendes ruhát is venni.) Plussz ott vannak a hétvégi programok. Azoknak is mindig állom a felét.

Megtehetném hogy nem megyek vele. Néhányat már le is mondtam. Mindet nem akarom. Szeretek vele lenni. De nem bírom anyagilag.

Nem élünk együtt. Van hogy a hétvége után (minden kötelező költségemre félreteszek, így ki vannak fizetve) napi egy ezresem marad kajára. Olyankor félek, hogy ne akarjon átjönni hétköznap, mert nem tudok neki mit adni vacsorára.

Az autóm munkaeszköz, szükségem van rá. Így nem adhatom el, nem járhatok tömegközlekedéssel.

Nem szeretném hogy mindent ő fizessen. Nem akarom hogy gold diggernek nézzenek. Szeretnék a saját lábamon állni. Anélkül hogy kihasználnám őt. Vagy lellemetlenséget okozok azzal hogy közlöm, a programok több mint felére nekem nem telik.

Mi lenne a köztes megoldás?

2022. dec. 13. 20:30
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
82%
Voltam hasonló szituációban férfiként. Nem írigyellek.
2022. dec. 13. 20:34
 2/29 A kérdező kommentje:
Hogy ment? Mi lett a vége?
2022. dec. 13. 20:35
 3/29 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem simán mondd meg, elég keveseknek lenne több tízezer forintja minden héten ilyen programokra. Kérd meg, hogy többször csináljatok olyat, ami olcsóbb vagy nem kerül semmibe: csak üljetek be valahová egy kávéra/teára, városnézés, kirándulás, otthoni filmezés, társasjátékozás stb.
2022. dec. 13. 20:36
 4/29 anonim ***** válasza:
97%
Ha nincs annyi akkor ne menj sehova vele, vagy csak minimum, mert így nehéz lesz nagyon.
2022. dec. 13. 20:38
 5/29 anonim ***** válasza:
97%
Az őszinteségen kívül más opciót nem látok. Valószínűleg fogalma sincs, hogy mennyi pénzt kell beosztanod és, hogy néha szűkös a keret. A programok egy részét lemondod, mert nem fér bele. Szerintem simán megérti. Valószínűleg fel fogja ajánlani, hogy fizeti, aztán eldöntöd, hogy elfogadod vagy sem. Nem egyszerű az ilyesmi, hasonló helyzetben vagyok én is. Ha hozzá vagy szokva, hogy megoldod az életed, nem olyan jó érzés az, hogy valaki szponzorálja az életed.
2022. dec. 13. 20:38
 6/29 anonim ***** válasza:
76%

Miért nem lehet ezt megbeszélni? Nem értem ezt.

Mi is hasonló helyzetben vagyunk, de én leültem vele megbeszélni. Elmondtam, hogy nekem nem olyan anyagi helyzetem van mint neki. Normális, felnőtt emberek módjára megbeszéltük. Ha ez nem működik egy párkapcsolatban, akkor ott ette meg a fene.

19L

2022. dec. 13. 20:42
 7/29 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem is közöld vele ezt, hogy tudjon róla.
2022. dec. 13. 20:44
 8/29 A kérdező kommentje:

A városunkat már ismerjük, a környéket körbekirándultuk. A többinél megint csak ott van, hogy üzemanyag...

Egyébként annyira nem élne ő nagylábon. Nem akar étterembe menni. (Kivéve ha én azt mondom szeretnék. És fizeti is. De nem mondom.) Ha kirándulunk teljesen jól elvan az általam készített szendvicsen. Az a baj, hogy neki nem jó az 500Ft-os felvágott, mert az 1000-1200Ft-ost szokta már meg és reflexből azt rakja a bevásárló kocsiba. Nekem már ezek is megérződnek egy vásárlásnál.

Nem akarom őt úgymond átnevelni vagy vissza húzni. (1-2 termékkel kapcsolatban sikerült. Mert csak megszokásból nyúlt érte. De sokminden van, amiből ragaszkodik a minőséghez.)

2022. dec. 13. 20:46
 9/29 anonim ***** válasza:
91%

SZánalmas már ez a golddigerkedéstől rettegés.

Nem használod ki és nem szűnik meg az önállóságod, ha néha elfogadod, amit kínál. Neked ez sokba kerül, nehezen tudod kigazdálkodni.

Mellesleg ha neki főzől, az már önmagában kedvedkedés. Nyugodtan kifizetheti a hozzávalókat.

2022. dec. 13. 20:54
 10/29 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem is az a jó ha őszinte vagy, máskülönben hogyan. Nincs rbbe semmi szégyellnivaló, minden piszok drága.

Leültök és elmondod neki, hogy ez van. Azt is elmondod, hogy nem akarod, hogy mindent ő fizessen ki nrked. Szerintem meg fogja érteni.

2022. dec. 13. 20:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!