Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit lehet kezdeni egy olyan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit lehet kezdeni egy olyan férfival, aki csak kérésre segít be az otthoni dolgokban, de magától nem tesz semmit?

Figyelt kérdés

2 kisgyerekkel vagyok itthon, az egész napom pakolásból, takarításból, mosásból áll, reggel kezdődik minden elölről. Széthagyja a szennyes edényeket, a használt zsepiket, a kajamaradékot, a szennyes ruhákat. Ha felgyűlik a házimunka, akkor is megvár engem, mert a férjem magától semmit nem csinál. Ha kérem, hogy ezt vagy azt csinálja meg, akkor többnyire megteszi (van, mikor "elfelejtődik", vagy "későn aludtak el a gyerekek, és már nem akartam zajongani" vagy elalszik szimplán), de sosem nézi magától, hogy hol van elmaradás (pl kimosott ruhák elrakása, vagy gyerekjátékok összeszedése), és meg sem kérdezi, hogy mit tudna segíteni. Oké, kora reggel megy el itthonról dolgozni, és 6-fél 7 körül ér haza, utána elvan a gyerekekkel, úgyhogy tudom, hogy ő is fáradt, de nekem meg non stop a teendőkkel kell foglalkoznom, és sokszor egy szusszanásnyi időm sincs. Volt, hogy a fél kanapéra nem lehetett leülni a halom cucc miatt, és mikor célzólag megkérdeztem, hogy őt nem zavarja-e a kupleráj, akkor azt válaszolta, hogy de, de nem állt neki pakolni...

Kezdek nagyon belefáradni az egészbe. Már többször beszéltünk erről, mindig megígéri, hogy majd többet segít, de sosem történik semmi. Ha panaszkodom néha, akkor van, hogy mondja, hogy bárcsak tudna segíteni, vagy megkérdezi, hogyan segíthetne, de aztán ha szóvá teszem, hogy ezt vagy azt megtehetné, akkor vagy veszekedés lesz a vége (mondván, hogy márpedig ő segít), vagy valahogy komolytalan lesz az egész. Pár hónapja meg lett beszélve, hogy milyen házimunka kinek a feladata, de azóta sem történt semmi, zömében mindent én csinálok. Ha megkérem valamire, megcsinálja, de én már unom a kuncsorgást. Nem kérnem kéne szerintem, hanem neki, mint társként, itt lakóként magától kivenni a részét.

Kaját is mindig én készítek este, és néha cikinek érzem, ha annyira összecsapnak fölöttem a hullámok, hogy meg kell kérnem arra ,hogy vágjon magának a kenyérből...

Most még oké (illetve nem oké, de jobban elnézem), mivel én vagyok itthon a gyerekekkel, de majd lesz, hogy visszamegyek én is dolgozni, és félek, hogy akkor is rajtam marad minden...

Az nem opció, hogy hagyjam felgyűlni a dolgokat, és majd hátha megcsinálja, mert nem. Volt, hogy 3 hétig állt a mosogatóban 1-2 dolog, mert a mosogatógépbe nem lehetett berakni, nekem meg nem volt annyi időm, este pedig energiám minden más mellett, hogy fél órát még mosogassak. De ez leginkább csak szemléltető példa, hogy mennyire 💩ik a teendőkre.

Minden egyebet is én intézek, ha tudok, igyekszem tehermentesíteni (plusz így tuti nem lesz halogatva, elfelejtve az elintéznivaló, főleg, ha fontos), akár a 2 gyerekkel együtt megyek el vmiért, ha napközben kell intézni, de én ezt nem kapom vissza az itthoni dolgokban. Sokszor emiatt már eléggé nyomottnak is érzem magam, néha a sírás kerülget.

Szerintetek mit lehet (ha lehet) ezzel a helyzettel kezdeni? Vagy valóban csak az én dolgom lenne, és túlzás elvárni a mindennapi segítséget úgy, hogy dolgozni jár?

2022. ápr. 27. 00:23
1 2 3 4 5 6
 51/60 anonim ***** válasza:
75%

50#

Nem nekem irtad, de mi lenne ha ne adj isten a kerdezovel tortenne valami?! Akkor hogy oldana meg ?! En nem kotekedni akarok , de szukseg van ra otthon is. Foleg arra , hogy a joghurtos ppharat kidobja maga utan . Ez tenyleg olyan nagy keres?

2022. ápr. 27. 21:43
 52/60 anonim ***** válasza:
73%

Szerinted attól ha valaki nem csinál meg valamit akkor hülye és nem tudja ?

Hogy ne tudna, fel is nevelne a gyerekeket.

Azért mert a nők nem vágnak fát az erdőben megfagynak vidéken ha a férj beteg ? Dehogy.

De javasoltam még régebben hogy ha nem tudja elviselni és nagy teher a válás lehetősége megvan, persze erre reakció nem volt. Pedig megoldás lehet ha a férfi ekkora problémát okoz.

Leírtam, megváltozni nem fog.

2022. ápr. 27. 21:51
 53/60 anonim ***** válasza:
49%

#51 Nem a joghurtos pohár kidobásán akadtak ki az emberek, hanem a mosogatás, ruha elpakolás, "besegítés" részén, amit a kérdező az egész napos daráló után még elvárna. Nyilván a szemetét dobja ki, de kb ennyi.

Mi az, hogy mi lenne vele? Rendelne pizzát, enne szendvicset, elmosogatna ha már nincs tányér. Azért a kérdés alapján a kérdező háklis a rendre. De két kisgyerek mellett nem lesz mindig rend.

Mi lenne ha ne adj isten a férjjel történne valami? (Ennyi erővel)

2022. ápr. 27. 21:51
 54/60 anonim ***** válasza:
0%

"

Rendelne pizzát, enne szendvicset,"

A gyerekek is azon nevelkednenek?! Hagyjuk mar ezt ! Annyira gaz!

2022. ápr. 27. 22:35
 55/60 anonim ***** válasza:
23%

Akkor rendelne menüt 🙂 én is azt teszem, egész finom, nem is drága. Szerintem az a gáz, hogy ha valaki hajnaltól egész nap gürcöl, akkor még este a házban is pörögnie kéne.

Tényleg, menjen akkor a kérdező is dolgozni. Akkor lehet fizetni takkernőt, és nem lesz probléma.

2022. ápr. 27. 22:59
 56/60 anonim ***** válasza:
0%

Nem olvastam végig, szal bocs ha voltmár, de:

miért nem kéred meg?

Azért van a szád.

Valaki azt szereti, ha megmondják mit csináljon.

2022. máj. 5. 22:49
 57/60 anonim ***** válasza:
0%
56. Jajj hát leszakadna a kis szája! Hát mit gondolsz szerencsétlen pasi legyen már gondolatolvasó is.
2022. máj. 6. 17:03
 58/60 anonim ***** válasza:
85%

56# -57#

Miert kell egy felnott ferfinak / szulonek szolni , hogy a sajat szemetet dobja ki a kukaba?! Eszem megall !

2022. máj. 6. 17:22
 59/60 anonim ***** válasza:
61%

58. Hát ha ilyen hülye, akkor vagy hagyja el, vagy igenis szóljon.

Aki fogyikal van az úgy is álljon hozzá de ne sírjon hogy fogyival van.

Nem tart senki fegyvert a fejéhez!

2022. máj. 6. 18:15
 60/60 anonim ***** válasza:
0%

"Miert kell egy felnott ferfinak / szulonek szolni , hogy a sajat szemetet dobja ki a kukaba?!"

Miért kell egy felnőtt férfinak szólni, hogy a halat halkéssel és a desszertet desszertes villával egye? Talán mert lesz . rja / elfelejti / nem így nevelték?

Úgy viselkedtek mintha a szemét kidobás az ilyen életben maradási feltétel lenne, holott 200 évvel ezelőtt még az utcára sz . rtak az emberek és abban járkáltak

Gáz meg minden de ha nem erre nevelték mivan? Én ismerek embert aki kiránduláskor eldobja az égő csikket az erdőben pedig ez iszonyat gány és ráadásul veszélyes dolog. De neki a faterja favágó láncdohányos, ezt látta tőle ilyenkor mi van? 30 év után nem fog megváltozni az ember.

Van sok megoldás a pampogáson kívül. Pár példát írok:

- takarító

- ételrendelés

- bébiszitter

- talán nem kéne napi 12 órát dolgoznia, és akkor nem lenne fáradt

- vagy neked kéne elmenni dolgozni, és akkor elterelnéd a figyelmed az otthoni teendőkről

- annak megértése hogy a szennyes edény csak téged zavar, és előbb utóbb 2-3 hét alatt megoldódik, hiszen elfogy a tányér addigra. ha ennyire más emberek vagytok, alakítsatok ki külön életteret magatoknak

2022. máj. 7. 10:54
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!