Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Nagyon durva dolgok történnek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nagyon durva dolgok történnek velünk. Régen nagyon sokszor becsapott, voltak lányok, akikkel chatelt, udvarolt neki, stb, bár nem csalt meg. Mit rontottam el? Tényleg ezt érdemlem?

Figyelt kérdés

Aztán nyáron (mikor szorosabb lett a kapcsolatunk), minden más lett. Teljesen megváltozott, nem is chatelt, nagyon jó volt. 4 éve vagyunk együtt, és a probléma október végén kezdődött. El kezdett hazudni apró-cseprő dolgokról a hétköznapokban, pl. autóval, vagy busszal megy-e a munkahelyére, volt-e orvosnál ilyesmik. El kezdtem gyanakodni, hogy újra rákapott a chatre, és nagyon sokszor megvádoltam, hogy nem szeret, és el akar hagyni, rengeteget veszekedtünk. Ezen kívül alig tudtunk együtt lenni, mert suli mellett dolgoztam, külön munkát vállaltam 3-at is, és még meg is bántott, nagyon gonosz dolgokat vágott a fejemhez.

A tetőpont most jött el, mikor megkérdeztem (kedvesen) kié egy telefonszám a telefonjában, és össze - vissza hebegett hogy drogügybe keveredett és zsarolják, és hogy segítsek (lelkileg, nem pénzben!) meg ilyenek. Kiderült, a szám egy kedves nőé, aki segített a házidolgozatát elkészíteni.

Miért hazudott ekkorát? Nagyon sokat veszekedtünk ez igaz, de nekem napokig álmatlan éjszakáim voltak, míg meg nem szánt, és el nem árulta, h mi volt. Állandó kételyeim voltak, egyrészt szégyelltem magam, mert nem tudtam neki hinni, másrészt igenis több helyen sántított a sztorija, és sokszor üvöltöttem vele, a rendőrséggel fenyegetőztem, teljesen eltávolodtunk.

4 év, és nem tudom mit tegyek. Tudom, hogy én is ludas vagyok, de nem tudom, megértemeltem-e ezt.

2008. dec. 17. 21:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg komolyan és minden tisztelettel kérem, valaki magyarázza meg nekem, hogy mi értelme ilyen kapcsolatban tengődni, ahol egyfolytában hazudnak, a bizalom és a bensőség teljes hiánya található és a felek csak szenvednek, meg rendőrséggel való fenyegetések, jesszus.. és nagyon sok ilyen van, egyszerűen akárhogy gondolkodom rajta, nem találok magyarázatot, talán túl lép az agyi kapacitásomon, vagy nincs ötletem.

Kedves kérdező, én nem ellened vagyok, tényleg nem, csak szeretném megérteni a dolgot...

2008. dec. 17. 21:36
 2/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm az őszinte választ, de a kérdésidre én sem tudom a választ. Annyi mindentől függ.

1. Családom utál, a középiskolában mindenki utált, teljesen egyedül voltam, míg át nem ölelt.

2. Újabb egyedüllét, arra juttatna hogy már megint feladtam, és nem vagyok jó semmire, bár tudom, hogy ahhoz is bátorság kell, hogy valaki kimondja: vége.

3. Nagyon szeretem.

4. Nem érdekel, hogy beképzelem-e magamnak, de aki többet tudna adni annál, hogy elviselt engem, szóljon...

Tudom, hogy hülyeség, de az egész életmentalitásomra az a jellemző, hogy ennél többet úgysem kaphatok, mert nem jár.

Hát, ennyi.

Nyílván jóval összetetteb dolog, mint amit feltettem kérdésre.

2008. dec. 17. 21:50
 3/11 anonim ***** válasza:
81%
Én is voltam ilyen kapcsolatban. A lényeg, hogy ne értékeld le magad. Kaphatsz Te ennél sokkal jobbat is, aki tisztel és becsül. De persze a dolog kétoldalú. minél jobban nem bízol benne, anál jobban fog hazudni. Tapasztalat. Én csak annyit mondanék (magamnak is ezt mondtam akkoriban), hogy ha nem tetszik és zavar a viselkedése akkor hagyd el, de ha nincs erőd és gyenge vagy, akkor maradj vele, de akkor ne is panaszkodj. Van választási lehetőséged és a Te döntésed ez, ezért vállald a felelősséget!!! Nincs annál nevetségesebb sztem, mint hogy valakinek vannak lehetőségei, de ő benne marad a rosszban, de mégis panaszkodik. Ha nem tetszik tessék lépni! Gondolom ismered a mondást: "vagy megszoksz vagy megszöksz!" Ne haragudj ha kicsit erős voltam, de ez máshogy nem megy! Mással szemben sem és magaddal szemben sem!
2008. dec. 17. 22:12
 4/11 A kérdező kommentje:

Nem haragszom, teljesen igazad van.

Megkérdezhetem, nálad mi volt az utolsó csepp? Ami már nem fért bele?

2008. dec. 17. 22:19
 5/11 A kérdező kommentje:
Mármint amit már nem lehet megszokni...
2008. dec. 17. 22:20
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
ha szereted és előtted van a rózseszín köd, akkor nincs utolsó csepp. Aztán egyszer panaszkodsz valakinek vagy csak leülsz magadban és átgondolod a dolgokat. És rájössz, hogy ez így nem megy. Vagy egész életedben boldogtalan leszel és panaszkodsz, amivel mások és a saját magad idegeire mész és kikészülsz, vagy lépsz. Nehéz, és lehet hogy egy hétig vagy hónapig kínlódsz a hiányától, de hosszú távon megéri. Sajnos muszály keménynek lenned. Ha puhány vagy és nem tanulsz meg kiállni önmagadért, semmire nem viszed az életben. Muszály eljutnunk egy idő után arra a szintre, hogy azért mindent velünk sem lehet megcsinálni. Én is ilyen voltam, mind a családommal, mind a párommal és a munkahelyemen is. Mindig mindent úgy akartam csinálni, hogy mának jó legyen, ahogy elvárják tőlem, hogy mindenki kedvence legyek. Az exemnél is, hogy elfogadjon az anyukája, hogy megadjak neki mindent és persze tűrjek, mert az a nő dolga. De szerencsére öntudatomra ébredtem és rájöttem én tök jól megvagyok egyedül is. Kiálltam magamért, fogtam a cuccaimat elköltöztem otthonról, a pasim anyját helyretettem és onnantól kezdve lesz@artam másokat. A saját életemet élem és nem másokét. Neked is a saját életeted kell élned és nem úgy, ahogy azt a pasid éppen jónak látja. Ha azt veszi észre hogy Veled bármit megtehet, akkor meg is fog. De ha észreveszi, hogy a sarkadra állsz, akkor ne aggódj egyből megváltozik. Ha meg nem, akkor annyi magányos srác van a világon. Egy nőnek nem az a dolga, hogy mindig csak tűrjön. És igenis tudunk létezni pasik nélkül is. Végülis inkább legyek egyedül, mint egy ilyen kapcsolatban. De ha belegondolsz most is egyedül vagy, mert folyamatos hazugságban élsz, ahol még egy őszinte ölelést sem kapsz. Akkor meg már jobb a semmilyen, mint a hazug!
2008. dec. 17. 22:32
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
még annyit, hogy egy szerelmes nő szinte mindent meg tud szokni. Hány olyanról olvasok, akit állandóan ver a férje vagy tök nyílvánvalóan folyamatosan csal, vagy éppen elissza a család összes pénzét. Nagyon sok nőnek még ez sem elég,mert szerelmes és még ez is belefér. Tehát tényleg csak az az esélyed, hogy józan paraszti ésszel átgondolod az egészet és ráébredsz dolgokra. De amíg rózsaszín köd van, nem lesz utolsó csepp...
2008. dec. 17. 22:36
 8/11 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ.
2008. dec. 17. 23:15
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én egy kicsit másfelől közelíteném meg a dolgokat...az ilyen "felesleges hazudozás" szerinte betegség, legalábbi én így gondolom. Az én párom a kapcsolatunk elején többet hantázott, mint amennyi igazat mondott...azt hittem, ismerem, aztán sorra derültek ki a kis bakijai (mert ugye nehéz kézben tartani a szálakat ha sokat hazudik vki, kinek mit mondtál,van e alibid, ilyesmi). Rájöttem az okára: azért hazudozott, mert kisebbségi komplexussal küszködött és a nagyotmondással meg a történetek kitalálásával próbált meg izgalmasabb és értékesebb embernek tűnni. Észre sem vette, hogy folyamatosan hazudik, mintha egy kis álomvilágban élt volna, mintha önmaga is elhitte volna amiket mond. Először rá kellett ébresztenem erre a tényre! Előbb fel kellett ismernie, hogy mit művel, és hogy mindenki rajta röhög emiatt, elmagyaráztam neki, hogy ezzel nem azt éri el amit szeretne, hanem épp az ellenkezőjét, nevetségessé és szavahihetetlenné teszi önmagát. Hónapokba telt, mire ezt megértette. Második lépésben meggyőztem arról, hogy én önmagáért szeretem, én azt az embert szeretem, aki meztelen lélekkel, minden érzelmével,gondolatával áll előttem, és a hazugságai felöltöztetik ezt a meztelen lelket, és elrejtik a szem elől. Pedig ruhában már senkit sem érdekel, hiszen nem valóságos... ilyen és ehhez hasonló példákat mondtam neki... és éreztettem vle, hogy önmagáért szeretem...ha kitalált vmi hazugságot, kimutattam, hogy nem tetszik és nem örülök neki, mikor őszintén viselkedett, a szerelmem mutattam felé... elég hatásos terápiának bizonyult, mert a hazudozás kb 80%-al csökkent azóta és úgy érzem folyamatosan javul, gyógyul a szerelmem...nekem már sosem hazudik :) másoknak még néha, ha kibúvót keres valami alól, de az is ritka és próbálom leszoktatni erről is...persze hosszú folyamat volt (1 év), amíg ezt elértem, de nem bántam meg, hogy nem adtam fel, mert most 100x jobban szeretem őt mint akkor :)
2008. dec. 18. 01:58
 10/11 anonim ***** válasza:

Az előttem válaszoló nagyon jókat mondott! én is ismerek ilyen embereket! Ha bolhát lát, elefántot kiált! Sajnos az én férjrm is ilyen volt fiatalabb korában, illetve hasonló. Amikor még csak együtt jártunk, nagyon sokszor kiszínezte a történeteit, amiket később már el is felejtett és általában belezavarodott a saját kis hazugságaiba. Később nekem már nem hazudott, de a barátaink, ismerőseinknek sokat füllent mai napig. Ezek nem nagy hazugságok, csak olyan felvágósdi, nem is tudom hogyan magyarázzam el, talán az a legmegfelelőbb kifejezés, hogy nagyot mondás. Mindig az ő kertje a zöldebb, akármilyen esőerdő is van a szomszédban. Ugye érted?

De azét az erős, hogy drog meg zsarolás...sokat néz tv-t?

Szerintem beszélj erről vele, világíts rá, hogy ez olyan gyerekes. Talán ne is őt vádold a hazudozással, mert a nagyot mondók többsége ezt még magának sem vallja be. Mondd azt, hogy egy osztálytársadról, munkatársadról derült ki, hogy állandóan füllent és hogy ez milyen ciki. Majdnem minden nap mesélj neki valamit, hogy már az illető megint lebukott, és ez milyen röhejes. Ez sokszor beválik!

2008. dec. 19. 01:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!