Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szerintetek van okom nehezteln...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek van okom neheztelni a feleségemre?

Figyelt kérdés

Megpróbálom rövidre fogni, történet a következő: feleségemnek nagyon laza munkahelye van, az ő elmondása szerint is legfeljebb 1-2 órát kell dolgoznia naponta, cserébe nincs túl magas fizetése, illetve többször elmondta már, hogy jó lenne váltani mert ez szellemileg leépíti hosszútávon.

Kapott is nemrég egy jó ajánlatot, dupla annyi fizetésért, cserébe kicsit hajtósabb de nem vészes (hr pozi).

Kikérte a véleményem, én elmondtam, hogy szerintem előrelépés lenne, mert komolyabb munkát végezne és hát a fizetés sem utolsó, mivel épp építkezünk, növekvő energiaárak stb, nagyon jól jönne a plusz bevétel, mert sokszor így is ki van centizve a költségvetés. Azt is mondtam, hogy ez az ő döntése, én támogatni fogom, de titkon azért reméltem, hogy elvállalja, mert tényleg jó ajánlat volt.

Nem vállalta el. Mentegette magát a mondvacsinált ürügyekkel, de az igazság az, hogy tökéletesen jó neki a napi 1-2 óra munka, nincs felelősség, nincs tétje, egész nap csak eldumálnak a kollégákkal.

Ezzel szemben én széthajtom magam, rengeteget dolgozok, túlórázok, sokszor hétvégente is, és még így is nettó lemondás az életem évek óta. Jó lett volna kicsit végre lazítani a gyeplőn, itt volt rá a lehetőség erre visszamondja.

Nem mutatom ki felé, de nagyon haragszom rá, rosszul esett, hogy őt ez egyáltalán nem zavarja.

Ráadásul olyan helyre ment volna, ahol vannak ismerősei, tehát nem idegen közeg.

Mit gondoltok, jogosan haragszom rá? Közös az életünk, közösek a tervek, ehhez ő is kell és mégis úgy érzem sokszor egyedül kell megteremtenem a feltételeket.

Mégis hosszú lett, bocsi.

2022. júl. 15. 18:37
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
100%

#37 Elvársz valamit: szeretnél te is kevésbé megszakadni, amibe beleférhet kezdetnek, hogy ő valami élethűbb munkát végez látható összegekért, ha már áll földbe a gazdaság is épp. Kábé ezt kellett volna kommunikálnod, hogy te ezt rakod ebbe a kapcsolatba. Nem akarsz könnyebb munkát se, igazából neked, középtávon legalábbis, nem ez a célod.

Mit kommunikálsz ehelyett? "Nyugodtan fetrengj a mostani élettelen posványban, ha úgy látod jónak!"

"mardosna a tudat, hogy én kényszerítettem bele."

Nem mindegy, miért és hogyan. Ha sétáltok egymás mellett, feléd fordulva tolja a sztorit, látod, hogy készül épp egy sárral teli tócsába lépni, és teketóriázás nélkül tkp nekilököd a kerítésnek, akkor is tépelődsz, hogy de hülye voltál? Az nem lehet, hogy neki jót tesz a langyos szarban tölteni a mindennapjait. A legtöbb embernek büntetés 6 üres óra seggre kényszerítve nap mint nap. Nyilván, eleinte nagy flash, csak aztán hoz olyan egyensúlytalanságot, amit csak az nem vesz észre, aki nem akar. Erről meg ő nem beszél... Valahogy csak megtaláltátok egymást, nem?

2022. júl. 16. 06:27
 42/46 anonim ***** válasza:
100%

Engem inkább az érdekel, hogy hol lehet ilyen munkahelyet találni, ahol egész nap nem dolgozol, max 2 órát, és mégis fizetnek érte!

Kérdező: ez a vonat már elment, a feleséged döntött, és nem lehet változtatni. De ez nem jelenti azt, hogy az az egyetlen megoldás, hogy magadban forrsz. Igenis ülj le vele beszélni, hogy jó lenne, ha több pénzzel járulna hozzá a közös élethez. Te kimaxoltad, többet vállalni nem tudsz. Mit tud javasolni? Ragaszkodhat a munkahelyéhez, de egy másodállás bőven belefér a leterheltségébe. Például.

2022. júl. 16. 09:10
 43/46 anonim ***** válasza:
82%

Szarul kommunikálsz, és ennek iszod most a levét. Meg kéne tanulnod egyenesen beszélni a nejeddel, mert ez így hosszútávon gond lesz.

Mindemellett megértelek, szerintem borzasztó bosszantó, amikor a kapcsolatban az egyik fél a hátán cipeli a másikat, mert az életképtelen. Nem, nem a mentősről beszélek, akinek van egy hivatása, csak szarul fizetik, hanem tipikusan az ilyen irodai körömreszelő/phaszverő emberekről, akik inkább dolgoznak szarérhúgyér, csak nehogy meg kelljen mozdulni érdemben, mert a másik hülye majd dolgozik és fenntartja az életszínvonalat. Na, ettől okádni tudnék. Ha van lehetőség előrelépni ésszerű határokon belül (tehát nem napi 16 óra munka árán pl), akkor igenis meg kell tenni, még ha vége is a semmittevésnek, mert nem fair minden anyagi terhet a másik nyakába varrni.

34N

2022. júl. 16. 12:05
 44/46 anonim ***** válasza:
59%

Én attól hányok, amikor valaki egy számára ismeretlen embert minősítget...

Nem ismerünk egyikőtöket sem nyilván, Kérdező. Viszont az tisztán látszik a kérdésedből, hogy borzasztóan megfelelési kényszeres vagy, emiatt megjátszod magad, elnyomod a saját érzéseidet, aztán meg hőbörögsz. Ahelyett, hogy nyíltan elmondanád a feleségednek, hogy figyelj, ez és ez a bajom. Lemész papucsba, mintha nem is társad, hanem kiképzőtiszted lenne. Aztán egyszer majd elpattan az agyad, elcsattan egy állas részedről esetleg, ti meg csak pislogtok...

A másik : te ennyit látsz a sztoriból, hogy jah, én gürizek a tetőn, a másik meg mereszti a se.. ét a légkondi alatt. Azt viszont te sem látod, abban az effektív két órában ő mit tesz az asztalra. Mindig mindenki ítélkezik, te magad is a saját párod felett. Plusz ha esetleg emellett még más dolgokat is menedzsel az életében, az nyilván feledésbe merül. Rohadjon is meg, ha néha nézi a plafont vagy megeszik egy fagyit vagy mer aludni hét órát, mert ugye te vagy az a mártír, akinek luxus a szabadidő.

Nekem az a hányingerkeltő, amikor valaki nem meri felvállalni a véleményét a másik szemébe, aztán meg sír.

2022. júl. 16. 22:33
 45/46 anonim ***** válasza:
83%
A 6. válaszoló vagyok. Nagyon igazuk van azoknak, akik szerint gáz, h nem mondod őszintén a másik szemébe, amit gondolsz, aztán magadban puffogsz, amiért nem találta ki a gondolataidat. (még ha "sugalltad" is neki a véleményed). Az exférjem is ilyen volt. Nem gondolt bele, hogy összességében legalább akkora teher volt rajtam, mint rajta. Viszont váláskor megkaptam tőle, hogy én mennyivel kevesebbet kerestem, mint ő...
2022. júl. 17. 07:05
 46/46 anonim ***** válasza:
90%

2 - "mindenki szabadon dönthet az életéről. Az más dolog, ha valaki ezzel visszaél."

Szabadon döntött, nem élt vissza semmivel, mert te biztosítottad a támogatásodról.

2022. júl. 17. 13:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!