Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lusta, önző feleségem van?
Mióta megszületett nálunk a gyerek (8 hónapos), a feleségem teljesen beszűkült és minden esetben a gyerekkel takarózik. Ő GYES-en van, én dolgozok, de kötetlenben, így sokat vagyok otthon velük. A gyereket 90%-ban én etetem, pelenkázom (a kakisat a feleségem cseréli). Minden nap járom a boltokat, mert a feleségemnek természetesen egyesével jut eszébe minden ami elfogyott és azonnal kell. Kaját mindig futár hoz, főznie sem kell, nem is várom el. Vacsira a hideg kaját kizárólag én csinálom neki illetve magamnak is. Ha én nem csinálok, akkor nem eszik a felségem (szerintem lustaságból). Mosogatógépbe kizárólag én pakolok be, és én pakolok ki. A mosógépet ő indítja el de én pakolom ki és én teszem a ruhákat a szárítógépbe. Sose vasal, a ruhákat én teszem be a saját szekrényembe. A takarítás a felesbe megy.
Pár napja COVID-os lettem, elkülönülten vagyok az egyik szobában. Továbbra is rendelem a kaját, online kifizetem, hogy neki már csak át kelljen vennie a futártól. Az első nap még megcsinálta a szendvicset nekem és beadta tálcán, de másnap már csak a hozzávalókat tette a tányérra (kenyér, vaj, szalámi egyben), hogy készítsem el én. És közben mondogatja hogy ő nem tud a gyerekre és rám is figyelni és hogy őt ez mennyire lefárasztja. Nem hiszem hogy napi szinten 10 percnél több időt kell rám szánnia.
Elszomorít, mert egyrészt én úgy érzem hogy egy átlagos napon megteszem érte azt amit ő nem tud megtenni értem pár napig. Ráadásul hőbörög, hogyha ő lenne covidos én biztos semmit se tudnék csinálni és szétesne a család őnélküle (!)
Eszem megáll. Rosszul választottam, vagy léteznek még ilyen nők? Férfiból tudom hogy van ilyen sok, de nőből?
Félek, ha egyszer ne adj isten rákos leszek, ettől a nőtől semmire igazi segítségre nem számíthatok...
Jah, természetesen szex sincs. "nem kívánja". Kéthavonta 1-szer összeszorított fogakkal elszenvedi, de úgy nekem sem jó, inkább akkor kielégítem önmagam.
Mindketten elváltak vagyunk, gyerek nélküli házasságból érkeztünk, van egy közös gyerekünk, akit imádunk. Nem tudom van-e értelme folytatni, vagy lesz-e ebből még egy kompromisszumos eléldegélés.
36/F
36/N
Szóval elvárod hogy etessen a nejed, mint egy csecsemőt.
Minden normális családban a pasi maga csinálja a szendvicsét, néha a nő csinálja mindkettejükét, néha a férj.
Nálunk kezdetektől így volt ez, hogy mindenki etette magát. Természetesen főztem, de az uram kiszolgálta magát.
Nálatok ez nincs megosztva. Kicsit be kell segítened, aztán pattogsz. Felnőtt ember vagy, lásd el magad.
Jajj bazzeg, a normális részt csinálod csak.. Szerintem a nagyképűséged nem bírj. Heti hány órát dolgozol? Értem, hogy kötetlen a munkaidő, de az csak annyit jelent, hogy te osztod be, tehát csak képben vagy, hogy megvan e a heti 40 óra! Most képzeld már el, hogy a feleséged heti 40 órával többet csinálja a gyerek körüli dolgokat nálad! Tehát biztos, hogy nem te csinálod a 90%etetést, ugyanis a gyerek napi 5-6x szokott enni, ha nem többször, illetve te nem is cserélsz kakis pelust, amiből napi egy kettő legalább van! Emlékszem volt, mikor vagy 5x kakkantott be a gyerekem a hozzátáplálós időszakban, amiben most ti is vagytok.
Nagyon túltolod a saját felelősséged a dologban, sokkal többet melózik vele a feleséged!
Aztán ami még szemet szúrt: "minden nap járom a boltokat, mert a feleségemnek természetesen egyesével jut eszébe minden ami elfogyott és azonnal kell." Ez két okból gyanús. Első körben gondolom nem gyerekkel járod a boltokat, és nem is munkaidőnek számít, hanem egyenesen kikapcsolódás kiugrani egyedül a tescóba hagymáért, mert semmi feladatod nincs. És ilyenkor se nem etetsz, se nem pelusozol, se nem játszol a gyerekkel. Gyerek nélküli vásárlás, minden fiatal szülő álma, akik nem jutnak ki a házból.
Másik ok, amiért furcsa: Miért a feleséged tartja számon, mi van otthon és mi nincs, ha nem főz? Neked nincs annyi eszed, hogy észrevedd mi hiányzik, mire van igény? Tudod a mikromenedzselés is meló.
Amúgy biztos, hogy GYESen van a 8 hónapossal? GYEDen szoktak lenni ilyenkor az anyukák. Ha GYESen van valóban, akkor gondolom azért téged "küld" mert egyrészt magadtól nem jut eszedbe ételt venni, másrészt szerencsétlennek nincs pénze, mert a GYES huszonpárezer havonta és szégyell kérni ételre. Adsz neki magadtól? Felajánlod, hogy kimozdulhat egyedül, ha van kedve hagymát venni, te meg magadtól odaadod a pénzt?
Én öltem volna ilyen lehetőségekért, egy óra egyedüllét..
Tök jó, hogy nagyobb részt vállalsz a házimunkából, mint a legtöbb férfi, de ez nem a fele, még mindig te csinálod a kevesebbet. Nem pakolsz a helyére, nem törlöd le a pultokot, felmosás, porszívózás, ablaktisztítás, kiömlött cuccok feltörlése, ágyazás stb.
Felfigyeltem erre is:A mosógépet ő indítja el de én pakolom ki és én teszem a ruhákat a szárítógépbe.
Tehát ő különválogat, berakja a cuccokat, esetleg beáztatja, amit muszáj, kipakolja a zsebeit, kifordítja, amit kell, mielőtt mos, beindítja a gépet, te meg csak átrakod egyik gépből a másikba?? És ez szerint normális mértékű házimunka? Meg mi az, hogy
Sose vasal, a ruhákat én teszem be a saját szekrényembe.
Te hajtogatod a ruháidat? A gyereked ruháit is elrakod a gyerek szekrényébe, vagy az már derogál?
Betojás, mekkora rinyagép vagy, a kisujjad nyújtod, és úgy teszel, mintha a karod tépné!
Csak a mosogatógépet intézed(ez jó!), a HIDEG VACSIT(kenyeret kensz), és egyik gépből átrakod a ruhákat a másikba.
A gyerekeddel az összes cucc, hogy amikor ott vagy adsz neki enni, és a pisis pelenkát kicseréled, de ugye 40 órát dolgozol kb, kakishoz nem nyúlsz, és napi szinten vásárolgatsz, mert az utasítást a feleségedtől várod, mivel fogalmad sincs, mi hiányzik otthon.
Nem, egy szavad sem hazugság, én mindet elhiszem, amit mondták, csak úgy adod elő, mintha rohadt sok lenne, rosszul látod a dolgokat. Ki kel? Ki nyugtatja a gyereket? Ki fürdeti? Ki viszi sétálni? Ki tartja számon mik vannak otthon? Ki mossa/pakolja a gyerek ruháit? Ki végzi az összes házimunkát a mosogatógépen kívül?
Tényleg, nem vagy szr férj, mert elintézed az ételt magatoknak(gondolom a feleség is külön pürésít és kóstoltat a babának, mivel hozzátáplási időszak van, tehát 3 személyre kell ilyenkor étel, a babáét meg nem lehet rendelni.., elrakod a saját cuccod a szekrénybe, és magadra vállaltad a mosogatógépet, de azt hinni, hogy ez sok nevetséges. Ezt a keveset is abbahagyni meg tényleg nagyon szánalmas és gyerekes. Kíváncsi vagyok mekkorát lesnél, ha a feleség nem menedzselné az életeteket, nem takarítaná a többit, nem nyugtatná, fürdetné, gondozná, tisztába tenné, etetné a gyereket, sétáltatná, vinné védőnőhöz..
Mindkettőtöknek jobban meg kellene becsülnötök egymást. A feleség valóban házsártos(nagyon szemét az, amit mond rád), de csak mert semmi elismerést nem kap részedről, lekezelő vagy vele. Ez a te bajod is, neked is az elismerés hiányzik, mert tényleg többet raksz bele, mint a legtöbb férfi, de így is kb 30%át viszed csak a dolgoknak(ami szerintem amúgy közel van az ideális 40hez).
Hány órát dolgozol egy héten? Tényleg érdekel!
Bizony, a 23as tudja, hogy megy ez:)
Még annyit megjegyeznék, hogy a betegeket általában ápolják, szóval ez a szendvicscsinálós engem is bántana. Van valami covidos bajod, vagy minimális nátha csak? Ha csak nátha, és bent vagy egy szobában egyedül, akkor én sem csinálgatnám a szendvicsedet gyerek mellett. Ha beteg lennél rendesen, akkor megcsinálnám, sőt körülugrálnálak, jobban, mint a gyerekem, mert épp neked jobban kell a támogatás. Amíg csak játszol meg olvasgatsz neten bezárva a szobába, miközben néha kifújod az orrod, addig én is csak beadnám a hozzávalókat tálcán, és esetleg teát főznék max.
Huh, miközben olvastam, a nyelvemen folyamatosan a rettegett P betűs szó volt (p@pucs).
Mi az, hogy egyesével és azonnal kell? Igenis meg kell tanulnia, ha még eddig nem tette, hogy te is emberből vagy és az nem úgy működik, hogy te mindent csettintesre elvégzel, ő meg majd ha úri kedve tartja, akkor esetleghhh.
Nincs szex? Na még egy sarkalatos probléma.
Ha nincs intimitás, akkor az a kapcsolat halott, sajnos :(
Naaa legalább veheted a farkad a szobába ha már úgy sincs sex.
Ja hogy azon már túl vagy ma?! :D
Szeretsz olvasni? Ha igen akkor tessék:
22-es, 23-as: Igen, a pelenkacsere minden esetben az én feladatom ha otthon vagyok, akár hajnali 5-kor, akár 11-kor. Tök mindegy. Ha nem vagyok otthon, ami nagyon ritka, akkor a feleségem csinálja. Így jön ki a 90%.
A boltba rohangálás: "jajj vegyél már ilyen vitamint, olyan babaápoló f*szságot, stb stb..." (nem csak kaja miatt lehet boltba menni), ezek után rohangálok állandóan, túlfélti a gyereket, így minden vackot megvetet és mindenért egyesével rohangálok.
Igen, a gyerek ruháit is én hajtogatom be a szekrénybe, bármily' meglepő. Fürdetés: minden nap közös! Ha én nagy ritkán 3 havonta egyszer nem vagyok jelen a fürdetésnél, akkor megy a lelki abúzus, hogy lehetek ilyen sz*r férfi. Nincs életem, a barátok elmaradtak mellőlem, megszűntek a hobbijaim, 0-24 csakis őt szolgálom ki. És nem elég! Kevés vagyok, nulla vagyok a szemében! Tudom hogy egy gyerek sok mindent megváltoztat egy ember életében, de itt túlféltésről van szó a feleségem részéről.
Emlékszem amikor elkezdőtött a hozzátáplálás, hoztam haza almát. Le is hordott mindenféle olcsójánosnak, hogy meg mertem venni a 400Ft/kg-os almát. Hát csak a Pink Lady a jó, ami 1200ft/kg! És mondom miért? Válasz: mert az drága, az biztos hogy jó!
És ez csak egy példa a sok száz közül, hogyha valamiből van egy túlárazott babamarketingelt indokolatlanul drága cucc, nekünk tuti azt kell megvenni. Ezért kell plusz munkákat bevállalnom, ezért kell magunktól kb mindent megtagadni, hogy a sok fölösleges kenőcsőt, olajat, hidratálót megvegyük, ami úgyis a kukában köt ki.
Azért csak a közös gyereked cuccaiért küld el.. Te számon tartod, megeszi e a vigantolcseppeket, és mikor kellett neki a K vitamint(azt időre kellett!) adni, vagy azt is a feleség tudja? Ezek nem túlféltések.
Az almás röhejes, de elsőre én is megvettem a biobarackot, mert úgyse jó a konzerv neki, meg minden frissen pürésítettem anyatejes püré recepteket keresve a neten. A legtöbb friss szülő ilyen, aggódik a gyerekéért és a legjobbat szeretné neki.. Ne aggódj, gyorsan kikopik, 1,5 éves korára, mikor beüt a dackorszak már nyoma se lesz:D Ezért nem lehet senkit lenézni, mert elküld popsikrémért vagy fürdetőért!
Szóval berakod a gyerek ruháit is. Ez dicséretes, felveheted a házimunkalistádra. MINDIG?
Mennyit vagy otthon? Továbbra is fent tartom, hogy pisis pelust cserélni, amikor otthon vagy(napi vásárolgatások kijönnek az időből) nem nagy cucc.
De ja, a kapcsolatotok rossz, nem a házimunkán van a hangsúly, hanem cseszegetitek egymást és lekezelőek vagytok egymással, és nem értékelitek a másikat. Csak a házimunkában és a szexben ütközik ki. Amúgy hányszor volt a feleségednek orgazmusa? És hányszor valójában? Hányszor lehetett közel hozzá? Neked hányszor volt? Miután ezeket megválaszoltad, felteheted a kérdést, miért nem akar veled szexelni. Legalább nincs kedved megerőszakolni, azért az is egy pozitív dolog, nem várod, hogy aládfeküdjön már. Amúgy a 400ft/kgs alma is drága. Én még utáltam azt is, hogy gondolatra spriccelt a tej a mellemből, így nem tudtam elengedni magam szexnél, így meg nem is akartam. Meg eleve annyit fogdosott és szopizott a gyerek, hogy furcsa volt, hogy nem tejért nyúlnak a mellemhez. Eléggé helyre kellett jönnöm. Császáros anyuka? Lehet a testét sem szerette még meg. Rendelj neki csini ruhát a netről, vele együtt, most hatalmas leárazás van mindenütt!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!