Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem egyeznek a terveink. Ez hosszútávon mennyire hat ki egy egyébként kiegyensúlyozott kapcsolatra?
Sziasztok! Elég nehéz helyzetbe kerültem. Lassan 7 éves kapcsolatról van szó. Mindennél jobban szeretem, és eddig nagyon kiegyensúlyozott volt a kapcsolatunk. Szakítani nem szeretnék.
Szóval a szitu: 18 éves voltam, amikor megismerkedtünk, ő 8 évvel idősebb, pont ezért fel sem merült bennem, hogy mire odáig jutok, hogy gyereket szeretnék, ő nem áll majd készen.
Természetesen beszélgettünk erről, és azt mondta, diploma után pár hónapot éljünk együtt eljegyzés előtt, dolgozzak egy évet, és majd utána lehet szó gyerekről.
Most viszont már 3. éve dolgozok, és nemhogy a gyerek nincs kilátásban, de még lánykérés sem volt. 2 éve élünk együtt.
Próbáltam erről beszélni vele az elmúlt hónapokban, de nem jutottunk dülőre. Azt mondta, azt sem tudja, 3 év mulva akar-e gyereket, és az eljegyzés témát ha felhozom, hárít.
Többször is vitatkoztunk emiatt. Mond igazságokat is, mert ilyen ingatlanárak mellett nehéz házat venni, és arról is volt szó a kapcsolatunk során, hogy ő akkor szeretne eljegyezni, amikor már kilátásban lesz ház is. Nem hisz ebben a több évig jegyben járásban, neki akkor számít igazi eljegyzésnek, amikor már tényleg látni a fényt az alagút végén. Ellenben számomra ez egy gesztus, kifejezné vele, hogy velem szeretné leélni az életét. Nehéz, de mivel ezt tisztáztuk már a kapcsolatunk elején, el tudom engedni.
Viszont nagyon megijesztett az, amit a gyerekvállalásról mondott, és elkeseredett vagyok amiatt is, hogy a gazdasági válság miatt borultak a céljaim. Nehezen érint, de azt veszem észre, hogy őt nem annyira. Nagyon sokat dolgozik, ezért szerintem arról van szó, hogy nekem több időm van agyalni, magamba szállni, stresszelni.
Ő nagyon maximalista, és neki előrebb van az, hogy legyen szép kertes ház, én viszont az első gyereknél ellennék egy panellakásban is, mert nekem meg az anyává válás élvez elsőbbséget. Pénzünk az szerencsére van annyi, hogy kényelmesen éljünk, megtakarításunk is van, nem arról van szó, hogy a semmire vállalnánk.
Úgy döntöttem, hogy kivárom, hogy úgy álljanak a csillagok, ahogy ő akarja, mert minden tervemnél előrébb való az, hogy a céljaimat vele szeretném elérni. Szóval arról van szó, hogy meglesz minden, amit szeretnék (valószínüleg), csak később, mint akartam. De nagyon nehéz, félek, hogy ki fogok borulni, és nem szeretném, hogy erre menjen rá a kapcsolatunk. Tulajdonképpen egy időzített bombának érzem magam. Volt valaki hasonló helyzetben? Mi lett a végkimenetel?
25/L 33/F
Próbálj picit "felülemelkedni", mintha nem Te írtad volna le ezt a történetet és olvasd újra, majd hallgass az első megérzésedre.
Dönts saját belátásod szerint, de ha dobbantani szeretnél, inkább most tedd, mint 3 év múlva. 25 évesen még könnyebben találsz egy megfelelő, rendes, jóravaló társat, 28 körül (én ebben a korosztályban vagyok) nekem az a tapasztalatom, hogy jóval nehezebb már, mostanság rengeteg a házasság, gyerekáldás.
Néha eszembe jut nekem is, hogy talán naívan állok hozzá, de 7 éve ismerem, és bízok benne. Amikor ezeket igérte, nem tudhatta, hogy 20 milliós hitelből max 1 szobás lakást lehet majd venni. A gyerekvállalás téma viszont tényleg megijeszt, de bízok abban, hogy tisztel annyira, hogy nem szándékozik tönkretenni az életemet :'D Ezt ő is mondta nekem, hogy nem mondaná, hogy egyszer akar, ha igazából soha. Mondani persze bármit lehet, de naívság, nem naívság, én elhiszem, hogy egyszer akar.
Kicsit igen, vagy talán nagyon az ban bennem, amit a 2es is írt, hogy mi már felépítettünk egy harmonikus, szeretetteljes életet. Bármikor tűzbe mennék érte.
Tegyük fel, hogy lelépek, kérdéses, hogy találok-e olyat, akivel kapcsolatban így érzek, és ha így is lenne, építsünk fel egy stabil kapcsolatot gyerekvállalás elött. Nem lennék előrébb, mint most.
Más lenne, ha nem szeretném már. De szeretem.
"nem mondaná, hogy egyszer akar, ha igazából soha"
Ezzel csak annyi a baj, hogy nagyok sok embernek - mindegy, melyik oldalon áll - fogalma sincs arról, akar-e gyereket. Vagy rosszul tudja, hogy akar/nem akar.
Egyetértek az elsővel. Az írásodból úgy érzem, mentegeted a párod magad előtt. Én is ezt csináltam 😉
Hasonló korosztály vagyunk, exem pár évvel idősebb, mint a te párod. Végülis kibukott, hogy se házasodni, se gyereket nem akar igazán. Ugyanez a majd-majd-majd sztori ment…. most sok a munka, meg előbb a ház, előbb ez, előbb az. Majdnem 7 év (6 együttélés), szintén 18 voltam, amikor összejöttünk.
Bennem érlelődött már egy ilyen belső “el kell mennem innen” érzés tavasz óta. Végülis most az ősszel szakítottunk. Hogy őszinte legyek, sokkal jobban vagyok azóta.
A párod nem mond se igent, se nemet. Azt se tudja, 3 év múlva fog-e akarni. Ez nem túl bíztató. Ahogy az sem, hogy 7 év után egy gyűrűt nem lép meg, mert "mire".
Ez mind duma.
Neki minden jó így, ahogy van. Ha rajta múlik, belátható időn belül nem lesz se esküvő, se gyerek. És lehet, hogy soha.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!