Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha nagyon nem tudok kitörni a szociális szorongásból, ami miatt sokat veszekszünk, akkor inkább váljunk el?
Nagyon régóta küzdök szociális szorongassal. De az utóbbi években egyre rosszabb.
A férjem (30) sokat jár el a barátaival kocsmázni, hazibulikba., de én csak nagyon ritkán megyek vele, mostanában csak ha nagyon muszáj, tavaly pl. 2x mentem vele. Ez gondolom neki is kínos, bár így nem mondja És engem is frusztrál ez a helyzet. Emiatt nagyon sokat veszekszünk. Lehet inkább el kellene válnunk?
A férjem nem annyira, de a haverjai és a társaság nő tagjai nagyon harsányak, én meg csak ülnék köztük mint egy kuka. Számomra ez a helyzet rettentő kínos és megalázó. És ebből a fogyatékosságomból nem tudok kitörni. Képtelen vagyok hosszan beszélgetni emberekkel.
És emiatt bánt téged? Beszól, leszól?
Ha nem, akkor miért is probléma ez? Nem mindenki egyforma. Nem muszáj ám minden embernek igyanúgy viselkedni. Te ilyen vagy, ők meg amolyanok. Ha ettől függetlenül jó a kapcsolat, nem értem mi a gondod.
Ha igen, akkor valóban nem egymást keresitek, bár ez nem egy életbevágó különbség, de ha nem tud/akar elfogadni, jobban jársz egy új partnerrel.
1es. Csak a legközelebbi rokanaival, a népesebb családjával már nem nagyon tudok mit kezdeni.
3as. Ebben kicsit igazad van, de a legjobbb barátai mind szinglik, és nekik nincs más életük. Ő meg nem akar lemondani róluk.
5-ös. Néha igen, van, hogy mondom neki, hogy most maradjon már itthon velem, ő meg csak hajtja, hogy jaj de most lent van mindenki, most ez van, most az van, és hogy akkor menjek vele, nem is akar már megérteni.
A pasid egy infantilis hülye, és erre te magadban keresed a hibát. Szép kis kapcsolat, mondhatom.
A szoc fóbia nem jó dolog, de nem ostorozhatod magadat azért, mert nem szeretsz olyan emberek társaságában lenni, akik nem megfelelőek számodra. Húzd meg az egészséges határokat, tartsd fent az önbecsülésedet és csak olyanokkal járogass össze, akikkel jól érzed magad.
Párkapcsolatban meg nem a haverok a legfontosabbak, hanem a társad, szóval eleve elég instabil az egész helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!