Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A párom utál virágot adni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A párom utál virágot adni nőnap,Valentin nap alkalmából. Ezen én változtatni hogy tudok?

Figyelt kérdés
Szóval ritkán veszekszünk de ha igen valószínűleg ezek miatt. Nem szereti a kötelező dolgokat szerinte ez egy nagy színészkedés. A Valentin nap marketing fogás a nőnapot meg a fiúkba nevelik kiskoruktól. Nekem jól esik,ha ad ilyenkor. Vagyis vett virágot de én vettem meg négy szálat mert megkért rá de azthittem nagyszülők, szülőké erre az egyik belőle az enyém volt és nagyon szomorú voltam miatta. Vesz Valentin napra is egy szál rózsát de tudom,hogy nem szívből adja. Nem tudom miért nem engedi el ilyenkor a saját hülyeségét és ha tudja,hogy nekem ez fontos miért nem képes önállóan virágot adni? Azt mondja az év 365 napján figyelmes,mindent megkapok amit szeretnék és én ezen a pár alkalmon vagyok kiakadva. Kinek lehet igaza? Nem is az a fontos kinek hanem,hogy miért nem érdemlem ki,hogy kapjak virágot ha nőnap és Valentin nap van?
2022. márc. 9. 08:55
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:

39.

A vicces az, hogy még csak a szívverésem se gyorsul fel két unott írás között. De hidd, amit szeretnél, vagy amit mondanak neked. Általában úgyis ezt teszed, engedelmes birkaként :)

De én továbbrepülök, itt hagylak titeket, bántja már a fülem a véget nem érő bégetésetek. Ne feledjétek - sose hagyjátok el a nyájat, mert így lesztek ti a proli többség ^^

2022. márc. 10. 11:58
 42/44 anonim ***** válasza:

39 Értem, amit mondasz, és régen volt jelentőssége is szerintem. Én is együtt tüntettem volna a nőkkel, ha abban az időben élek. "A rendszerváltást követően a nőnap Magyarországon is elvesztette eredeti munkásmozgalmi hangulatát. Helyette a közfelfogásban a jóindulatú szexizmus és a kényszeredett virágajándékozás dominál." - Wikipédia :D

Ha csak mész a tömeggel, nem gondolkodsz, akkor ez csak egy nap, amikor kedveskedünk a nőknek, tök jó. Ha viszont azzal érvelsz, hogy a nők régen el voltak nyomva, és erre emlékszünk, az kicsit olyan, mintha nekem kellene rosszul éreznem magam, nekem kellene engesztelésből ajándékoznom mások elnyomása miatt, csak azért, mert férfinak születtem. Holott tegyük hozzá, hogy mióta az eszemet tudom kiállok a nők lenézése ellen, külsőségek alapján sose ítéltem el senkit, otthon főzök, mosok, takarítok, lelkileg támogatom a párom, minden tőlem telhetőt megadok neki. És igenis abban hiszek, hogy mind a nőket, mind a férfiakat meg kell becsülni, egyenlő elbánásban, jogokban részesíteni. Csak az a baj, hogy a mai világban szélsőségre szélsőséggel reagának sokan. Régen a nők el voltak nyomva? Akkor most női kvótát követelnek. Régen otthon a nőket verni elfogadottabb volt? Akkor most röhögjük ki, sőt alázzuk meg, ha egy férfival szemben agresszív a barátnője, felesége (testi lelki bántalmazás előfordul egyaránt).

Nem azt mondom, hogy márpedig férfinapnak is kell lenni, ha már van nőnap. Csak fogadjuk el más véleményét, hozzáállását, ha alapvetően mondjuk normálisan, figyelmesen bánik a nőkkel. Ünnepeljük a nőnapot, mert alapvetően jó dolog éreztetni a nőkkel, hogy ők nők, és megbecsüljük őket. De ne az számítson, hogy nőnapkor érezteti-e, hanem egész évben milyen a hozzáállása. Semmi szükség személyeskedő beszólásokra, hogy "biztos ezért nincs nőd", meg "birka vagy". Fogadjuk el a másik álláspontját, érveljünk, de ne sértegetésből álljon már.

Maga a nőnap is rendbe lenne, ha nem ilyen szellemisége lenne, hogy tiszta marketingfogássá alakult át, és sok nő elvárja a tárgyi ajándékot, aznapra a felhajtást, figyelmet. Sőt, pont azok a nők várják el a legjobban, akik amúgy a többi nap nem kapják meg azt a törődést, amit igényelnének. Szerintem érthető, ha valakit elborzasztanak mások hozzáállása miatt az ünnepek. Mert van ilyen oldala is. De van más oldala is, nem szabad csak egyoldalúan hozzáállni, mert meg lehet élni bármit szeretetben, meghittségben úgy, hogy közben vannak elveink, kiállunk mellette, de nem föltétlen kell ezt lenyomni mások torkán.

2022. márc. 10. 12:32
 43/44 anonim ***** válasza:
100%

Nem érvelésként mondtam, csak közöltem, hogy miről szól a nőnap.

A haverodnak minden sorából ordít, hogy magányos, azért ilyen frusztrált. És fordítva, azért magányos, mert ilyen kis hörcsög.

Ja igen, és én akarom lenyomni más torkán a véleményem? Olvasd már vissza, hogy miket ír! Egy megkeseredett incel, aki már a karácsonyi balhéktól kezdve az asszonyverésig mindent felhozott ebben a pár órában, annyira dühös az egész világra. Még hogy unott írás...majd kiugrik a bőréből, hogy végre valaki válaszra méltatja a szerencsétlent, különben nem írna regényeket ide.

És pont te nem fogadod el az én nézőpontomat, mert nekiállsz itt kioktatni szintén elég hosszan.

Kár, hogy elvileg felnőtt, elvileg férfiak számára ez ilyen nehéz és bonyolult.

2022. márc. 10. 13:58
 44/44 anonim ***** válasza:

Igazából mindkettőtöknek szólt az írásom, a "birka vagy" idézet a NEM haveromtól volt. Csak a sorszámmal neked címeztem, igaz. De mindkettőtöknek mondtam igazából. Nem kioktatni akarlak, csak nem értem az emberek ennyire személyeskedő hozzáállását.

"Kár, hogy elvileg felnőtt, elvileg férfiak számára ez ilyen nehéz és bonyolult." - Nem bírod ki, hogy ne személyeskedő beszólással zárd...

Mindegy is, igazából szeretek néha idegenek ellenvéleményével vitába szállni, képviselni az álláspontomat, tanulni újakat. Kiszakadni a véleménybuborékomból azzal, hogy meghallgatok másokat, értelmes vita alakul ki, észérvekkel megspékelve. Nem akartalak bántani, se senki mást. Csak örülök, ha valaki hosszabban kifejti a normális véleményét általam is érdekesnek vélt dolgokról.

2022. márc. 10. 14:13
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!