Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ez bántalmazó kapcsolat lenne?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez bántalmazó kapcsolat lenne?

Figyelt kérdés
Előfirdul hogy a barátom nagyon csúnyán megbánt szavakkal. De ilyenkor mikor mondom szakítsunk akkor ezekkel védekezik: mégis hogy lenne már szívem elhagyni őt, mikor ő hogy szeret engem, és mennyi mindent tett értem, mint még senki más. Ekkor nagyon kedves hozzám, többször mondja hogy szeret, és többször becézget is kedvesen. De egy idő után ismét csinál valamit, amivel megbánt.
2021. okt. 1. 20:24
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Jobb ha most elhagyod. Később csak rosszabb lesz.
2021. okt. 1. 20:31
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Az. Van egy ilyen könyvcím, hogy "Szavakkal verve", érdemes elolvasni.

Én több, mint 10 évig voltam egy ilyenben, testileg-lelkileg rámentem. Egyszer egy pofont is kaptam, de csak a másodiknál tudtam végleg lezárni a kapcsolatot. Sokkal előbb kellett volna..

2021. okt. 1. 20:32
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Igen

Amit csinál az érzelmi zsarolás. Ezt egy idő után majd elhagyja és arra megy rá hogy leépítse az önbizalmadat. "Örülj, hogy veled vagyok. Másnak nem kellenél. Egyedül nem tudod ezt vagy azt."

2021. okt. 1. 20:37
 4/14 anonim ***** válasza:
96%
Ez egy bántalmazó kapcsolat. Gonosz emberrel vagy együtt.
2021. okt. 1. 20:47
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is hagyd el minél előbb, ennél csak rosszabb lesz és a végén rabja leszel a kapcsolatnak.

Egy példát hagy hozzak fel, igaz ez nem párkapcsolat. Az egyik barátnőmnek van egy barátja, aki egy nagyon toxikus személyiség (nagyon kevesen bírják pontosan ezért a srácot, plusz elég irritáló is). Egyik nap a barátnőm valamit akart csinálni egy bizonyos időpontban, aztán pedig mennie kellett az öccséért. Nos, ez a csávó azt akarta, hogy barátnőm várja meg vele a buszát, amikor pedig nem akarta megvárni vele, egy ilyen mondatot nyögött ki a srác. "az öcséd fontosabb mint én?" Akkor mondtam a csajnak, hogy én biztos, hogy nem várnám meg vele, ez érzelmi zsarolás. És ezt így folytatja a srác, az a baj. Ez is egy bizonyos toxikus kapcsolat.

2021. okt. 1. 20:55
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg felsorolgatja neked, mennyi mindent megtett érted? :D
2021. okt. 1. 20:56
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Miket tett érted? Az milyen szeretet ha szóval bánt utána meg kedvesen becéz. Ez olyan mikor egyszer rád ütne utána meg megsimogatna? Szerinted ez oké?

A szerelem, szeretet nem ilyen.

A szeretet nem bánt.

2021. okt. 1. 21:16
 8/14 anonim ***** válasza:
31%

'mégis hogy lenne már szívem elhagyni őt, mikor ő hogy szeret engem, és mennyi mindent tett értem, mint még senki más.'

Igen, ez zsarolás, lelki nyomást tesz rád.

Azt viszont hozzátenném, annak ellenére, hogy mindenki csak a csávót szidta, hogy te sem biztos, hogy jobb vagy.

"Előfirdul hogy a barátom nagyon csúnyán megbánt szavakkal."

Pontosan mivel bánt meg? Miket mondd? Az is lehet, hogy csak te reagálod túl.

2021. okt. 1. 21:17
 9/14 anonim válasza:
100%
ez érzelmi zsarolás. az, hogy esetleg tett érted valamit, nem indok arra, hogy bántson. ez csak rosszabb lesz, bár szerintem ez is épp elég rossz már ahhoz, hogy kilépj.
2021. okt. 1. 22:10
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
2021. okt. 1. 22:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!