Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Titeket alázott már meg így a pasitok?
Hosszú lesz a story, de leírom:
PAsimmal együtt voltunk 8 hónapja már, és meglepett így nyárra egy nyaralással görögországba.
1 hét szállodában, reggeli az árban. Itt kezdődtek a gondok, mert nekem nem ízlett a reggeli, így már másnap mondtam is neki, hogy menjünk brunch-ra a környékbeli éttermekbe. 3. nap ezen kiakadt, mivel 30euró/fő egy reggeli, és hogy ez neki "nem fér bele, mert max 100-120 euróval számolt / nap".
Mondtam neki, hogy mit képzel, majd itt gyrosozok meg pizzázok neki egész nap? Így jól összevesztünk már a 4. nap, mert hogy " én sokat költök". Bocs, de csak megengedhetek már pár szuvenírt a családnak, barátnőknek, kollégáknak. Nem nagy cuccok, hűtőmágnes, egyéb csecsebecsék, filléres 3-4 eurós tételek 10-15 embernek.
Amint hazaértünk kidobtam, és azóta is elutasítom a kezdeményezését.
Tényleg ennyire fillér.aszó legyen valaki, vagy csak én fogtam ki egy ilyet?
26N
* vagy ket szuvlakit igy 20€ lesz a számla 6 fő x 2 szuvlaki (1,5€) 18€ plusz egy kosár kenyér vagy pita 2€ igy 20€
6€ a krumpli
4€ a saláta
6€ bor
——
36€
De ez nem klasszikus etterem hanem taverna
60, azt még engem hazudtoltok meg, pár éve az nem egyenlő a jelenlegi helyzettel.. főleg a gyrosozás.. Lehet jól kijönnél az exemmel :D
Amúgy tegnap zargatott megint, hogy bocsássak meg neki, természetesen egy határozott NEM volt a válasz.
60: az egyik válaszoló kommentjére írtam mivel ismerem az árakat és én kétlaki életet élek Budapesten és Görögországban is van lakásom. Érthetoen nincs szükségem az exedre, hogy elmenjek a tengerpartra vagy meghívjon valaki egy vacsorára tavernában.
De látszik hogy nem a legélesebb kés vagy a fiókban, sőt.
Mivel mint két nyelvet beszélem jól és van állandósult kapcsolatom a két országgal én azt látom hogy Magyaroszágon a fizetések bizonyos szektorokban az itteni alatt van. Pl. itt ruházati eladó megkap 700-800€ 8 órában a fast fashion üzletben, ez Magyaroszágon az árfolyammal 280.000-320.000 forint. Míg itt egy tűzoltó, rendőr, katona hazavisz 1.800€-2.000€ legalább 720.000-800.000 forint. Egy tanárnő 1200€ kap ami 480.000 forint. Átlagnyugdíj 1000€ ami 400.000 forint.
Még ezekkel a bérekkel is magasak az árak a helyieknek. Így aki olcsónak gondolja ezt az országot (főleg az idei áremelkedés után) nagyon jól kereshet Magyaroszágon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!