Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Terhesen a párom nem áll...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Terhesen a párom nem áll mellém az anyjával szemben, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Terhességem előtt is szeretett beleszólni dolgokba, de mióta terhes vagyok folyamatosan adja a kéretlen jótanácsait. Mikor elmondtuk nekik a hírt, az volt az első reakciója, hogy reméli nem fogok nagyon meghízni, biztosan jól meggondoltam-e ezt. Anyós kb.80-85 kg, én 54 voltam akkor, de mindegy. Majd megtudta, hogy járok továbbra is edzeni, ekkor már az volt a baja, hogy miért veszélyeztetem a gyerekem, illetve szerinte nem normális, hogy összesen csak 2,5 kg-ot híztam a 6. hónapra. Szóval egyszer ezt mondja, egyszer azt, nem lehet rajta kiigazodni. A szülésen is ott akar lenni legalább a folyosón, pedig csak azt szeretném, hogy az anyukám legyen ott, nem lehet neki megmondanom, hogy ne, mert megsértődik, amit a párom nem szeretne.

2021. jún. 6. 15:39
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
24%

10.

"Kéhem, Lady Anyós, ne viselkedjen ilyen méltatlanul!" :D

Amúgy ha van bennem empátia, akkor próbáld elképzelni mennyire lehet "jó" a barátodnak, hogy mindig választania kell közöttetek. Ez iszonyatos érzés lehet, így őrlődni. Mint mikor az elvált szülők harcolnak a gyerek feje felett. (Feltételezve, hogy mindkét szülőt szereti).

Barátod is mindkettőtöket szeret, és egyikőtökkel sem szeretne haragot vagy ilyesmi. Nem jó dolog választásra kényszeríteni.

A dolog logikus megoldás - kerüld el az anyóst. Ennyi. Nem kötelező egy helyen lennetek. A társadalmi berögződésekre pedig szarni kell, főleg azokra akik a "de hát azt muszáj, mer' úgy illik" dumát nyomják. Nem, egyáltalán nem kötelező.

2021. jún. 6. 15:59
 12/31 Dr.med.habil. Genya ***** válasza:
21%

Jahj, ez a diploma mögé rejtőzés. Mutasd fel neki, hátha attól észbe kap, vagy mit vársz?

Úr Isten, diploma. Mi? -kertészmérnök, -bölcsész? :D

Azt látom, az amúgy buta emberek vagdalóznak azzal, hogy diploma, meg azt hiszik, ettől ők mekkora kincsek.

Nekünk is van, DE/BME-n végeztünk, havi 1 milliót keresünk, 3, alattiak vagyunk pedig, mégis meg merem engedni magamnak azt, hogy ki merjem mondani a véleményem. Nem azt mondtam, hogy az utca szeme láttára balhézzatok, csak hogy rágd a szájába hogy mi a szitu.

De jó, te nagyon okos vagy. Diploma....omg :D

2021. jún. 6. 16:00
 13/31 A kérdező kommentje:
Egyébként tegeződünk az első találkozástól kezdve. Nem kényszeríteném soha választásra, csak annyit szeretnék, ha azt mondaná, hogy anyu ebben nem értek veled egyet, mert...Nem elkerülni akarom és megfutamodni a problémák elől, homokba dugni a fejemet, hanem megoldani a helyzetet, ehhez kérek tanácsokat.
2021. jún. 6. 16:02
 14/31 anonim ***** válasza:
74%

Dr.med akárki...pont az ilyen hozzáállás miatt mennek gallyra a házasságok szülés után. Igenis a kicsi fiacskájának kéne helyre tenni anyucit, pont azért, hogy semmilyen kapcsolat ne mérgesedjen el. Ha a feleségnek kell megvédenie magát anyóssal szemben, az már rég rossz. Egyrészt egész más, ha a meny megy neki az anyósának, mint ha a fiú az anyjának, ez utóbbi esetben le lehet rendezni a dolgokat úgy, hogy legalább a házasság és az anya-fiú kapcsolat ne sérüljön. Másrészt ha anyuci pici fia ilyenkor csak lapít mint sz... a fűben, akkor a feleség kiábrándul belőle és jön az, hogy attól is feláll a szőr a hátamon, ha a kisujjával hozzám ér, mert gyáva alakokra nem gerjedek...És akkor lehet a babára fogni, hogy a feleségem szülés óta nem akar szexelni.:DDD

Amúgy tényleg kevés 2,5 kg hízás a 6. hónapra. Én 18 kg-ot híztam a szülésig, 47-ről 63 kg-ra a 168 cm-hez és még ez se volt sok, főleg hogy szülés után már csak 56-57 kg voltam és sajnos le is ment rólam 6-7 kg még a következő egy év alatt.

Egyébként ez csak rosszabb lesz, onnan kezdve, hogy gyerek van, az anyós nagymamaként túlságosan bekerül a képbe. Ha a férjed nem fogja helyretenni őt amikor szükséged lenne rá, a ti házasságotoknak is annyi. (Mint a miénknek és még jópár ismerősömnek. Volt akinek konkrétan elapadt a teje az anyósától, a férj természetesen nem állt mellé...Lehúztak egymás mellett olyan 16-17 évet, de abból kb. 15 csak a lakhatásról és a közös gyerekekről szólt.)

2021. jún. 6. 16:03
 15/31 A kérdező kommentje:
Félreérted, hogy mire céloztam ezzel, anyósomnak és nekem is van, arra utaltam, tehát nem lenne méltó hozzánk egy bizonyos nívó alá menni. Sem a kerestünkről, sen arról nem írtam, hogy ettől lennék okosabb bárkinél.
2021. jún. 6. 16:05
 16/31 anonim ***** válasza:
9%

14.

És akkor másik anyósnál - fiktív esetben, nem a kérdező példájában - a nő védje meg a férjét az anyjával szemben? Mert ilyen helyzetek is vannak, de ott valahogy nem arról zúgolódnak a válaszolók, hogy akkor a nő szálljon szembe a saját anyjával, hanem a férjének "pofa be" és tűrje. Miért az eltérő megítélés?

Amúgy a család ilyen téren csak púp a háton általában, szerintem érdemes különválasztani az embernek a szerelmi életét és a családját. Akár találkozniuk se kelljen. Szerintem ez 2021-ben lazán kivitelezhető, ez már nem a 70-es évek világa.

2021. jún. 6. 16:05
 17/31 Dr.med.habil. Genya ***** válasza:
21%

Szerintem anyu pici fia már van vagy 30 éves, azaz a terhesség előtt is olyan volt. 30 éves embert talán az oroszok tudnának agymosással megváltoztatni.

Férfit kell keresni, nem anyuci pici fiát? Ha meg az, és ő konlfiktus kerülő, olyan is marad.

Amúgy ctrl c + v vagy olvasás, csak egy tipp. ;)

2021. jún. 6. 16:08
 18/31 A kérdező kommentje:
Igen, én simán megmondom fordított esetben, ha nem értek egyet anyukánmal, és szerintem a páromnak van igaza. Sosem volt ebből sértődés. Ennek fordítottját is elvárnám. A gyereknek szüksége lesz a nagyszüleire is épp úgy, mint ránk.
2021. jún. 6. 16:08
 19/31 A kérdező kommentje:
31 éves, én 27, de szerintem ennek nincs jelentősége az eset szempontjából.
2021. jún. 6. 16:09
 20/31 Dr.med.habil. Genya ***** válasza:
7%

"31 éves, én 27, de szerintem ennek nincs jelentősége az eset szempontjából.

"

Azért, a wc-zés utáni kézmosást már kezdd el tanítani 2-4 évesen a gyerekednek, mert 31 évesen már ezt nehezebb rögzíteni. Stim?

2021. jún. 6. 16:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!