Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Tényleg nem lehet megérteni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg nem lehet megérteni engem?

Figyelt kérdés

Barátnőmmel nagyon jól megvagyunk, tényleg. Viszont van egy olyan probléma, ami részemről lassan a szakítás szélére sodor minket, és eddig erről csak nagyon bújtatottan beszéltem neki. Ez pedig a "családlátogatás". Együtt élünk, 2-3 óra autóútra a szüleitől. Náluk nagyon erős a családi összetartás, és még egy nagyon távoli rokon névnapjára is összeül az egész család, amire én is hivatalos vagyok. Eddig igyekeztem minden ilyen alkalmon ott lenni, de besokalltam attól, hogy lassan már minden második hétvége arról szól, hogy pénteken munka után autózás, és vasárnap este érünk haza, mert persze csak egy estére nem megyünk.

Most volt az anyukájának a szülinapja, és én nem mentem, amiből barátnőm részéről nagy veszekedés és sértődés volt. Tudom, hogy fontos esemény, de nálam itt pattant el a cérna. Nekem is van hobbim, feladatom, pihenni is akarok, ez az élet így nekem egy folyamatos belső feszültség.

1 éve vagyunk együtt egyébként.

2022. szept. 6. 20:51
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez egészségtelen is alapból, mikor olyanoktól várják a mindenhétvégi családlátogatást, akik javában az életüket építenék, egész héten dolgoznak, és hétvégén lenne idejük kettőjükre, önmagukra, pihenésre, barátaikra, esetleg hogy alakítsák az otthonukat, háztartást stb. Arról nem is beszélve, akik még hétvégén is dolgoznak, és 1 nap szabadidejük marad mindenre.

Sok családban vannak olyan szülők akik indokolatlanul nagyon közel akarják magukhoz tartani a felnőtt gyerekeiket (olyanok akik teljesen el tudják látni önmagukat) figyelembe se veszik, hogy milyen életszakaszban van a felnőtt gyerekük, és teljesen irreális elvárásaik vannak. (menjenek át beütni 2 szöget és egyéb esetek) Az ilyet nem szabad hagyni.

Ezt jobb tisztázni a pároddal, a párodnak az ő családjával. A havi egy látogatás az normális. Ha nem juttok kompromisszumra, akkor ezek az ellentétek csak konfliktusokat fognak szülni.

2022. szept. 7. 20:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!