Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit lehet kezdeni egy olyan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit lehet kezdeni egy olyan férfival, aki csak kérésre segít be az otthoni dolgokban, de magától nem tesz semmit?

Figyelt kérdés

2 kisgyerekkel vagyok itthon, az egész napom pakolásból, takarításból, mosásból áll, reggel kezdődik minden elölről. Széthagyja a szennyes edényeket, a használt zsepiket, a kajamaradékot, a szennyes ruhákat. Ha felgyűlik a házimunka, akkor is megvár engem, mert a férjem magától semmit nem csinál. Ha kérem, hogy ezt vagy azt csinálja meg, akkor többnyire megteszi (van, mikor "elfelejtődik", vagy "későn aludtak el a gyerekek, és már nem akartam zajongani" vagy elalszik szimplán), de sosem nézi magától, hogy hol van elmaradás (pl kimosott ruhák elrakása, vagy gyerekjátékok összeszedése), és meg sem kérdezi, hogy mit tudna segíteni. Oké, kora reggel megy el itthonról dolgozni, és 6-fél 7 körül ér haza, utána elvan a gyerekekkel, úgyhogy tudom, hogy ő is fáradt, de nekem meg non stop a teendőkkel kell foglalkoznom, és sokszor egy szusszanásnyi időm sincs. Volt, hogy a fél kanapéra nem lehetett leülni a halom cucc miatt, és mikor célzólag megkérdeztem, hogy őt nem zavarja-e a kupleráj, akkor azt válaszolta, hogy de, de nem állt neki pakolni...

Kezdek nagyon belefáradni az egészbe. Már többször beszéltünk erről, mindig megígéri, hogy majd többet segít, de sosem történik semmi. Ha panaszkodom néha, akkor van, hogy mondja, hogy bárcsak tudna segíteni, vagy megkérdezi, hogyan segíthetne, de aztán ha szóvá teszem, hogy ezt vagy azt megtehetné, akkor vagy veszekedés lesz a vége (mondván, hogy márpedig ő segít), vagy valahogy komolytalan lesz az egész. Pár hónapja meg lett beszélve, hogy milyen házimunka kinek a feladata, de azóta sem történt semmi, zömében mindent én csinálok. Ha megkérem valamire, megcsinálja, de én már unom a kuncsorgást. Nem kérnem kéne szerintem, hanem neki, mint társként, itt lakóként magától kivenni a részét.

Kaját is mindig én készítek este, és néha cikinek érzem, ha annyira összecsapnak fölöttem a hullámok, hogy meg kell kérnem arra ,hogy vágjon magának a kenyérből...

Most még oké (illetve nem oké, de jobban elnézem), mivel én vagyok itthon a gyerekekkel, de majd lesz, hogy visszamegyek én is dolgozni, és félek, hogy akkor is rajtam marad minden...

Az nem opció, hogy hagyjam felgyűlni a dolgokat, és majd hátha megcsinálja, mert nem. Volt, hogy 3 hétig állt a mosogatóban 1-2 dolog, mert a mosogatógépbe nem lehetett berakni, nekem meg nem volt annyi időm, este pedig energiám minden más mellett, hogy fél órát még mosogassak. De ez leginkább csak szemléltető példa, hogy mennyire 💩ik a teendőkre.

Minden egyebet is én intézek, ha tudok, igyekszem tehermentesíteni (plusz így tuti nem lesz halogatva, elfelejtve az elintéznivaló, főleg, ha fontos), akár a 2 gyerekkel együtt megyek el vmiért, ha napközben kell intézni, de én ezt nem kapom vissza az itthoni dolgokban. Sokszor emiatt már eléggé nyomottnak is érzem magam, néha a sírás kerülget.

Szerintetek mit lehet (ha lehet) ezzel a helyzettel kezdeni? Vagy valóban csak az én dolgom lenne, és túlzás elvárni a mindennapi segítséget úgy, hogy dolgozni jár?

2022. ápr. 27. 00:23
1 2 3 4 5 6
 31/60 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Nekem is nyilván lejjebb kéne adnom, de nem tehetek róla, zavar a kosz, a kupi. Nem érzem így jól magam. Nem is ezzel van a baj, megcsinálom, a probléma azzal van, hogy tetézi a trehányságával, és ami neki 1 mozdulat lenne (és épp a kezében van pl a szemét vagy a levett ruha), azt is sokszor ott hagyja. 1 valami oké, de sok 1 valami végül fél óra extra munka.

#29 sajnálom, hogy a másik oldalról te is ezt tapasztalatod. Valóban, ez sajnos nemtől független.

#30 tudom. Sokat gondolok erre sajnos.

2022. ápr. 27. 07:59
 32/60 anonim ***** válasza:
61%

A nem kellett volna már nem segít csak okoskodás...már ez van.

"Otthon vagy egész nap, neked ez a munkád...", aha. Evvel az a baj, h ha visza megy dolgozni is ugyan úgy Ő csinál majd mindent.

Igénytelen a párod ez tény!

Márpedig ne csináld meg, ne mosd ki a ruháit se. Majd csak kapcsol.

Exemnél anno bevállt. Tányért is csak azt mostam el, amiből épp ettem. Utáltam, h kupi és kosz van, de őszeszedte magát.

N30

2022. ápr. 27. 08:01
 33/60 anonim ***** válasza:
89%

"A nem kellett volna már nem segít csak okoskodás...már ez van."

Igen, már ez van. De talán másoknak még segíthet a döntésben. Itt már tény, hogy nem.

2022. ápr. 27. 09:08
 34/60 anonim ***** válasza:
28%

Akkor tanulj meg néha nemet mondani a gyerekednek. Azért nem takarítasz mert hisztis? 😂 hisztizzen akkor.

Így csak arra fogod szoktatni hogy hisztivel mindent megkap és még a férjednek is elege lesz abbóp hogy nap mint nap disznóólra megy haza.

2022. ápr. 27. 09:08
 35/60 anonim ***** válasza:
65%

Mondjuk a férjednek sem lehet könnyű, basszus, hétköznap gyakorlatilag nincs is otthon. Az, hogy hazaér legkorábban hatra az egész napos meló után, elég kemény, tököm sem csinálna utána házimunkát. Az jogos, hogy ne hagyjon elől szemetet. Nincs valami kis helye, amit leginkább ő használ? Férjemnek ez a számítógépes asztal. Ha ilyen zsepiket hagyná elől, és ez ennyire zavarna, akkor tuti oda raknak minden ilyesmit.

Viszont az, hogy még hajtogasson meg mosogasson, mikor akkor ért haza, és örül, hogy van egy kis ideje, nem reális elvárás. Nem lehetne valahogy jobban menedzselni a teendőket? Mondjuk hétvégén főzni, lefagyasztani, akkor nem esténként kell. Annyi váltás ruha, hogy elég legyen hétvégén mosni. Leváltani azokat a konyhai eszközöket, amiket nem lehet gépbe rakni.

2022. ápr. 27. 12:14
 36/60 anonim ***** válasza:
32%
Mit? mit? Hagyd el nem vagy az anya hogy neked keljen megnevelni!
2022. ápr. 27. 12:23
 37/60 anonim ***** válasza:
74%

35-ön mikor a nő megy haza munka után, akkor ő mosogathat, hajtogathat?

Ha mindketten dolgoznak, majd akkor sem csinál semmit a pasi? A s..gét ki tudja törölni maga után?

2022. ápr. 27. 13:05
 38/60 anonim ***** válasza:
76%

#37 Alapesetben ha a nő nem hajnalban indul, és emberibb időben ér haza, akkor igen. Mondjuk mivel itt gyerekek vannak, ha normál munkaideje lesz a nőnek, akkor is őket kell majd összeszedni, terelgetni munka után, tehát szintén nem reális elvárás.

Ezért helyeztem a hangsúlyt arra, hogy két kicsi gyerek és egy hullafáradt gürcölő férj mellett hétköznap leginkább senkinek nem kéne nagyon belevetnie magát a házimunkába. Kb egyedül a mosatlan edény az, amit nem lehet meghagyni hétvégére, a többi ráér. Ezért kéne ott is minimalizálni a dolgokat, bár el nem tudom képzelni mi az a sok edény, amit nem lehet a gépbe rakni, ma már "fakanál" is van műanyagból, mi direkt mindent úgy vettünk, hogy ne kelljen mosogatni.

Nyilván az sem ideális, hogy így hétvégére marad minden, mert akkor hol a kikapcsolódás. De akkor megosztva a munkát, azért hamarabb lehetne végezni, mint még este hat után fáradtan próbálni megváltani a világot. De ez a képlet, gyakorlatilag csak aludni hazajáró férj, és két kisgyerek, mindenképp szívás. Ez van.

Ha majd mindketten dolgoznak, akkor nyilván át kell szervezni a dolgokat, lehetne pl csak hat órás munkát keresni a nőnek, hogy több ideje legyen a háztartásra. Vagy a férfinek találni valami másikat, és akkor ő is jobban ki tudja venni a részét. De az nem elvárható sem nőtől, sem férfitól, hogy este még a háztartással szórakozzon.

2022. ápr. 27. 13:22
 39/60 anonim ***** válasza:
0%

38: arrol nem is beszélve, hogy 12 órát van a férfi munkában, utána írja a kérdező hogy "elvan a gyerekekkel"..

Mivel 6kor ér haza, 8-kor alvás kis gyereknél, akkor 2 órát foglalkozhat velük.

Ez jó, ő ezért a 2 óráért 12 órát dolgozik. A feleség egész nap gyerekezik. Gondolom együtt akarták a gyereket, főleg ha kettő, az nem a be becsusszanós kategória.

Széthagy mindent, és fél órát naponta a kérdező ezen dolgozik hogy rendet rakjon. (31. hozzászólás közepe szerint).

4 óra alatt a férj fél órás pakolást generál. Őrület.. Ha en 4-6 fogásos ebédet csinálok (nem mindenki ugyanazt eszi) akkor a feleségem pakol el (azt mondja én főztem ő pakol), ekkor akár 15 percet is dolgozik, de én rumlisan főzök. Ha még eldobálom a cuccaimat úgy megyek fürödni (így szoktam este, és reggel ébrdéskor szedem össze) egyszerűen nincs 1 perc összeszedni.

Nem hiszem hogy kis lakásban akkora a kanapé hogy egész nap nem lehet róla lepakolni, de az is életszerűtlen hogy "3 hétig állt a mosogatóban 1-2 dolog" mert nem volt idő elmosogatni. Mi lehet az a "dolog" ami olyan komplex hogy nem lehet elmosogatni kézzel 3 hét leforgása alatt ?

Ezzel nem a munkát akarom becsmérelni, hanem komoly optimalizálási problémát érzek. A férjét megváltoztatni nem tudja, így fogadta el, megfelelt neki ezért szült közös gyereket, feltehetőleg..

2022. ápr. 27. 14:17
 40/60 anonim ***** válasza:
23%
#6: Na te sem láttál még gyereket közelről, ugye? Hülyegyerek. Egy fél napot nem bírnál ki.
2022. ápr. 27. 14:18
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!