Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ultimátumot adhatok neki hogy ne dohányozzon?
Szerencsejátékfüggő vagyok ami azt jelenti hogy van problémám.
Kezelhető szerethető ember vagyok de van egy ilyen "undoritó szokásom" sokszor ez kellemetlenséget okozott a kapcsolatunkba, ahogyan az ő dohányzása is amit annyira nem szeretek mint ő a szerencsejátékot.
Namost van egy 1 éves kisfiunk akit ettől de magamtól is meg akarok védeni de csak és kizárólag közösen!
Én valóban képes vagyok erről leszokni és abbahagyni (mivel én abba is hagytam 5 hónapja, minden nap érzem a késztetést egyre gyengébben és az idő segitet) viszont a barátnőm nem akarja és hallani sem akar róla.
Csak hogy tisztán lássunk a komplett terhességet végig hazudta a szemembe és titokban végigdohányozta.
Változnunk kell és én meg tudom ezt teni a fiam ,ő és a magam érdekében de ezt halálosan komolyan tőlle is elvárom máskülönben egyedül fogom megtenni viszont különválva.
Igen pontosan tudom igy kezdődött ez közöttünk. Megkaptam tőlle és ahelyett hogy azt mondtam volna hogy NEM, szerencsejátékozni akarok én azt mondtam hogy legyen!
Sok sok türelem és idő után és azután hogy végig dohányozta a terhességet közben hazudott most nálam fogyott ela türelem.
Azt leszámitva hogy ez káros ránk nézve egy igazán jó kimutatása annak hogy mi és ki a fontosabb.
Hozzáteszem nagyon sokáig türtem és befogtam a szám .
Ha valaki olyat mond amiben igaza van azt el fogadom és úgy hogy függő vagyok voltam (még mindig annak érzem magam) de mindig is tudtam hogy ez az én vasmacskám ami nem engedi hogy valaki lehessek... lehet ezt ésszel is csinálni de az is csak egy "duma" mindig veszit az ember és sosem tudja visszanyerni.
A cigi is ilyen. Szépen lassan de megöl. Na ebben nem leszek partner.
Lehet hogy én látom rosszul de mindig igy ugy gondoltam hogy ha jön valaki és meg akar változtatni DE OLYAN DOLOGBA AMI ROSSZ BENNEM azért nem kezdek el sipánkodni hanem hálás leszek érte.
Hát jött a fiam és megváltoztatott csak helyette a barátnőm beszélt de kellően érthető volt.
Na ugyan ezt várom el tőlle is csak a fiam helyett én beszélek.
akkor egy példával fogok élni és itt az elvi lényegét kell érteni nem pedig a sulyosságát.
Füvezek (sok helyen legális) a barátnőmmel de terhes lesz és abba akarom hagyni a gyerekünk miatt. Akkor is ezt mondanád? vagy most kimered jelenteni hogy igazából elviekben hagynád a jövőben is elég ha csak te hagyod abba.?
Itt érsd azt hogy nem számit hogy bogyó, fű , szerencsejáték vagy cigi hanem hogy rossz hatással van ránk nézve és zavar.
Ezt a kérdést nem akkor tettem ki amikor még a gyerek nem született meg hanem utána. Változnak a dolgok változik az élethelyzet ezért a tűrőképesség is változik.
Amennyiben még mindig kiálsz úgy én befejeztem :) de nyugodt szivvel mondhatom a jövőben hogy "srácok függő voltam és vagyok is senki nem szolhat rám nem korrekt" viszont eszem ágában sincs de nagyon jó jel volt erre abeszélgetésre hogy nem értünk egyett és valószinüleg együl vagyok a nézőpontommal. Talán egysezr visszacsúszok de legalább nyugodt lelkiismerettel mert nincs nagy gond.
Én így csináltam: "Figyelj xy, nem szeretnék összeköltözni egy szerencsejáték függővel, mert nem lehet veled tervezni. Mi lenne, ha eljátszanád a fizetésünket, mit mondanék a gyerekeinknek? Sajnálom, mert szerettelek, de hazamegyek anyuékhoz."
És puszi, nem szültem neki gyereket, nem kértem, hogy változzon. Ha vállaltam volna, kussolnék. A körülmények változásáról tudtál, hogy lesznek, de te még akkor is elfogadtad, mert tudtad, hogy neked is vaj van a fejeden. Attól, hogy neked most nincs, nem jelenti, hogy őt jogot van bántani valami miatt, amivel-ismétlem- tisztában voltál. Tök mindegy, hogy mi a függőség tárgya.
rendben.
Megmagyaráztad és elfogadom a válaszodat, igazat is adok.
Megprobáltam nem megy itt sem (otthon sem ment) igy már látom hogy én néztem nem jol ezt.
A kapcsolatunkat biztosan be fogom fejezni mert nekem ez egy jel volt ami fontos lett volna számomra hogy ennyit megérek.
A játékot is vissza fogom vezetni mert ezzel az "új énnemmel" csak a baj jött és mert ezen kivül nem nagyon lesz más örömöm egy jódarabig.
"gyerek születése elött ugy gondoltam (bármennyire is akartam) hogy sosem fogom tudni befejezni ezt mindig visszacsúsztam. A gyerek és mások példája segitett abban hogy időben észrevegyem"
Tehát azért, mert a barátnőd nem hajlandó letenni a cigit, te is visszatérsz a függőségedhez? Ez esetben valóban nem változott semmi a gyerek születése óta, ugyanúgy nem tudod letenni, csak kifogást keresel miért kezd újra. Te életed, úgy cseszed el, ahogy akarod, viszont amíg nem estél vissza, próbáld meg tisztán átgondolni, akár egyik barátoddal. Az a pénz amit elszórsz, nagyon jól jön neked és a gyerekednek is.
#34, értem az elvi lényeget
Gyakorlatilag meg te arról dönthetetsz, hogy része leszel-e a fiad életének vagy sem?
És bocs, 9 hónapon át nem lehet titkolni napi 1 doboz cigit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!