Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szerintetek van okom nehezteln...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek van okom neheztelni a feleségemre?

Figyelt kérdés

Megpróbálom rövidre fogni, történet a következő: feleségemnek nagyon laza munkahelye van, az ő elmondása szerint is legfeljebb 1-2 órát kell dolgoznia naponta, cserébe nincs túl magas fizetése, illetve többször elmondta már, hogy jó lenne váltani mert ez szellemileg leépíti hosszútávon.

Kapott is nemrég egy jó ajánlatot, dupla annyi fizetésért, cserébe kicsit hajtósabb de nem vészes (hr pozi).

Kikérte a véleményem, én elmondtam, hogy szerintem előrelépés lenne, mert komolyabb munkát végezne és hát a fizetés sem utolsó, mivel épp építkezünk, növekvő energiaárak stb, nagyon jól jönne a plusz bevétel, mert sokszor így is ki van centizve a költségvetés. Azt is mondtam, hogy ez az ő döntése, én támogatni fogom, de titkon azért reméltem, hogy elvállalja, mert tényleg jó ajánlat volt.

Nem vállalta el. Mentegette magát a mondvacsinált ürügyekkel, de az igazság az, hogy tökéletesen jó neki a napi 1-2 óra munka, nincs felelősség, nincs tétje, egész nap csak eldumálnak a kollégákkal.

Ezzel szemben én széthajtom magam, rengeteget dolgozok, túlórázok, sokszor hétvégente is, és még így is nettó lemondás az életem évek óta. Jó lett volna kicsit végre lazítani a gyeplőn, itt volt rá a lehetőség erre visszamondja.

Nem mutatom ki felé, de nagyon haragszom rá, rosszul esett, hogy őt ez egyáltalán nem zavarja.

Ráadásul olyan helyre ment volna, ahol vannak ismerősei, tehát nem idegen közeg.

Mit gondoltok, jogosan haragszom rá? Közös az életünk, közösek a tervek, ehhez ő is kell és mégis úgy érzem sokszor egyedül kell megteremtenem a feltételeket.

Mégis hosszú lett, bocsi.

2022. júl. 15. 18:37
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
44%

20asnak:

Akkor tegyük fel megbeszélik, asszonykán lesz nyomás, váltani fog melót, belefárad, szenved, szenved mindenki, és asszonyka keres egy könnyebb alternatívát.

2022. júl. 15. 19:12
 22/46 anonim ***** válasza:
70%

Sajnos így nincs okod. Sőt neki lenne, ha emiatt elkezdenél veszekedni.

Ha megmondtad volna neki rendesen a véleményed, és úgy döntött volna így, akkor teljrsen megértenélek.

De mivel rábíztad, így semmi jogod felháborodni, hogy nem találta ki a gondolataidat.

Sajnos nagyon konfliktuskerülő vagy, illetve rossz a kommunikációtok. De szerencsére mindkettő fejleszthető! Sok sikert.

2022. júl. 15. 19:15
 23/46 anonim ***** válasza:
96%
Nyisd ki a szád és beszélj a feleségeddel, mert attól hogy magadban fortyogsz a probléma nem fog megoldódni.
2022. júl. 15. 19:17
 24/46 anonim ***** válasza:
69%

Én vajon miért nem tudok kifogni egy ilyen balekot? Irigylem az ilyen nőket akik ennyire tudják manipulálni a férjüket, hogy az észre sem vesz közben semmit, csak kidolgozza a belét reggeltől estig, és megteremt mindent egyedül.

De komolyan, hol lehet ilyet találni?

2022. júl. 15. 19:20
 25/46 anonim ***** válasza:
41%

A te érvelési hibád: csúszós lejtő

[link]

Nem tudhatjuk, ha normálisan átbeszélik, hogyan dönt a feleség, és mi fog történni.

Te ismeretlenül úgy teszel, mintha ismernéd a feleségét.

Amit te kizárólag lustaságnak tulajdonítasz, amögött lehet szorongás, félelem a változástól, ami azért elég gyakran jelen van a magyar társadalomban.

2022. júl. 15. 19:21
 26/46 anonim ***** válasza:
71%

20-nak: szerintem nem azért mondják. Mert itt nem csak a kommunikáció a kérdés (az is), hanem az, hogy egy felnőtt nő, egy feleség azt várja, hogy a férje teremtsen elő mindent egyedül, ő meg játszhassa a királylányt. Ha egy felnőtt embert egy párkapcsolatban emlékeztetni kell arra, hogy ez KETTEJÜK KÖZÖS élete, amiért mindkét félnek tenni kell, ott azért van baj, és nem biztos, hogy van miről beszélni. Ez nem a "meghúztad a kocsit, OK, legközelebb majd jobban vigyázol" kategóriájú probléma.

Persze, ha a nő otthoni munkával (gyerekek nevelése, gondoskodás segítségre szoruló, idős rokonról, otthoni gazdálkodás stb) kompenzálja a kereset hiányát, az egészen más.

2022. júl. 15. 19:25
 27/46 anonim ***** válasza:
21%

25

Igen igazad van, van hibalehetőség a jóslatomban. Nekem ez a tapasztalatom, hogy nem az a jellemző a mai menyecskékre, hogy annyira rajonganának a munkáért.. a gyümölcsért annál inkább. Természetesen beszéljenek róla, de járjon a kérdező nyitott szemmel, és ne legyen naív. Nekem személyes véleményem az, hogy a szeretet önzetlen, ha szeretek valakit, akkor foglalkozom azzal, hogy ő hogy érzi magàt és észreveszem ha rosszul. Ha a kérdező ilyen “alamuszibb” jellem, annál inkább ismernie kellene, odafigyelni rá mit hogy él meg, és többször átbeszélni egy egy élethelyzetben felmerülő problémát. Neki kell ismernie a férjét, és ismernie kellene annyira, hogy az nem szívesen mondja el kerek perec mit szeretne. Ez csak odafigyelés kérdése.

2022. júl. 15. 19:27
 28/46 anonim ***** válasza:
91%

Ezzel a konfliktuskerülő magatartással a saját idegeidet őrlöd fel.

A kapcsolatok fő mozgatórugója a nyílt, világos, egyenes beszéd.

Én simán megmondtam volna neki, ha magától nem látja, hogy ebben a helyzetben egy ilyen előrelépés erkölcsileg is kötelessége lett volna. De még akkor beszéltem volna a "fejével", amikor még benne volt a döntési helyzetben.

2022. júl. 15. 19:44
 29/46 anonim ***** válasza:
23%
Alapból a HR-es munka egy nagy 0, egy felfújt semmi. Pénzt se adnék érte. Nem is vágyik gondolom nagyobb karrierje, meg nem is tanult sokat, nem ez volt a cél….
2022. júl. 15. 19:47
 30/46 anonim ***** válasza:
91%

"Nekem ez a tapasztalatom, hogy nem az a jellemző a mai menyecskékre, hogy annyira rajonganának a munkáért.. a gyümölcsért annál inkább. "

Tisztelet a kivételnek, nem?

Én munka mellett tanultam tovább, hogy jobb munkám legyen, többet keressek, nem bírnám ki, hogy eltartson bárki...

2022. júl. 15. 19:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!