Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lusta, önző feleségem van?
Mióta megszületett nálunk a gyerek (8 hónapos), a feleségem teljesen beszűkült és minden esetben a gyerekkel takarózik. Ő GYES-en van, én dolgozok, de kötetlenben, így sokat vagyok otthon velük. A gyereket 90%-ban én etetem, pelenkázom (a kakisat a feleségem cseréli). Minden nap járom a boltokat, mert a feleségemnek természetesen egyesével jut eszébe minden ami elfogyott és azonnal kell. Kaját mindig futár hoz, főznie sem kell, nem is várom el. Vacsira a hideg kaját kizárólag én csinálom neki illetve magamnak is. Ha én nem csinálok, akkor nem eszik a felségem (szerintem lustaságból). Mosogatógépbe kizárólag én pakolok be, és én pakolok ki. A mosógépet ő indítja el de én pakolom ki és én teszem a ruhákat a szárítógépbe. Sose vasal, a ruhákat én teszem be a saját szekrényembe. A takarítás a felesbe megy.
Pár napja COVID-os lettem, elkülönülten vagyok az egyik szobában. Továbbra is rendelem a kaját, online kifizetem, hogy neki már csak át kelljen vennie a futártól. Az első nap még megcsinálta a szendvicset nekem és beadta tálcán, de másnap már csak a hozzávalókat tette a tányérra (kenyér, vaj, szalámi egyben), hogy készítsem el én. És közben mondogatja hogy ő nem tud a gyerekre és rám is figyelni és hogy őt ez mennyire lefárasztja. Nem hiszem hogy napi szinten 10 percnél több időt kell rám szánnia.
Elszomorít, mert egyrészt én úgy érzem hogy egy átlagos napon megteszem érte azt amit ő nem tud megtenni értem pár napig. Ráadásul hőbörög, hogyha ő lenne covidos én biztos semmit se tudnék csinálni és szétesne a család őnélküle (!)
Eszem megáll. Rosszul választottam, vagy léteznek még ilyen nők? Férfiból tudom hogy van ilyen sok, de nőből?
Félek, ha egyszer ne adj isten rákos leszek, ettől a nőtől semmire igazi segítségre nem számíthatok...
Jah, természetesen szex sincs. "nem kívánja". Kéthavonta 1-szer összeszorított fogakkal elszenvedi, de úgy nekem sem jó, inkább akkor kielégítem önmagam.
Mindketten elváltak vagyunk, gyerek nélküli házasságból érkeztünk, van egy közös gyerekünk, akit imádunk. Nem tudom van-e értelme folytatni, vagy lesz-e ebből még egy kompromisszumos eléldegélés.
36/F
36/N
40 Igen, elég gyanús.
Én nem azt mondom, hogy anyuka a baba mellett nem lehet fáradt és hogy mindent egyedül csináljon, pláne nem az első időkben.
De ez már a lustaság teteje.Azért 10-ből 9 anyuka akit ismerek a gyerek mellett az otthoni teendők 90%-át elvégzik.
Kedves Kérdező!
Szerintem át kellene gondolni az előzményeket. Kezdetben is ilyen volt? Gondolkodj azon, hogy amikor még nem volt gyerek, akkor nem voltak-e ezekre utaló jelek. Vagy, amikor összejöttetek. Nyilván, hogy most ilyen a viszony köztetek, azt valami kiváltotta, azt kellene kicsontozni, hogy mi lehetett az.
Vagy... Azt írod, hogy elvált. Az nem lehet, hogy ugyanezért vált el az első ferjétől?
Vagy próbálj neki vinni egy csokor virágot.
Nálam ez mindig bevált. Amikor viharosabb időszakot éltünk, mindig vittem beki egy csokor piros rózsát és emlékeztettem azokra az időkre, amikor összejöttünk. Ez mindig bevált.
Ha nem, esetleg próbéld neg párterapeuta segítségét kérni.
Ennyit tudok segíteni. Így ismeretlenben nehéz.
"Ha ő otthon van a gyerekkel igenis ő lássa el, ne te hiszen azert nem dolgozik hogy elassa a gyereket."
Te normális vagy? Azért van otthon, mert a gyereknek 0-24es felügyelet kell, mert MOST SZÜLT(pláne ha nagyhasi műtétje volt). Nem a házimunkáért. Azért van otthon, mert olyan munkája lett, amiért nem fizetnek, csak minimálisan, de elvárják a 0-24es munkaidőt. NEM a házimunkáért!
A pasas csak a mosogatógépet intézi és az ebédet, néha nagy kegyesen elrakja a saját és gyereke ruháit a szekrénybe és nagy kegyesen elmegy venni popsikrémet meg vitamint a csecsemőnek covid, tél idején, és ezért is nyafog. Ja bocs, a pisis pelusok hajlandó lecserélni a gyerekéről, AMIKOR OTTHON VAN!
Nyilván jó, ha segítesz a felesegednek, meg a baba körül.
Ennyiből nem lehet azt mondani, hogy lusta lenne.
Nyilván régimódi nézet szerint lusta, mert a nőnek lenne a dolga mindent csinálni, ha már otthon van, mert az otthoni munka, meg a gyereknevelés az nem is munka…
Sajnos meg mindig sokan ezt gondoljak…
42!
Ha nornalis hazassagot szeretnel ahol gyerek is van mar , nehogy mar nagy dolog legyen lefekudni az uraddal mikozben eltart :D
Ez nem csere bere dolog, hanem tiszteld mar meg annyival hogy ha mar dolgozik erted, esetleg lefekudj vele....csak kibirod azt a 10 percet ember :D
De ha nem, akkor majd kibirja mas , es igen! Te leszel a hibas!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!