Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Többségében jó vagy rosszul működő párkapcsolatokat, házasságokat láttok a környezetetekben?
Én többségében rosszakat, a következő esetek állnak fenn:
1. Megcsalás
2. Beteges féltékenység van jelen
3. Lelki terror vagy fizikai erőszak
4. Intellektuális szakadék a két fél között
5. Az egyik fél szenvedélybeteg
6. A férj kiszolgáltatja magát, házicselédnek tekinti a feleséget, aki vígan és dalolva asszisztál
Apukám is hasonlóan vélekedik.
Köszönöm, hogy válaszoltál!
Jó, hogy ilyet is lehet hallani. :)
Köszönöm, hogy írtál!
Ez elszomorító, ilyesmire én is láttam példát. :(
Egyébként köszönöm a választ!
Egyszerű a válasz. Nézz meg milyen a világ, a többség ezt fogja hozni. A nyugati világ tudatosan rohan a vesztébe, nemzet és családellenesség, a nemek szembe állítása, gender őrület, a fiatalok gondolkodásának eltorzítása, értékválság stb. Ebből sok jó nem származhat!
Alapvetően ami mindenkinél generálódik az önzőség, ami a kényelemből fakad. Régen egy ember 1500-2000 kalóriát fogyasztott naponta, mellette keményen dolgozott. A kajáért meg kellett dolgoznia. Ma egy ember lemegy a boltba és 4-6000 kalóriát vásárol magának, nem dolgozik meg érte. Majd az élelmiszerpiacra ráépül az egészségpiac, az önzőségpiacra ráépül az önmegvalósításpiac, meg a pszichológiapiac, meg minden egyéb, a lényeg a profiton van.
Egy ilyen elgépiesedett világban ki vagy kik nevelik a gyereküket normálisan? Vagy akik normálisan is nevelik, az ő gyerekük mit fog tapasztalni a világba kilépve? Vagy akik csonka, torz családokból jöttek, egy morzsányi emberi értéket sem látva?
Ezek az alapok, majd mindenki rácsodálkozik hogy alig lehet ismerkedni, mindenki csak a saját hasznát keresi egy kapcsolatban vagy házasságban. Az értékválság pedig minden nappal csak nő. Az arány a szokásos 80%-20%.
Én azt látom hogy vak szerelmek, rajongások, majd házasság. Aztán megy a kirakat élet, posztolni mindent, 10X többet mutatni mint ami a valóság. Majd pár év és válás. Az elmúlt 10 évben az ismeretségi körömnek a háromnegyede elvált, a maradék fele csak megszokásból van a párjával, a fennmaradó rész meg aránylag jól van a másikkal.
A családunkban is válás hullám söpört végig, a testvérem és az unokatestvéreim is elváltak. Én már az elején láttam hogy ebből ez lesz, ugyanis nem akarják észrevenni hogy nem a valóságban élnek, csak az álmaikat vetítik ki a férjükre/feleségükre. A másik óriási csapda a kapcsolatfüggőség, hogy jajjj mi lesz velem ha elveszítem a párom. Inkább belemennek minden kompromisszumba, mintsem szakítsanak még időben. Fura, de a megcsalások nem jellemzőek az ismeretségi körömben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!