Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Tényleg nem lehet megérteni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg nem lehet megérteni engem?

Figyelt kérdés

Barátnőmmel nagyon jól megvagyunk, tényleg. Viszont van egy olyan probléma, ami részemről lassan a szakítás szélére sodor minket, és eddig erről csak nagyon bújtatottan beszéltem neki. Ez pedig a "családlátogatás". Együtt élünk, 2-3 óra autóútra a szüleitől. Náluk nagyon erős a családi összetartás, és még egy nagyon távoli rokon névnapjára is összeül az egész család, amire én is hivatalos vagyok. Eddig igyekeztem minden ilyen alkalmon ott lenni, de besokalltam attól, hogy lassan már minden második hétvége arról szól, hogy pénteken munka után autózás, és vasárnap este érünk haza, mert persze csak egy estére nem megyünk.

Most volt az anyukájának a szülinapja, és én nem mentem, amiből barátnőm részéről nagy veszekedés és sértődés volt. Tudom, hogy fontos esemény, de nálam itt pattant el a cérna. Nekem is van hobbim, feladatom, pihenni is akarok, ez az élet így nekem egy folyamatos belső feszültség.

1 éve vagyunk együtt egyébként.

2022. szept. 6. 20:51
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem ezt így, ahogy van, mond el neki. Teljesen érthető, hogy pihenni és kikapcsolódni is szeretnél. Neki nincs ilyen tevékenysége?

Szerintem is fontos a család, de hogy a magánélet rovására menjen, azt azért ne. Biztosan felnőtt már a barátnőd? Levált a szüleiről rendesen?

Én a helyedben tisztáznám ezt, amennyiben pedig nem fogadja el, elgondolkoznék, hogy vajon mi értelme így ennek. Mert még együtt sem lehet minőségi időt tölteni, ha folyton anyuciéknál lebzsel.

2022. szept. 6. 20:54
 2/21 anonim ***** válasza:
7%

1 éve vagytok együtt és már ezen pattogsz?

Van aki nem képes megérteni,hogy valakinek fontos a család,de nem kell erőltetni ha nem akarod.

Én mondjuk akármilyen csúnya is a barátnőd helyében megmondanám neked,hogy vagy jössz velem vagy én megyek.

2022. szept. 6. 20:56
 3/21 anonim ***** válasza:
85%

Eltaktikáztad. Ott cseszted el, hogy pont az anyja szülésnapját hagytad ki. Egy huszadrangú rokonnal nem lett volna ekkora balhé, és érthető is, ha nem akarsz ott lenni.

Most a leendő anyósod is megutált, hogy pont őt nem köszöntötted.

Ezt rendesen elcseszted.

4/21 anonim ***** válasza:
78%

Sajnos ő nem egyedi eset. Öcsémnek is volt valaha egy ilyen barátnője, aki, ha kellett, ha nem, állandóan ugyanilyen - mindenféle jelentéktelen apropóból megrendezett - családi összeröffenésekre kötelezően hivatalos volt, és járt, természetesen öcsémet is magával hurcolva (neki ugyanúgy egy idő után kezdett nagyon elege lenni az egészből). Úgyhogy részemről abszolút érthető a besokallásod.

Sajnos nem vagytok egymáshoz valók. Bár kíváncsi lennék, hogy ki az a pasi, aki ezt önként tűrné hosszú távon.

5/21 anonim ***** válasza:
60%

Én ugyanígy voltam exemmel. Náluk minden hülyeségre összeült az egész család (legalább 20 fő). Egy apró 100-ad rangú névnapra is. Besokalltam én is. Aztán én voltam a hunyó, mert ez nekem nem tetszett.

Az a helyzet, hogy másként nőttetek fel. Valószínűleg. Náluk ez prioritás. Vannak ilyen családok, ahol nem úgy fogják fel a gyereket meg a párkapcsolatát, hogy az egy külön rész, hanem úgy, hogy a közös nagycsaládot gyarapítják ők is. Próbáld meg megbeszélni vele.

Amúgy teljesen érthető és jogos a kiakadásod. Ezt egyetlen normális férfi sem viselné el hosszú távon. Nem maga a rokonozás (bár az is fárasztó), hanem az, hogy az nem férfinak való, hogy idegen házban hétvégézzen ahol nem ő van otthon, nem az van, amit ő akar, stb.. Teljesen érthető, hogy önmagában ez is frusztráló.

Nekünk szakítás lett a vége. A legtöbb ilyen lány képtelen leszakadni otthonról, ill. még otthon is nyomják bűntuattal, ha elmaradozik ("jajj szétszakad a család" és a többi hülye dumák). Szóval 90%-ban ez egy nehezen áthidalható akadály.

2022. szept. 6. 21:04
 6/21 anonim ***** válasza:
95%
Teljesen érthető a problémád, a gond annyi, hogy pont barátnőd nem érti meg, mivel teljesen máshogy gondolkozik, mint te. Szerintem szakítsatok, hogy hosszú távon ne szenvedjen emiatt egyikőtök sem.
2022. szept. 6. 21:07
 7/21 anonim ***** válasza:
95%
Szakítanék. Ne pazarold más rokonaira az idődet.
2022. szept. 6. 21:09
 8/21 A kérdező kommentje:

"megmondanám neked,hogy vagy jössz velem vagy én megyek."

Ha ezt úgy érted, hogy elmegy nélkülem szülinapozni, akkor azzal nincs gondom. Soha nem csináltam abból problémát, hogy látni akarja a családját, ezt mindig tiszteletben tartottam.

Ha viszont ez egy ultimátum, akkor az már a témától függetlenül is kinyitja az ember zsebében a bicskát szerintem.

2022. szept. 6. 21:10
 9/21 anonim ***** válasza:
14%

Abszolúte megértelek.

Sok férfi van így.

Farkasoknak kell a magány :D

Beszéld meg barátnőddel, vagy megérti vagy nem.

Veszekedni emiatt nem kell.

2022. szept. 6. 21:25
 10/21 anonim ***** válasza:
89%
Ez egy ilyen család, te ezen változtatni nem tudsz. Ha kimaradsz, nem közéjük való leszel.
2022. szept. 6. 21:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!